رئیس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اتخاذ سیاست یکپارچه، برخط و هوشمند توسط دستگاههای ذیربط در راستای تسریع در ترخیص کالاهای اساسی تاکید کرد. محمدباقر قالیباف که در صدر هیاتی متشکل از مسئولان تجاری و سیاسی استان و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اسکله ها و مناطق عملیاتی بندرامیرآباد بازدید کرد، اظهار داشت: […]
رئیس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اتخاذ سیاست یکپارچه، برخط و هوشمند توسط دستگاههای ذیربط در راستای تسریع در ترخیص کالاهای اساسی تاکید کرد.
محمدباقر قالیباف که در صدر هیاتی متشکل از مسئولان تجاری و سیاسی استان و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اسکله ها و مناطق عملیاتی بندرامیرآباد بازدید کرد، اظهار داشت: اصالت اقتصادی و تجاری بندرامیرآباد، میتواند در شرایط حساس کنونی با جذب بازرگانان فعال، تکمله ای بر زنجیره تامین کالاهای اساسی کشور باشد.
رییس مجلس در این بازدید به ظرفیت های راهبردی بندرامیرآباد در حوزه دریای خزر و نقش موثر آن در پیشبرد نقشه راه اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: ضرورت دارد، دستگاه های مرتبط با ترخیص کالاهای اساسی کشور سیاست های یکپارچه، برخط و هوشمند داشته باشند.
وی یادآور شد: با تلاش و حضور میدانی نمایندگان عضو کمیسیون های تخصصی مجلس در ماه های اخیر و آسیب شناسی روند ترخیص کالاها، شاهد تسریع این موضوع و افزایش عرضه کالاها به بازار بوده ایم.
قالیباف، به اهمیت اسکله رو -رو ریلی بندرامیرآباد در مراودات بین المللی با کشورهای حوزه CIS و ایجاد تنوع صادرات کالا اشاره و بر استفاده از ظرفیت قرارگیری بندرامیرآباد در کریدور بین المللی شمال-جنوب جهت رونق تجارت و اقتصاد دریا محور کشور تاکید کرد.
گفتنی است، رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر یک روزه خود به شهرستان بهشهر ، ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدای این شهر، از بندر امیرآباد بازدید کرد.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر اعلام کرد:
ورود بیش از ۱۰ میلیون تن کالای اساسی
از طریق بنادر در ۵ ماهه نخست سال جاری
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در ۵ ماهه نخست ۱۴۰۰، بیش از ۱۰ میلیون تن کالای اساسی از طریق بنادر وارد کشور شده است.
روانبخش بهزادیان با تاکید بر اینکه یکی از مهم ترین اولویت دولت در شرایط فعلی، تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نظیر گندم، ذرت، جو، سویا، دانه های روغنی، برنج، شکر و روغن خوراکی است، گفت: با توجه به نیاز روزانه کشور به مصرف کالا های اساسی، ضرورت است تا این گونه کالاها پس از ورود به بنادر کشور، سریعا مراحل ترخیص را پشت سر بگذارند.
وی ادامه داد: مشکلات متعدد از جمله تامین و تخصیص ارز، عدم هماهنگی دستگاه های صادر کننده مجوز و مسئول در امر ترخیص و خروج کالا و… باعث شده تا حجم قابل توجهی از کالاهای اساسی در بنادر دپو شود.
رشد ۱۵ درصدی ورود کالای اساسی از طریق بنادر
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه به رغم سختی های مرتبط با تحریم، توانسته ایم در پنج ماهه اول سال جاری بیش از ۱۰ میلیون تن کالای اساسی از طریق بنادر کشور وارد کنیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد رشد داشته است، گفت: در صورت عدم ترخیص به موقع، امکان فاسد شدن و خودسوزی بخشی از کالاهای اساسی وجود دارد.
