کاوه ایرانی / روزنامه نگار گروه بیلدربرگ نام کنفرانسی غیررسمی است که هر ساله به صورت کاملاً خصوصی و محرمانه در نقطهای از جهان برگزار میشود. اعضای گروه بیلدربرگ تماماً انتصابی هستند و تعداد ایشان به حدود ۱۳۰ نفر میرسد. تمامی اعضا از قدرتمندترین و با نفوذترین افراد در زمینههای سیاست، اقتصاد و رسانه هستند. […]
کاوه ایرانی / روزنامه نگار
گروه بیلدربرگ نام کنفرانسی غیررسمی است که هر ساله به صورت کاملاً خصوصی و محرمانه در نقطهای از جهان برگزار میشود. اعضای گروه بیلدربرگ تماماً انتصابی هستند و تعداد ایشان به حدود ۱۳۰ نفر میرسد. تمامی اعضا از قدرتمندترین و با نفوذترین افراد در زمینههای سیاست، اقتصاد و رسانه هستند. بسیاری از پادشاهان و اعضای خاندانهای سلطنتی کشورهای غربی از اعضای دائم گروه بیلدربرگ هستند. اعضای گروه بیلدربرگ در کنفرانس سالیانه خود، در مورد مسائل جاری سیاسی و اقتصادی جهان به صورت محرمانه با یکدیگر تبادل نظر و مشورت میکنند.گروه بیلدربرگ نام خود را از هتلی در کشور هلند میگیرد که برای نخستین بار در سال ۱۹۵۴، میزبان اعضای کنفرانس بود. دفتر گروه بیلدربرگ در شهر لیدن در استان هلند جنوبی و در نزدیکی شهر لاهه در کشور هلند قرار دارد.
با نگاهی به تاریخ طولانی و اسرارآمیز گروه بیلدربرگ دلیل همه این اتهامات تند و شدید را به آسانی میتوان دریافت.
اولین همایش این گروه در سال ۱۹۵۴ با هدف تقویت و پشتیبانی از روابط اروپا و آمریکا و پیشگیری از بحران جهانی پس از جنگ جهانی دوم تشکیل شد.روشهای کاری این گروه همیشه مخفی و پنهانی بوده است.
در این همایشها هیچ خبرنگاری دعوت نمیشود و هیچ رسانهای گزارشی از آن منتشر نمیکند و این سازمان فقط وبسایتی کمابیش خالی دارد که نشان میدهد حدود سال ۱۹۹۰ طراحی شده است.
محفل ماسونی بیلدربرگ
هرچند به نظر میرسد گروه بیلدربرگ باشگاهی با اعضای خصوصی مثل تبهکاران فیلمهای جیمزباند باشد اما بیشتر مفسران میگویند که گروه اینقدرها هم که به نظر میآید شیطانی نیست.
دیوید آرونویچ، روزنامهنگار و ستوننویس روزنامه تایمز در بریتانیا، میگوید:«خشم و دندانقروچه برای بیلدربرگ خندهدار است.» اوچنین استدلال میکند: «این فقط باشگاه صرف شام برای گروهی از اشراف و قدرتمندان است.»
دنیس هیلی، یکی از بنیانگذاران این گروه و سیاستمدار بریتانیایی در دهه ۱۹۷۰ میلادی بود، به جان رونسون خبرنگار در کتابش به نام «آنها» گفته بود: «مردم فواید کاربردی شبکههای غیررسمی را نادیده میگیرند.»
او ادامه میدهد: «بیلدربرگ یکی از مفیدترین گروههای بینالمللی است که من در آن شرکت کردهام، محرمانه بودن آن کمک میکند تا افراد حاضر در این گروه بدون هراس از عواقب و واکنشها، صادقانه سخن بگویند.»
حامیان گروه بیلدربرگ میگویند: «مخفی و محرمانه بودن این گروه به افراد اجازه میدهد که حقیقت را شجاعانه به یکدیگر بگویند بدون نگرانی اینکه آنچه میگویند چه نقشی در بازیهای سیاسی داشته باشد و چگونه در رسانهها منعکس شود.»
بیلدربرگ در واقع یک سازمان جهانی سیاست گذاری ماسونی است که با دو شاخه فرعی لژ نیویورک و لژ منچستر فعالیت میکند و ابزارهای قدرتمند مالی، نظامی و نفوذ لازم برای رسیدن به اهداف خود در مدیریت اقتصاد و سیاست جهان را در اختیار دارد. هدف اصلی این گروه، ایجاد یک دولت جهانی است که تحت حکمرانی یک طبقه ممتاز باشد.
اسامی دعوت شدگان به اجلاس کاملا محرمانه بوده و کشور میزبان برای جلویگری از هرگونه ایجاد مشکل در آینده برای دعوت شدگان ویزا صادر نمیکند تا این اسامی در جایی ثبت نشود.
تنها در زمان کوتاهی قبل از مراسم افتتاح اجلاس، بیانیه کوتاهی به نشریات محلی داده می شود تا مردم نسبت به تدابیر امنیتی خاص در روزهای اجلاس آگاهی داشته باشند و محدودیتهای مربوط به این تدابیر را در نظر بگیرند.
بعد از نشستهای سالانه بیلدربرگ که معمولا سه روز به طول میانجامد، قطعنامهای صادر نمیشود و در مورد هیچ موضوعی نیز رای گیری انجام نمیگیرد و شرکت کنندگان سوگند یاد میکنند که آن چه که در جلسات گذشته است را در هیچ جایی فاش نکنند.
