کشورهای مختلف به ظرفیت‌های بسیار گردشگری ورزشی واقف شده‌اند و از آن سود می‌بردند ولی ما در زمینه گردشگری ورزشی خوب عمل نکرده‌ایم و فاصله بسیار زیادی تا وضعیت مطلوب داریم. برزیل در مدت یک ماه برگزاری المپیک ریو، ۹ میلیارد دلار سود به‌دست آورد که معادل درآمد بیش از یک سال صنعت گردشگری کشور […]

کشورهای مختلف به ظرفیت‌های بسیار گردشگری ورزشی واقف شده‌اند و از آن سود می‌بردند ولی ما در زمینه گردشگری ورزشی خوب عمل نکرده‌ایم و فاصله بسیار زیادی تا وضعیت مطلوب داریم. برزیل در مدت یک ماه برگزاری المپیک ریو، ۹ میلیارد دلار سود به‌دست آورد که معادل درآمد بیش از یک سال صنعت گردشگری کشور ما است. رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران با بیان این مطلب گفت: ظرفیت‌های خدادادی و طبیعی ایران می‌تواند منبع باارزشی برای توسعه گردشگری ورزشی و کسب درآمد پرسود برای کشورمان باشد. به گفته احمد اصغری بهره‌گیری از ظرفیت ورزش‌های آبی دریای خزر در شمال و خلیج نیلگون فارس در جنوب، کوه‌های سر به فلک کشیده شمال و فلات مرکزی برای ورزش‌های زمستانی و اسکی و صخره نوردی، بیابان‌ها و شنزارهای وسیع برای برگزاری رالی کویر و ورزش‌های صحرایی و غیره زمینه مستعدی برای رونق و تجاری ورزش در کشور است.

راه‌کارهای جذب سرمایه‌گذاری
اصغری ادامه داد: یکی از راه‌کارهای جذب سرمایه‌گذاری در ورزش کاهش ریسک است. هر سرمایه‌گذار داخلی و خارجی برای اینکه وارد حوزه ورزش شود باید تا حدی احساس امنیت کند و اعتماد به دولت داشته باشد تا بتواند سرمایه‌اش را در این حوزه به کار گیرد. رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با تاکید بر این‌که صاحبنظران باید راهکارهایی برای توسعه گردشگری ورزشی در کشور بیان کنند، اظهار کرد: همه کارشناسان اذعان می‌کنند که حضور بخش خصوصی لازمه رشد صنعت ورزش در کشور است.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات گردشگری ورزشی که قبلا به آن اشاره شد، آمار مربوط به مدت زمان ورزش مردم کشورمان است، گفت: ۷۰ درصد مردم ایران به ‌هیچ‌ عنوان فعالیت بدنی ندارند، ۱۵ درصد مردم ۱ تا ۲ روز و ۱۱ درصد ۳ تا ۵ روز در هفته ورزش می‌کنند. بر این اساس تنها ۳ درصد مردم هستند که بیش از شش روز در هفته ورزش می‌کنند. وقتی ۷۰ درصد جامعه‌ هیچ ارتباطی با ورزش ندارند و کالاهای ورزشی را نمی‌خرند و صرفاً تماشاگر ورزش هستند چگونه می‌توان صنعت ورزش را توسعه داد؟
احیای ورزش‌های بومی و ملی
رییس فدراسیون چوگان نیز با این‌که رهبر انقلاب در سال‌های گذشته تاکید جدی بر احیای ورزش‌های بومی و ملی خصوصا چوگان داشته‌اند، به احیای بازی چوگان در میدان نقش چهان اصفهان به عنوان قدیمی‌ترین محل برگزاری این بازی، اشاره کرد و افزود: برای همین رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزاری بازی چوگان در ۱۲ شهر کشور را خواستار شد.
حجت‌اله دهخدایی، ایران را خاستگاه چوگان دانست و اظهار کرد: گردشگران، ایران را قبله آمال چوگان‌بازان می‌دانند و حاضرند برای بازی در ایران هزینه کنند.
رییس فدراسیون چوگان همچنین گفت: هفت روستا در کشور به نام چوگان است و بیش از ۱۴ هزار بیت از اشعار شاعران با چوگان آمیخته شده است. مهم‌ترین اولویت‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان برای توسعه صنعت ورزش در کشور، شناسایی و احصاء منابع مالی و درآمدی جدید و استفاده بهینه از ظرفیت‌های قانونی، بهره‌مندی از ظرفیت‌های بخش خصوصی و بازارهای مالی داخلی در توسعه ورزش، بهره‌گیری از ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی در توسعه اقتصاد ورزش و اصلاح و تقویت همه‌جانبه نظام مالی بخش ورزش است.