وی افزود: ظرفیت نگهداری کالاهای اساسی در بنادر کشور شامل انبارها و سیلوهای نگهداری غلات حدود ۶ میلیون تن است که به نظر می رسد بنادر با کل ظرفیت خود مشغول تخلیه و ترخیص کالاهای اساسی به داخل کشور هستند.
در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی انجام شد؛
برگزاری چهارمین نشست كارگروه آموزش
و فرهنگسازی ایمنی كمیسيون ايمنی راههای کشور
چهارمین نشست كارگروه آموزش و فرهنگسازی ایمنی كمیسيون ايمني راههای کشور با حضور اعضا این کمیسیون برگزار شد.
در این نشست گزارش دستگاهها در زمینه جمعبندی برنامهها در پیادهسازی «آییننامه اجرایی جزء ۴ بند ب ماده ۴۶ قانون احکام دائمی برنامهای توسعه کشور» ارايه و مقرر شد اعضاء نسبت به جمعبندی و ارسال اقدامات و برنامهها ظرف مدت زمان ۲ هفته به دبیرخانه کمیسیون جهت ارائه در نشست اصلی کمیسیون ایمنی راه ها و ارائه گزارش به هیئت دولت، ظرف مدت زمان ۲ هفته نسبت به تشکیل کمیته کاری بر طبق ماده ۳ آئین نامه مذکور و ارائه گزارش به دبیرخانه و ظرف مدت زمان ۲ هفته نسبت به ارسال چالشها، نیازها و اعتبارات درخواستی برای اجرای آئین نامه مذکور به دبیرخانه کمیسیون اقدام کنند.
همچنین وزارت کشور مکلف شد ظرف مدت زمان یک هفته نسبت به ارسال پیش نویسنهایی دستورالعمل به کمیسیون ایمنی راهها جهت ارسال به کلیه اعضاء کارگروه برای اظهار نظر اقدام کرده و سازمان اداری و استخدامی نیز وظیفه پیدا کرد که ظرف مدت زمان یک هفته نسبت به تشکیل کمیته کاری با همکاری دستگاههای همکار و اعضای کارگروه آموزش و فرهنگ جهت بررسی موضوع «گنجاندن دوره آموزش ایمنی و حملونقل در نظام آموزش ضمن خدمت کارکنان دولت» اقدام کند.
در این نشست همچنین وظیفه ارائه گزارش تفصیلی برنامهها و اقدامات انجام گرفته به دبیرخانه کمیسیون به سازمان راهداری و حملونقل جادهای، انتشار کلیپها، تیزرها و محتواهای آموزشی تهیه شده توسط اعضای کمیسیون ایمنی به سازمان صدا و سیما و حضور منسجم در جلسات کارگروه و کمیتههای تشکیل شده توسط هر کدام از سازمانها به روابط عمومی وزارت راه وشهرسازی محول شد.
ارائه گزارش در خصوص «بررسی ساز و کارهای اجرایی ارتقای ایمنی کاربران راه با رویکرد دیدن و دیده شدن» دیگر دستور جلسه این نشست بود که پس از آن مقرر شد اعضای کمیسیون ایمنی و کارگروه نسبت به اهمیت توجه به مسئله آشکارسازی، دیدن و دیده شدن و استفاده از رنگها و شبرنگ و رفع موانع دید و رفع استتار در محیط رانندگی در تدوین مصوبات و آئین نامههای مرتبط و محتواهای آموزشی، دبیرخانه کمیسیون نسبت به پیگیری تدوین یا بازنگری قوانین و الزامات استفاده از آیتم رنگ و استفاده از شبرنگ بر روی خودروها، موتورسیکلتها، رانندگان، مسافران و عابرین پیاده و سازمان ملی استاندارد نسبت به ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در راستای مصوبه هیئت وزیران در خصوص (ردیف ۳ مربوط به حمل ونقل شهری و آلودگی هوا) در استفاده از رنگها در وسایل نقلیه با عنوان (برچسب دید در شب بر بدنه خودروها و موتورسیکلتها برای دریافت گواهی معاینه فنی) اقدام کنند.