خسارت ۷ میلیارد دلاری صنایع از قطعی برق در تابستان ۱۴۰۰
خسارت ۷ میلیارد دلاری صنایع از قطعی برق در تابستان ۱۴۰۰

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: تابستان ۱۴۰۰ بخش صنایع ۷ میلیارد دلار از قطعی‌های نامنظم و مکرر برق متضرر شده است. علی رسولیان اظهار کرد: از ابتدای تابستان امسال تاکنون قطع برق صنایع به‌صورت برنامه‌ریزی شده و با اطلاع قبلی صورت گرفته و قطع برق خارج از برنامه در شهرک‌ها و […]

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: تابستان ۱۴۰۰ بخش صنایع ۷ میلیارد دلار از قطعی‌های نامنظم و مکرر برق متضرر شده است.

علی رسولیان اظهار کرد: از ابتدای تابستان امسال تاکنون قطع برق صنایع به‌صورت برنامه‌ریزی شده و با اطلاع قبلی صورت گرفته و قطع برق خارج از برنامه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور کاهش یافته که این موضوع رضایت نسبی در بین صنعت‌کاران ایجاد کرده است. امسال در برخی روزها هیچ قطعی برق خارج از برنامه‌ای در شهرک‌ها و نواحی صنعتی رخ نداده و در برخی روزها کل قطعی برق خارج از برنامه در حد یک ساعت بوده است.
وی با اشاره به قطعی برق غیرمنظم در سال ۱۴۰۰، به خصوص در شهرک‌ها و نواحی صنعتی، گفت: بر اساس آمار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، تابستان ۱۴۰۰ بخش صنایع ۷ میلیارد دلار از قطعی‌های نامنظم و مکرر برق متضرر شده است.رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه در حوزه صنایع کوچک، هر مگاوات برق ۹۶ شغل ایجاد می‌کند، تصریح کرد: بر اساس توافق وزارتخانه‌های نیرو و صنعت، معدن و تجارت، سهمیه قطعی برق و تعطیلی صنایع یک روز در هفته در نظر گرفته شد و حتی برخی مواقع نیز نیاز به اعمال یک روز تعطیلی در هفته هم نبود.
معاون وزیر صمت ادامه داد: این وضعیت باعث شد از ۱۵ خرداد تا پنجم شهریور که این برنامه اعمال شد، رشد تولید در حوزه فولاد ۱۱.۸۴ درصد، در بخش سیمان ۵.۳۵ درصد و در حوزه صنایع فلزی ۱۸ درصد نسبت به بازه زمانی سال گذشته باشد. همچنین میانگین برق تحویلی به صنایع در یک سال اخیر ۱۵ درصد افزایش داشته است.وی در ادامه با بیان اینکه صنایع ۵۳۶ مگاوات نیروگاه‌های خود تأمین برق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور ایجاد کرده‌اند، اظهار کرد: طبق اعلام وزارت نیرو اگر واحد تولیدی نیروگاه خود تأمین (CHP) ایجاد کند، بدون پرداخت حق ترانزیت، می‌تواند برق مازاد خود را به صنایع دیگر بفروشد. نیروگاه‌های خود تأمین امسال ۱۲۷۰ مگاوات برق به کل صنایع کشور تزریق کرده‌اند و ۱۰۰۰ مگاوات برق نیز به شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور اضافه کردند.رسولیان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه برای ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید با وزارت نیرو در سال گذشته، گفت: امسال نیز ۴۰۰۰ مگاوات جدید به این رقم اضافه شده است. کار ساخت ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی ۶۲ درصد پیشرفت قراردادی و ساخت ۴۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی امسال نیز بیش از ۱۷ درصد پیشرفت قراردادی داشته است. از ۱۰ هزار مگاوات تفاهم شده، ۱۸۰ مگاوات تاکنون وارد چرخه تولید شده و ۳۶۰ مگاوات دیگر نیز ظرف یک ماه آینده وارد چرخه تولید خواهد شد.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به دنبال خودتأمینی برق صنایع هستیم، تصریح کرد: به ازای هر مگاوات تولید برق، ۱۰۰ مترمربع زمین رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران و واحدهای تولیدی قرار خواهد گرفت. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه واردات نیروگاه‌های کوچک مقیاس خارجی را فراهم کرده که همه این مشوق‌ها و مزایا به استان‌ها ابلاغ نیز شده است.
وی همچنین در خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی گفت: بر اساس تفاهم با سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) مقرر شده از سقف واحدهای تولیدی موجود برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی استفاده و هم شهرک‌های صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی ایجاد شود.به گفته رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ۹۲ شهرک و ناحیه صنعتی دارای پتانسیل برای راه اندازی شهرک انرژی خورشیدی در سراسر کشور شناسایی شده که این موارد به ساتبا نیز اعلام شده است.
رسولیان در ادامه با بیان اینکه در مجموع ۱۱ هزار و ۲۰۰ مگاوات ظرفیت برق مورد استفاده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی است، اظهار کرد: البته باید در حوزه بهره وری صنایع نیز با ارائه مشوق کار شود که در این راستا به دنبال افزایش مشوق‌ها برای ارتقا بهره وری در حوزه صنعت هستیم. این مهم با ارتقا موضوع آموزش و ارائه تسهیلات لازم قابل تحقق است. استانداردهای بهره وری در سازمان ملی استاندارد مشخص می‌شود و بر اساس چارچوب‌های ارائه شده و الزامات این سازمان جلو خواهیم رفت.

