رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که سه واکسن کرونا ساخت هند، روسیه و کره جنوبی در حال ارزیابی و بررسی در سازمان غذا و دارو است. کیانوش جهانپور روز سه شنبه در حساب توییتر خود نوشت: واکسنهای کووید ۱۹ با نامهای تجاری COVAXIN ساخت […]
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که سه واکسن کرونا ساخت هند، روسیه و کره جنوبی در حال ارزیابی و بررسی در سازمان غذا و دارو است.
کیانوش جهانپور روز سه شنبه در حساب توییتر خود نوشت: واکسنهای کووید ۱۹ با نامهای تجاری COVAXIN ساخت موسسه باهارات بیوتک هند، آسترزنکا آکسفورد تولیدی R-pharm روسیه و آسترزنکا آکسفورد تولیدی SKBio کره جنوبی در مرحله ارزیابی و بررسی نهایی مستندات فنی در سازمان غذا و دارو است.
پیش از این واکسن کرونا «اسپوتنیک وی» ساخت کشور روسیه از سازمان غذا و داروی ایران مجوز مصرف اضطراری گرفته است. واکسیناسیون کرونا از تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ با واکسن «اسپوتنیک وی» در کشور با اولویت کادر درمان شاغل در بخشهای مراقبت ویژه کووید ۱۹ آغاز شده است.
واکسیناسیون کرونا در کشور بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا انجام میشود.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، واکسیناسیون حداقل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد آسیب پذیر مانند کادر بهداشت و درمان تا پایان سال جاری در دستور کار است.
تاکتیک مقابله با سویههای جدید کرونا افزایش تعداد تستهای تشخیصی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این اواخر با سویه های جدید بیماری رو به رو هستیم و یکی از تاکتیک های لازم، بالابردن تعداد تست های سریع و PCR است. هرچه پیوستگی بیشتری در ردیابی، غربالگری و ردگیری حاکم باشد، توفیق بیشتری در این حوزه حاصل می شود.
به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی در دیدار با جمعی از نمونه گیران کووید-۱۹ فعال در حوزه معاونت بهداشت دانشگاه، مسئولیت این همکاران عرصه صیانت و ارتقای سلامت مردم را از دشوارترین خدمات دانست و از جمعی از نمونه گیران به نمایندگی از جمعیت ۱۲۵ نفری نمونه گیران دانشگاه، تقدیر کرد.
وی افزود: بعد از استقرار کرونا، مهمترین راه مقابله با بیماری، تعیین یک استراتژی استاندارد تشخیصی بود. حصول نتایج قطعی چگونگی تشخیص کووید-۱۹ به کمک تست PCR در عرصه جهانی، حدود ۴۰ روز زمان برد و کشور ما هم به همت محققان و دانشمندان در این حوزه به جرگه جهانی پیوست و این اقدام تشخیصی را به کار گرفت.
زالی تصریح کرد: شناسایی، ردیابی، رهگیری، غربالگری و دیده وری بیماری کرونا به شدت معطوف به تست های تشخیصی بود که شالوده اصلی آن هم تست های PCR است. اهمیت این تست در تشخیص بیماری، نشان از جایگاه حساس و ویژه نمونه گیران دارد.
رییس دانشگاه بر تاثیر کیفیت تست تشخیصی کووید-۱۹ بر ابعاد اقتصادی و اجتماعی مردم تاکید کرد و گفت: از دالان تست PCR می توان ادامه مسیر شغلی و زندگی فرد را تعیین کرد، از همین رو کیفیت انجام این تست به شدت حائز اهمیت است.
وی اظهار کرد: از همان روزهای آغازین، تضمین کیفیت تست های PCR دغدغه بزرگی بود، چرا که پدیده تست منفی کاذب در اپیدمی ها، پدیده ای بسیار خطرناک است و آثار زیانبار بهداشتی به همراه دارد.
زالی رکوردشکنی کمی و کیفیت ایمن و اثربخش تست های انجام شده در دانشگاه را شایسته تقدیر دانست و افزود: ماهیت کار در آزمایشگاه ها، به ویژه در شرایط بحرانی این چنینی، تعطیلی ناپذیر و شبانه روزی است؛ زیرا در هر زمان و هر مکان ممکن است به حضور یک نمونه گیر کروناویروس نیاز باشد.
