گروه سیاسی مجلس انقلابی و متشکل از مخالفان سرسخت برجام در رأس کار است و قطعات پازل دولت نیز با آرای اعتماد به هیأت وزیران، همین روزها تکمیل خواهد شد و باور ما این است که با توجه به حجم فشاری که بر معیشت مردم آوار شد و مشکلاتی که اقتصاد، تولید و صنعت با […]
گروه سیاسی
مجلس انقلابی و متشکل از مخالفان سرسخت برجام در رأس کار است و قطعات پازل دولت نیز با آرای اعتماد به هیأت وزیران، همین روزها تکمیل خواهد شد و باور ما این است که با توجه به حجم فشاری که بر معیشت مردم آوار شد و مشکلاتی که اقتصاد، تولید و صنعت با آن دست و پنجه نرم میکند، اولویت نخست دولت سیزدهم، رفتن به سراغ برجام است بدون توجه به سختگیریهایی که به دولت روحانی درخصوص همین پرونده داشتند.
حقیقت این است که جریان اصولگرا، بعضاً انتقاداتی را در خصوص موضوعاتی طرح کرد تا رقیب خود را نزد افکار عمومی زیر سوال ببرد و بدنام کند اما همینکه خود قدرت و اختیار را در دست گرفت، همان کار را انجام داد و به نظر ما «برجام» نیز یکی از همان موارد است.
دکتر مسعود پزشکیان، نایبرییس مجلس قبل و نمایندهی مردم تبریز در مجلس فعلی در همین زمینه به «انصافنیوز» گفت: مگر ادعا نمیکردند این دولت-دولت حسن روحانی- مسائل را به برجام گره زده؟ خب این دولت جدید به برجام گره نزند! گفتوگو نکند و پارهاش کند؛ برجام را جمع کنند، نگویند حالا برویم گفتوگو کنیم، شما که میگفتید گفتوگو لازم نیست، پارهاش کنید اما مسائل را هم حل کنید.
این نماینده مجلس ادامه داد: مملکت زمانی میتواند شکوفایی داشته باشد که تمام پتانسیلهای آن را آزاد کنیم. همهی پتانسیلهای مملکت، یک جناح و یک دسته و یک حزب نیستند، یک نژاد و یک قوم نیست؛ ما زمانی میتوانیم رشد کنیم و بهسرعت پیش برویم که همهی پتانسیلها را در همهی جناحها و… آزاد کنیم تا آنها هم کمک کنند که مملکت به سمت پیشرفت حرکت کند.
پیشنهاد ما این است که جناح اصولگرا که این روزها خیالش از یکدست کردن دولت و تکمیل کابینه راحت خواهد شد سراغ مسائل ریشهای برود و ریشهایترین موضوع، همین برجام است و برعکس دکتر پزشکیان، به دولت پیشنهاد نمیکنیم زیر برجام یا «اف ای تی اف» بزند چون این کار به معنای نابودی تتمه معیشت مردم و قفل اقتصاد ملی است و کاری از اقتصاد مقاومتی نیز ساخته نیست که به بیان رهبر معظم انقلاب، «درونزا و برونگرا» است و چشم به صادرات دارد و اگر رابطه و پیوند مستحکمی بین ما و جامعه جهانی برقرار نباشد، صادراتی هم تحقق پیدا نمیکند.
سیاست نگاه به شرق و همکاری اقتصادی با چین و روسیه نیز مستلزم تدبیر مشکلات و رفع سوءتفاهمات ما با غرب است چون امروزه نظام مالی جهانی یک نظام یکپارچه است و به همین دلیل چین و روسیه دو متحد شرقی ما اصرار دارند که ایران پای مذاکره با غرب بنشیند و برجام را احیا کند.
حقیقت تلخی است اما باید گفته شود که جوانان ما در زیر بار مشکلات اقتصادی دارند پیر میشوند و پیران ما از درد دیدن اوضاع جوانان، افسردگی گرفتند و همه در انتظار رونق و شکوفایی اقتصاد هستند و این روزها ما بهعنوان خبرنگار، هر جایی که میرویم از ما میپرسند شما فکر میکنید جناب رییسی موفق خواهند شد و مشکلات معیشتی کمتر خواهد شد؟
این انتظار جامعه یک معنا بیشتر ندارد و آن اینکه ظرف چند ماه آتی اگر دولت اقدامی نکند و مشکلات رو به کاهش نرود، همه فشارها و انتقادات افکار عمومی شخص آیت الله رییسی و دولت سیزدهم را نشانه خواهد گرفت و هوشمندانه است تا قبل از رسیدن به چنان وضعیتی، دولت به اقتصاد و معیشت بپردازد، پرداختنی که بدون تعیین تکلیف برجام غیر ممکن است.
در این میان لازم است نوعی همراهی و یکدستی بین وزارت امور خارجه، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و همچنین دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برقرار باشد تا همه دوستان یکصدا باشند و جهان نیز صدایی واحد از کشور بشنود.
شرایط اقتصادی، نرخ ارز و اوضاع بورس به گونهای منتظر و ملتهب است که با انتشار کمترین خبری از احتمال شکست برجام، واکنش منفی نشان خواهد داد و این واکنش منفی در این روزها، برای زندگی روزانه بخش زیادی از شهروندان، تولیدکنندگان و صنعتگران مانند سمی مهلک است.
همین که آیت الله رییسی در مواضع انتخاباتی خود از رفتن به سوی توافق برجام سخن گفتند و افرادی چون مجتبی ذوالنور که از مخالفان سرسخت برجام در مجلس بود، حرف از احتمال توافق جدید گفت در آرام کردن فضا مفید و موثر بود و موجب شد تا این لحظه، بازار آرامش و ثباتی نسبی داشته باشد اما قطعاً با کوچکتری خبری از امکان پایین توافق برجام، واکنش منفی شدید نشان خواهد داد.