 

 

قیمت گندم در هفته جاری اعلام می‌شود
وزیر جهاد کشاورزی درباره تعیین قیمت تضمینی محصولات استراتژیک و گندم گفت: در هفته جاری قیمت خرید تضمینی محصولات استراتژیک اعلام می شود.
سید جواد ساداتی نژاد درباره تعیین قیمت تضمینی محصولات استراتژیک و گندم گفت: در هفته جاری قیمت خرید تضمینی محصولات استراتژیک از جمله گندم و برنج اعلام می‌شود.
وی از اظهار نظر درباره اینکه قیمت خرید تضمینی گندم چه رقمی خواهد بود،
خودداری کرد.
ساداتی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه صنعت دام و طیور نقش بسزایی در حوزه تامین امنیت غذایی دارد، افزود: به ویژه بعد از اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها فشار زیادی بر این بخش وارد شده و تولیدکنندگان غیرتمندانه در این مسیر ایستادگی کردند.وی با اشاره به اینکه به زودی از این دوران گذر خواهیم کرد و تولید نشاط خود را بازیابی می‌کند، گفت: آخرین دستاوردها در نمایشگاه دام و طیور به نمایش گذاشته می‌شود.وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: صنعت دام و طیور باید در حوزه بهره‌وری رشد کند و در این راستا بحث افزایش کیفیت خوراک دام مطرح است.وی با اشاره به اینکه باید خوراک با قیمت و کیفیت مناسب جایگزین خوراک فعلی شود، گفت: قبلاً هم تولیدکنندگان به ویژه دامداران از کیفیت خوراک گلایه داشتند.

 

 

کاهش ۳۰ درصدی سرانه مصرف مرغ
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه مصرف سرانه مرغ در کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است، گفت: با اعطای کالابرگ و کارت الکترونیک محصولات پروتئینی، این مسئله جبران خواهد شد.
حسین دماوندی نژاد در جمع خبرنگاران درباره افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۵ هزار تومان گفت: شاید در مناطقی از شهر گران فروشی اتفاق افتاده باشد اما قیمت مرغ این رقم نیست.
وی با اشاره به اینکه ما به استان‌ها ابلاغ کردیم که ذخایر مرغ را در حداکثر میزان به بازار تزریق کنند، اضافه کرد: قیمت مرغ زنده امروز حداکثر ۴۲ هزار تومان بوده و بر این اساس قیمت مرغ گرم برای مصرف کننده نیز باید ۶۰ هزار تومان باشد.
دماوندی نژاد در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ معتقدند که به دلیل افزایش شدید قیمت تمام شده تولید در داخل کشور امکان رقابت در بازارهای جهانی وجود ندارد گفت: در حال حاضر زنجیره‌های تولید در کشور فعالیت می‌کنند که برای این زنجیره‌ها امکان صادرات مهیا است و به این امر مشغول هستند. ضمن اینکه کشور ترکیه در این زمینه دامپینگ قیمتی انجام داده که منجر به ایجاد مشکل برای صادر کنندگان ایرانی شده و ما در حال مدیریت این مسئله هستیم تا صادرات از سر گرفته شود.