رییس دانشگاه ادامه داد: همچنین این شغل، شغلی پرمخاطره است و پرسنل در بخش های تشخیص و درمان کرونا، تن بر آتش زده و در خطوط مواصلاتی با دشمن حرکت می کنند. در بحران بیماری عفونی، حتی شاید نزدیک ترین و عاطفی ترین فرد، آلوده باشد و ویروس از یک لباس یک دوست حمله کند.
زالی تصریح کرد: نمونه گیران خود را در خطر بزرگی قرار داده اند و اقدام آنان قابل ارزش گذاری نیست، آنها جهادگران عرصه سلامت هستند.
وی بیان کرد: این اواخر با سویه های جدید بیماری رو به رو هستیم و یکی از تاکتیک های لازم، بالابردن تعداد تست های سریع و PCR است. هرچه پیوستگی بیشتری در ردیابی، غربالگری و ردگیری حاکم باشد، توفیق بیشتری در این حوزه حاصل می شود. البته گزارش های متعدد و متناقضی در عرصه جهانی از توانایی تشخیص جهش های جدید ویروس به کمک تست PCR وجود دارد، اما تا دستیابی به نتیجه ای متقن، هنوز این تست جایگاه خود را به عنوان استاندارد طلایی تشخیص، حفظ کرده است.
زالی با تاکید براینکه ظفر و پیروزی این مسیر از دالان بهداشت می گذرد، عنوان کرد: اگر غیر از این فکر شود، به کرونا می بازیم. بحران کرونا نشان داد که جز ابزار کارای عرصه بهداشت، ابزار دیگری در اختیار نداریم و بدون آن در برابر بیماری های واگیردار و غیرواگیر، تهی دست خواهیم بود.
رییس دانشگاه در پایان با اشاره به اینکه بالاترین جمعیت معتادان متجاهر، بالاترین جمعیت مستقر در اقامتگاه ها و گرمخانه ها، بالاترین جمعیت در خانه سالمندان و بهزیستی متعلق به استان تهران است، گفت: تمامی پرسنل در حوزه معاونت بهداشت با ارائه خدمات به این اقشار نشان دادند شرافتمندانه در تلاشند تا با این بحران مقابله شود.
کرونا جان ۸۹ نفر دیگر را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۳۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۹ نفر از بیماران مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۵۹ هزار و ۱۱۷ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز سه شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۸ بهمن ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۸ هزار و ۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۶۹۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۳۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۱۰ هزار و ۸۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۱۶۱ هزار و ۴۹۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، در حال حاضر ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
وی افزود: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری گفت: همه گروههای سنی از جمله کودکان و نوجوانان در معرض خطر کرونا هستند بنابراین استفاده از ماسک برای محافظت از کودکان ضروری است، البته برای کودکان باید از ماسک های مناسب با اندازه صورت استفاده شود.
۷ شاخه جدید ویروس کرونا در آمریکا رصد شد
تحقیقی جدید از رصد ۷ شاخه ویروس کرونا در آمریکا خبر داده که به نظر می رسد شیوه جهش آنها مشابه نمونه های آفریقای جنوبی و انگلیسی است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فوربس، همزمان با افزایش نگرانیها درباره شناسایی جهشهای ویروس کرونا در آفریقا و انگلیس، محققان جهشهای جدید این ویروس را در آمریکا ردیابی کردهاند. به نظر میرسد برخی از این شاخهها در همان جهت شاخه ویروسهای آفریقایی و انگلیسی یافتهاند.
در همین راستا گروهی از محققان از ۷ شاخه جدید ویروس کرونا در آمریکا خبر دادهاند. این جهشها هرچند مستقل هستند اما شباهت زیادی با شاخههایی از ویروس دارند که در انگلیس و آفریقای جنوبی رصد شدهاند. در همین راستا کارشناسان بیم آن دارند که احتمالاً در آمریکا چند شاخه از ویروس کرونا با سهولت بیشتری گسترش یابند.
براساس این تحقیق شاخه ویروسهای مذکور در چند ایالت رصد شدهاند. هرچند هنوز کاملاً مشخص نیست جهش آنها سبب میشود مسری تر باشند یا خیر، اما به اعتقاد برخی دانشمندان احتمالاً سرایت گونههای جدید سریعتر است.
