مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به شرایط امروز کشور و در تشریح مقایسه آن با شرایط جنگ تحمیلی و مدیریت بحران گفت: از یک جنبه شباهت‌هایی میان شرایط امروز با زمان جنگ وجود دارد؛ در آن زمان برخی کشورها چه منطقه و چه آمریکا و غرب علیه ایران اقدام می‌کردند و ائتلافی […]

 

مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به شرایط امروز کشور و در تشریح مقایسه آن با شرایط جنگ تحمیلی و مدیریت بحران گفت: از یک جنبه شباهت‌هایی میان شرایط امروز با زمان جنگ وجود دارد؛ در آن زمان برخی کشورها چه منطقه و چه آمریکا و غرب علیه ایران اقدام می‌کردند و ائتلافی تشکیل داده بودند و سعی می‌کردند با فشارها ایران را از پا درآورده و وادار به قبول منویات خود کنند. امروز هم به نحوی همان شرایط وجود دارد و ائتلاف منطقه‌ای شامل عربستان و رژیم صهیونیستی با همراهی و مدیریت آمریکا علیه مردم و کشور با اعمال تحریم‌ها و جنگ روانی کار می‌کنند.

وی ادامه داد: این‌ها جنبه‌های شباهت است اما اینکه بخواهیم همه موارد را در سطح مدیریتی شبیه‌سازی کنیم کار درستی نیست. در آن زمان جنگ فیزیکی و نظامی بود و اقتضائات خاص خود را داشت امروز با جنگ اقتصادی و روانی مواجه هستیم لذا اقتضائات خاص خودش را هم دارد. ثانیا آن زمان ابتدای انقلاب بود و شرایط و انگیزه‌هایی که وجود داشت، آن خلوص و پاکی و پاک دستی که در جامعه جاری بود با امروز متفاوت است. امروز متاسفانه با شرایط مشابهی مواجه نیستیم؛ فسادهایی رخ داده، کاهش انگیزه‌ها و مشکلات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به تدریج به وجود آمده است. شبیه‌سازی از نظر نوع مواجهه خطا و اشتباه است و باید با توجه به شرایط، ابزارها و نوع جنگ امروز برنامه‌ریزی کنیم.

وی تشریح کرد: به عنوان مثال نوع انسجام ملی و یکپارچگی که در بین مردم و حاکمیت و مردم با مردم وجود داشت، بی‌نظیر بود و اکسیر و رمز مقابله با ائتلاف جهانی هم همین اتحاد بود. اگر بخواهیم شبیه‌سازی کنیم، باید روی این موارد تمرکز شود و نه شبیه‌سازی‌های سخت افزاری؛ امروز باید شکاف‌های ایجاد شده را ترمیم کنیم و لازمه آن هم این است که کل حاکمیت، در همه سطوح، در سیاست‌ها و نگاه خود تجدیدنظر سازنده داشته باشند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود:  مسئولان حرکتی را آغاز کنند که هم منجر به ایجاد انسجام و هم افزایی در قوا و دستگاه‌ها شود و هم بازتابش در جامعه باعث ایجاد اتحاد و انسجام باشد و همچنین شرایط تخریبی که امروز در جامعه وجود دارد، رخت ببندد. افراطیون در جامعه حال حاضر یکه تازی مطلقی دارند و هر روز به پشتوانه حاشیه امن خود دست به تخریب انسجام زده و منافع ملی را زیر سوال می‌برند. برای این موارد باید چاره‌اندیشی شود. البته سازوکارهای سخت‌افزاری هم با توجه به شرایط و امکانات موجود نیاز است.

وی افزود: امروز شفاف‌سازی از اکسیرهای بسیار مهم و موثری است که می‌تواند ما را در برابر هجمه‌های دشمن بیمه کند. شما می‌بینید که در مقابل حرکت شفاف‌سازی مقابله‌های جدی وجود دارد؛ از جمله همین شفاف‌سازی مبادلات بانکی که امروز مخالفت‌هایی جدی با آن می‌شود و برخی هم برای حفظ منافع نامشروع خود به گونه‌ای عمل می‌کنند که دیگران را هم به سمت مخالفت با این شفاف‌سازی سوق دهند.

معاون سیاسی وزرات کشور در دولت اصلاحات در پاسخ به سوالی در خصوص لزوم توجه به امید و اعتماد مردم و مولفه‌های آن گفت: یک فهرست از اقدامات کاملا جدید وجود دارد که بتوانیم در مقابله جنگ و هجمه‌ها با جدیت مقابله کنیم. گام اول این است که شرایط التهاب بازار که مردم را سرگردان کرده است کنترل کرده و اطمینان به آینده را که به شدت کاهش پیدا کرده است، ترمیم کنیم. باید مدیریت فوری صورت پذیرد تا با استفاده از سازوکارهای موجود، آرامشی به بازار برگردد. همچنین اقداماتی که الان صورت گرفته هم باید سرعت بگیرد تا ثبات به بازار برگردد.