 

 

کاهش ۲۰ درصدی ظرفیت یخچال‌های طبیعی کشور
رئیس موسسه تحقیقات آب یکی از اثرهای مدیریت غلط عرضه و تقاضا را از بین رفتن ظرفیت یخچال های طبیعی کشور برشمرد و گفت: کاهش ظرفیت یخچال‌های طبیعی به مشکلات آب کشور دامن زده است.
محمدرضا کاویانپور در افتتاحیه نخستین مدرسه تابستانی آب و محیط زیست با بیان اینکه موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو از سال ۱۳۴۶ فعالیت‌های خود را آغاز کرده است، گفت: تاکنون موسسه نزدیک به ۲۹۰ پروژه سدسازی را مدل سازی و اشکالات آنها را برطرف کرده است. فعالیت این موسسه بر روی سد گتوند و برخی سدهای دیگر سبب شد بخش تخلیه سیلاب آن مورد بازنگری قرار گرفته و اصلاح لازم انجام شود.
وی افزود: بنا بر تأکید وزیر نیرو، امسال ارتباط بیشتری را با جامعه دانشگاهیان، اعضای هیأت علمی و نخبگان رقم زدیم و این دوره نیز به منظور همین ارتباط است.
رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو با تأکید بر اینکه بخش آب کشور دچار مشکلات زیادی است، گفت: در این بخش دو نوع فقر فیزیکی و مدیریتی رو به رو هستیم.
کاویانپور ادامه داد: عمده دلیل فقر فیزیکی آب به دلیل تغییرات اقلیمی است و البته تمام دلیل آن نیست. مثل برخی اوقات که در مصرف بالای آب در بالادست منجر به کمبود آب
در پایین دست می‌شود.

 

 

یکپارچه سازی صنعت ایران مهم است
معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: یکپارچه سازی صنعت ایران مهم است و ما نیز کارآفرینان موفق، خلاق و نوآور داریم که باید در چارچوب صنعت ساماندهی شوند.
محسن رضایی در مراسم افتتاح خطوط تولیدی جدید یک واحد نساجی در شهرک صنعتی کاویان فریمان اظهار کرد: در سالهای گذشته، مردم سالاری دینی در کنار قوای سه‌گانه قرار نداشت و در چند سال اخیر با توان مردمی، این مهم منجر به یکپارچگی بزرگی در کشور شده است.
معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با اعضای هیأت دولت بر موضوع اقتصاد تاکید بسیار کرده اند که نتیجه آن منتهی به یکپارچگی بیشتر مردم و دولت می‌شود.وی افزود: در گذشته بخشنامه‌های یک شبه منجر می‌شد که سرمایه گذاران و کارآفرینان نتوانند برنامه‌ریزی صحیحی برای آینده خود کنند.معاون اقتصادی رئیس‌جمهور افزود: کشور پهناور ایران ظرفیت‌های بسیاری در حوزه‌های معدنی، انرژی و صنعت دارد و دولت نیز بر تکمیل زنجیره تولید تاکید دارد ولی متأسفانه از آن به خوبی استفاده نشده است و مواد اولیه موجود به خارج از کشور صادر و سپس کالای تولیدی با چند برابر قیمت به کشور وارد می‌شود اما این واحد تولیدی اکنون راه تکمیل زنجیره تولید را با خلاقیت صنعتگران و کارگران خود ایجاد کرده است.

 

 

۸۲ درصد کالاهای مانده در انبارهای سازمان اموال تملیکی تعیین تکلیف شد
مدیر عامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: با اهتمام دولت سیزدهم در رسیدگی و ساماندهی به انبارهای اموال تملیکی بیش از ۸۲ درصد از انبارها تعیین ‌و تکلیف شد.
«سید عبدالمجید اجتهادی» افزود: رییس جمهور در مهرماه سال ۱۴۰۰ سه موضوع اصلاح ساختار سازمان اموال تملیکی، تدوین و اصلاح لایحه ساختاری امور این سازمان و ساماندهی انبارها و تسریع در تعیین و تکلیف کالا را مورد تاکید قرار داده بودند. مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه ساختار جدید سازمان باعث سرعت بخشیدن به تعیین و تکلیف کالا شده است، گفت: ادارات در همه استان‌ها با ساختار جدید در حال ایجاد است. اجتهادی بیان کرد: ساختار جدید ادارات اموال تملیکی در استان‌ها باعث شد تا ۲ هزار و ۲۰۰ تن کالا که در بندر شهید رجایی که مانده بود، فاسد شود و با اقدامات خوبی که صورت گرفت، در استان هرمزگان کالاها معدوم شد. وی بیان کرد: کالاهای مدت‌زمان طولانی در انبارها مانده‌اند که هزینه انبارداری کالاها بیش از هزینه فروش است که برای مالک آن مقرون به‌صرفه نیست از این رو پیگیر ترخیص کالا نمی‌شوند. اجتهادی با بیان اینکه هفته گذشته اولین محموله کالاهای این سازمان در بورس کالا عرضه شد، گفت: این شروع خوبی بود که باید از این ظرفیت قانونی برای عرضه شفاف کالاها استفاده و اقدام کرد.