یکی از این شاخهها Q۶۷۷P نام دارد و نخستین بار در ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ در آمریکا رصد شد. ۲۷.۸ درصد از موارد ابتلاء در ایالت لوییزیانا آمریکا در بازه زمانی یکم دسامبر ۲۰۲۰ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۱ به این شاخه از ویروس مبتلا بودند.
جرمی کمیل یکی از ویروس شناسان دانشگاه ایالتی لوییزیانا و از مؤلفان این پژوهش میگوید: نکته خاصی درباره این جهش وجود دارد. تصور میکنم نشانهای روشن و شفاف از تکامل ویروس دیده میشود.
پیش از این «آنتونی فائوچی» رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در مصاحبهای با نشریه نیویورک تایمز گفته بود شاخههای جدید ویروس کرونا چالشی مهم است. او هشدار داده بود اگر افراد به تدابیر و پروتکلهای بهداشتی عمل نکنند، شاخههای جدید ویروس فراگیرتر میشوند.
ماسک آسیب کرونا به ریه ها را کمتر می کند
محققان با اندازه رطوبتی که در هوای بین دهان و ماسک به وجود می آید معتقدند، استفاده از این پوشش درصورت ابتلای فرد به کووید۱۹ از شدت آسیب بیماری به ریه ها می کاهد.
به گزارش دیلی میل، طبق تحقیقی جدید، چگالی داخل ماسکهای طبی در صورت ابتلای فرد به ویروس کرونا از وخامت بیماری او جلوگیری میکنند.
افزایش رطوبت در هوای بین دهان فرد و ماسک وی به حذف ذرات ویروسی از راههای تنفسی فرد کمک میکند.
کارشناسان مؤسسه ملی سلامت آمریکا (NIH) متوجه شدهاند رطوبتی که توسط ماسک ایجاد میشود، مسیر تنفسی را مرطوب میکند و سبب میشود مخاط مبتلا به ویروس کرونا پاکسازی شوند. به این ترتیب از رسیدن ویروسها به ریه و آسیب شدید به آن جلوگیری میشود.
محققان NIH با توجه به تحقیقات پیشین متوجه شدند افرادی که ماسک استفاده میکنند، در صورت ابتلاء به کووید ۱۹ کمتر به نوع شدید آن دچار میشوند.
دکتر آدریان بکس محقق ارشد پژوهش جدید میگوید: قبلاً مشخص شده، میزان بالای رطوبت از شدت آنفلوانزا کاهش میدهد و احتمالاً همین امر با مکانیسمی مشابه درباره شدت بیماری کووید ۱۹ نیز صادق است.
برای این منظور ۴ نوع ماسک آزمایش شدند تا تأثیر آنها بر میزان رطوبت بررسی شود. یک داوطلب در حالی که یک ماسک N95، ماسک جراحی، ماسک دولایه کتان پلی استر و یک ماسک ضخیم کتانی پوشیده بود یا اصلاً ماسک نداشت، داخل یک جعبه تنفس کرد. با استفاده از یک فوم لاستیکی با تراکم بالا، هرگونه نشتی در لبههای ماسک از بین برده شد. در هر آزمایش میزان آب موجود در هوا اندازه گیری شد تا مشخص شود چه میزان آب در ماسک وجود دارد. رطوبت داخل ماسک در سه دمای ۸ ،۲۲ و ۳۷ درجه سانتیگراد اندازه گیری شد. به گفته محققان قابلیت انواع فیبرهای مصنوعی و طبیعی برای جذب آب به میزان زیادی به دما بستگی دارد. فیبرهای طبیعی مانند پشم، کتان و ابریشم به طور معمول در جذب آب مؤثر هستند اما پلی استر یا نایلون قابلیت جذب آب کمتری دارند. در دمای اتاق، ماسک جراحی رطوبت هوای استنشاق شده را بیش از یک سوم افزایش داد (۳۸ درصد)، در حالی که ماسکهای N95 و «پلی استر-پنبه» آب در هوای استنشاق شده را تا ۶۰ درصد افزایش دادند. به گفته محققان، ماسکهای سنگین پنبهای منجر به تقریباً دو برابر شدن رطوبت هوای استنشاقی میشوند.