گروه سیاسی «قوه مقننه» و «قوه مجریه» ای که هنوز چارت خود را تکمیل نکرد و اینروزها پشت صف بررسی رأی اعتماد مجلس ماندهاست، در شرایطی خطیر قرار دارند، کشور از یک سو با دلتای مرگبار، دست و پنجه نرم میکند، ویروسی وحشی که پیرو جوان و زن و مرد را از نفس میاندازد و […]
گروه سیاسی
«قوه مقننه» و «قوه مجریه» ای که هنوز چارت خود را تکمیل نکرد و اینروزها پشت صف بررسی رأی اعتماد مجلس ماندهاست، در شرایطی خطیر قرار دارند، کشور از یک سو با دلتای مرگبار، دست و پنجه نرم میکند، ویروسی وحشی که پیرو جوان و زن و مرد را از نفس میاندازد و برای چند روز روانه بیمارستان و سپس روانه گورستان میکند آن هم در شرایطی که به دلیل بیتدبیریهای دولت قبل و اعمال تحریمهای ظالمانه ایالات متحده، اوضاع اقتصاد و معیشت خانوادهها نیز وحشتناک است و اگر اقدامی عاجل صورت نگیرد، چراغهای امید خاموش خواهند شد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، به دنبال پیشتازی کرونای دلتا در کشور، متاسفانه شمار جانباختگان روزانه مجددا افزایش داشته و در ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته، ۷۰۹ تن از این بیماران در کشور جان خود را از دست دادند که تا امروز رکورد است اما هیچ تضمینی برای شکستن آن در روزهای آتی نیست.
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۱۷ میلیون و ۲۳۳ هزار و ۶۶۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۶ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۷۷۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۲۳ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۴۳۴ دُز رسید.
افزون برآن طی بیست و چهار ساعت منتهی به ۲ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰ هزار و ۶۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۴۸۷ نفر از آنها بستری شدند و به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.
متاسفانه آمار مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰۳ هزار و ۳۵۷ نفر رسید هرچند باید گفت خوشبختانه تا کنون سه میلیون ۹۹۳ هزار و ۲۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند اما ۷ هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
برابر همین اعلام در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
در شرایطی که هر روز پیچیدهتر میشود به نظر میرسد هم برای نمایندگان «خانه ملت» و هم برای مدیران ارشد دولت سیزدهم و شخص آیت الله رییسی اولویت نخست، «کنترل دلتا» است و آن نیز با تسریع در واکسیناسیون همگانی ممکن است همانگونه که بیشتر کشورها به سطحی از اطمینان رسیدند که مدارس، بازارها و ورزشگاهها را باز کردند و محدودیتهای سختگیرانه ماههای اول شیوع کرونا در این کشورها به تاریخ پیوست.
انجام همزمان این اقدامات برای کنترل کرونا، نیاز به همکاری چندین وزارتخانه و همراهی نمایندگان مجلس دارد اما طی چند روز هنوز بررسی کابینه که البته امر خطیری است، به اتمام نرسید.
از نمایندگان و بهطور خاص از رییس مجلس توقع داریم ضمن بررسی دقیق صلاحیت نمایندگان برای رأی اعتماد، این فرایند را امروز به اتمام برسانند تا کابینه بدون فوت زمان به کار خود مشغول شود و براین اساس میتوان گفت اولویت بعدی مجلس و دولت، تکمیل کابینه است.
البته فشار هم بر نمایندگان و وزرای معرفی شده زیاد است و سخنانی در جلسات طرح علنی میشود که مایه سوء استفاده برخی گرایشهای سیاسی و حزبی داخلی و دشمنان خارجی قرار میگیرد و همانگونه که «محمدباقر قالیباف» در هشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت و در پاسخ به تذکر «احمد امیرآبادی فراهانی» نماینده مردم قم گفت: در ماههای اخیر و بعد از انتخابات ریاستجمهوری و در این روزها که صلاحیت کابینه ریاست جمهوری در حال بررسی است، نمایندگان و روسای فراکسیون ها و کمیسیونها و اعضای هیات رییسه در جلسات مختلف حضور دارند، در این جلسات به این نکته تاکید کردم که اگر اخبار پنهان و آشکار را میگویید، بدانید دشمن دنبال انشقاق بین قوا است.
دامنه این اختلاف نظرها تا جایی پیش رفت که در جلسه صبح دیروز -سه شنبه- مجلس شورای اسلامی «محمود احمدی بیغش» در تذکری اعلام کرده بود که هیات رییسه مجلس در تلاش است که برخی از وزرای پیشنهادی رای نمایندگان مجلس را کسب نکنند.
البته اختلاف نظر در بین نمایندگان برای رأی اعتماد طبیعی است و این اظهارنظرها نیز بخشی از حاشیههای چنین جلساتی است اما هم نمایندگان مجلس و هم وزیران پیشنهادی باید در مدیریت زمان، دقیق باشند و در کوتاه زمان بررسی کابینه را نهایی کنند و این نکته را از نظر دور ندارند که تازه پس از تعیین نهایی وزیران، کار و جهاد آنان آغاز خواهد شد.
طیف گستردهای از مشکلات به موازات کرونای دلتا، جامعه را درگیر کرد و باید برای آن تدبیری اندیشید. کرونا تنها حوزه سلامت را درگیر نکرد بلکه حوزه اقتصاد و سلامت روان جامعه را نیز به شدت به چالش کشید و با توجه به مشکلات ناشی از اعمال تحریمهای ظالمانه و رکود و تورم، ویرانی عظیمی را برای معیشت مردم مآورد و ادامه این وضعیت، به سطحی غیرقابل کنترل میرسد و لازم است دو قوه یادشده، در کنار هم هرچه سریعتر به درد و داد مردم برسند.