براساس مدارک موجود، پیوند اروپا و آمریکا به وسیله ناتو، ایجاد بازار مشترک اروپا، روی کارآمدن کسانی، چون کلینتون، بلر و بسیاری که هنوز نامشان در خفا مانده، استعفای مارگارت تاچر، وقوع جنگ خلیج فارس، تحول نهضت اروپا، تخریب وجهه ژان ماری لوپن ناسیونالیست در فرانسه، تحریم آرژانتین در جریان جنگ «فالک لند»، تقسیم آلمان به دو قسمت شرقی و غربی، همه و همه در جلسات بیلدربرگ تصمیم گیری شده اند.
جلسات بیلدربرگ هر سال در یکی از هتلهای پنج ستاره دنیا و تحت شدیدترین تدابیر امنیتی تشکیل میشود. از آنجایی که رمز موفقیت خود را «پنهان کاری» میداند، هیچ رسانهای حق ورود به جلسات آن را ندارد. هتل مورد نظر ۴۸ ساعت قبل از شروع اجلاس قرق میشود. ماموران سیا و کشور برگزارکننده، در جای جای هتل مستقر میشوند. به آنها دستور داده میشود که هر جنبندهای را در محدوده چند کیلومتری هتل تحت کنترل داشته و در صورت نیاز، افراد مشکوک را به قتل برسانند.
کنفرانس ۲۰۱۹ با موضوع ایران
طبق اعلامیه وبگاه قدیمی و مختصر محفل بیلدربرگ، نشست امسال این محفل، که از ۳۰ مه تا دوم ماه ژوئن در شهر مونترو سوئیس برگزار میشود، موضوعات کلی نظیر «نظم استراتژیک با ثبات»، آینده اروپا، تغییر آب و هوایی، چین، روسیه، آینده سرمایهداری، برگزیت، اخلاقیات هوش مصنوعی، سلاح کردن شبکههای اجتماعی، اهمیت فضا و تهدیدات سایبری را بررسی میکند.
در میان موضوعات اعلامی، نامی از ایران و خاورمیانه نیامده است. اما با توجه به مشارکت جارد کوشنر، داماد رئیسجمهور آمریکا و متولی پرونده موسوم به معامله قرن، و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، و نیز هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا، در بیلدربرگ، میتوان با اندکی اطمینان این احتمال را مطرح کرد که خاورمیانه و شاید ایران در نشست بیلدربرگ بررسی خواهند شد. چرا که یکی از محورهای سفر فعلی پمپئو به اروپا، مسئله ایران است. از یک ماه پیش تاکنون، همزمان با تشدید تنشها میان تهران و واشنگتن در خلیج فارس، مسئله ایران در اکثر نشستهای بین المللی در اروپا، آمریکا و خاورمیانه مطرح بوده است. به همین دلیل می توان پیش بینی کرد که یکی از موضوعات اصلی که در این کنفرانس مطرح می شود، ایران و تنش های اخیر میان تهران – واشنگتن خواهد بود. همانطور که اشاره شد ماهیت این کنفرانس بر پایه پنهان کاری بوده و بر این اساس طبیعی است اگر در میان موضوعات کلی منتشر شده توسط وبگاه محفل بیلدربرگ، اشاره ای به موضوع ایران نشده باشد.
به گزارش خبرگزاری ها، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا عصر جمعه بعد از دیدار با مقامهای آلمان وارد برلین شد و بعد با بالگرد روانه شهر «برن» شد و در جمع کارکنان سفارت آمریکا در آلمان سخنرانی کرد. او روز گذشته وارد شهر مونترو شد.
یک روزنامه سوئیسی روز شنبه گزاراش داده پمپئو با وزیر دارایی سوئیس درباره ایران گفتوگو خواهد کرد. بر این اساس انتظار میرود اختلافات با ایران یکی از محورهای سخنان پمپئو در این نشست یا در دیدارهای باشد که او در حاشیه این کنفرانس انجام میدهد.
روزنامه نیویورک تایمز نیز در این زمینه گزارش داد: «این شصت و هفتمین نشست بیلدربرگ است اما وزارت امور خارجه آمریکا حضور در این نشست را در برنامه رسمی سفر پمپئو اعلام نکرده هر چند که یک مقام عالی رتبه آمریکایی تاکید کرده که وی در آن شرکت خواهد کرد.» این گزارش افزود: «پمپئو و دولت ترامپ با کشورهای اروپایی در خصوص ایران اختلاف نظر دارند. با وجود خروج آمریکا از توافق هسته ای دولت های اروپایی همچنیان به توافق پایبندند و از ایران می خواهند در توافق بماند.» این رسانه یاد آور شد: «مذاکره کنندگان امریکایی به ریاست «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا در دولت قبلی آمریکا در ژنو با مقامات خارجی برای تکمیل توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ همکاری کردند.» نیویورک تایمز نوشت: «آنچه که پمپئو، کوشنر و دیگر شرکت کنندگان در نشست بیلدربرگ مذاکره خواهند کرد بر اساس قاعده «چاتم هاوس» از نظر بیشتر مردم مخفی خواهد ماند.»
قاعده چاتم هاوس، نظامی برای برگزاری پنلهای مناظره و بحث در خصوص مسائل بحثبرانگیز است که به نام ستاد مرکزی مؤسسه سلطنتی امور بینالمللی واقع در چاتم هاوس لندن نامگذاری شده است.