بیش از نیمی از تورهای آفرود در گلستان غیربومی هستند دبیر هیئت اتومبیل‌رانی و موتورسواری گلستان معتقد است آژانس‌های برگزارکننده تورهای آفرود در استان اکثرا غیرمجاز هستند و از شهرهای دیگر می‌آیند. مرتضی عباسی می‌گوید: ۶۰ درصد تورهای آفرود در استان مربوط به آژانس‌های غیربومی است که اکثرا از استان‌های تهران، البرز و سمنان به […]

بیش از نیمی از تورهای آفرود در گلستان غیربومی هستند
دبیر هیئت اتومبیل‌رانی و موتورسواری گلستان معتقد است آژانس‌های برگزارکننده تورهای آفرود در استان اکثرا غیرمجاز هستند و از شهرهای دیگر می‌آیند. مرتضی عباسی می‌گوید: ۶۰ درصد تورهای آفرود در استان مربوط به آژانس‌های غیربومی است که اکثرا از استان‌های تهران، البرز و سمنان به گلستان می‌آیند و از منابع آن استفاده می‌کنند بدون اینکه سودی عاید استان شود. وی ادامه می‌دهد: شرایط به گونه‌ای شده که هر فردی با تهیه خودروی دو دیفرانسیل بدون آنکه اطلاعی از چالش‌ها و تخریب محیط زیست و منابع طبیعی داشته باشد اقدام به برگزاری تور آفرود می‌کند و ۱۵۰ هزار تومان تا ۳۰۰ هزار تومان هم از هر مسافر می‌گیرند و در نهایت دردسر آن برای هیئت اتومبیلرانی و موتورسواری است. عباسی با بیان اینکه چالش اصلی ما در کنار آسیب زدن به محیط زیست و منابع طبیعی خودرویی است که این آژانس‌ها برای تورهای آفرود انتخاب می‌کنند، می‌گوید: این آژانس‌ها در هر صورت مجوز می‌گیرند و سپس با عنوان «آفرود هیجان‌انگیز» تبلیغ می‌کنند اما بدون اینکه آموزشی دیده باشند و خودروی آنها برای آفرود استاندارد باشد مسافران را به این تورها می‌برند. وی افزود: متاسفانه چندی پیش یکی از همین خودروها در منطقه جهان‌نما واژگون شد و چند نفر آسیب دیدند که در نهایت آژانس جوابگوی حوادث نبوده و اینجا خاطره بد از اسم آفرود می‌ماند و پیکان اتهامات هم به سمت هیئت اتومبیلرانی و موتورسواری می‌چرخد.

بی‌تفاوتی دستگاه‌های نظارتی گلستان به برگزاری تورهای آفرود غیرمجاز
دبیر هیئت اتومبیل‌رانی و موتورسواری گلستان با بیان اینکه این هیئت دارای کمیته سافاری و آفرود است، می‌گوید: فعالیت‌های گردشگری ورزشی به طور قانونی زیر نظر کمیته گردشگری ورزشی هیئت همگانی است که ما با آنها تفاهم نامه داریم و با چند آژانس مذاکره کرده‌ایم که برای برگزاری تور آفرود با هیئت اتومبیلرانی و موتورسواری مکاتبه کنند تا با اخذ مجوز، خودروی استاندارد آفرود در اختیار آنها قرار دهیم.
وی عنوان می‌کند که دستگاه‌های نظارتی نسبت به برگزاری تورهای آفرود غیرمجاز در گلستان بی‌تفاوت هستند و می‌گوید: بارها دیده شده که حدود ۵۰ خودرو در قالب تور آفرود وارد منطقه جهان‌نما می‌شوند و هیچ کسی نیست به آنها بگوید کجا می‌روید.
گلستان به دلیل داشتن طبیعت بکر و جذاب و کمبود نظارت، مورد توجه آژانس‌های برگزار کننده تورهای آفرود قرار گرفته و این آژانس‌ها با مجوز به گلستان می‌آیند اما آسیب‌های زیادی به محیط زیست و منابع طبیعی استان وارد می‌کنند.

لزوم نظارت بیشتر معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گلستان
نظارت نکردن بر فعالیت تورهای آفرود در گلستان موضوعی است که رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان هم به آن اشاره می‌کند.
یحیی جلالی فر می‌گوید: گلستان به دلیل داشتن طبیعت بکر و جذاب و کمبود نظارت، مورد توجه آژانس‌های برگزار کننده تورهای آفرود قرار گرفته و این آژانس‌ها با مجوز به گلستان می‌آیند اما آسیب‌های زیادی به محیط زیست و متابع طبیعی استان وارد می‌کنند. وی ادامه می‌دهد: بسیاری از این تورها فقط از نام آفرود سوء استفاده می‌کنند در حالی که خودرو و راننده آفرودی وجود ندارد و با سیستم‌های صوتی خود به طبیعت بکر استان صدمه می‌زنند، آنها نمی‌دانند چه قدر به طبیعت آسیب می‌زند و فقط به دنبال ایجاد هیجان هستند. جلالی فر آفرود را ورزشی می‌داند که برای آن مسیر تعبیه شده و می‌گوید: نمی‌توان این ورزش را از گردشگران و مسافران گرفت اما می‌توان آسیب‌ها را به حداقل رساند و نیاز است تا معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان نظارت بیشتری روی این موضوع داشته باشد.
وی یادآور می‌شود: اداره کل محیط زیست استان حساسیت بیشتری نسبت به اداره کل میراث فرهنگی دارد و معاونت گردشگری وظیفه دارد تا نظارت بیشتری روی تورهای آفرود داشته باشد.

گزارشی تحت عنوان تور آفرود
غیر مجاز نداشته‌ایم
اما معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان عنوان می‌کند که ما فقط بر تورها نظارت می‌کنیم و بر آنهایی که خارج از قالب تور هستند نمی‌توانیم نظارت کنیم.