هفدهمین محموله واکسن کرونا وارد کشور شد
هفدهمین محموله واکسن کرونا وارد کشور شد

  هفدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده از سوی جمعیت هلال‌احمر حاوی دو میلیون و ۲۲۰ هزار دُز واکسن، پنجشنبه؛ چهارم شهریورماه در فرودگاه امام خمینی (ره) به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تحویل داده شد. رییس جمعیت هلال احمر از ورود هفدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده توسط هلال‌احمر حاوی دو میلیون و […]

 

هفدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده از سوی جمعیت هلال‌احمر حاوی دو میلیون و ۲۲۰ هزار دُز واکسن، پنجشنبه؛ چهارم شهریورماه در فرودگاه امام خمینی (ره) به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تحویل داده شد.
رییس جمعیت هلال احمر از ورود هفدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده توسط هلال‌احمر حاوی دو میلیون و ۲۲۰ هزار دُز واکسن به کشور خبر داد و گفت: در مجموع این جمعیت از اردیبهشت ماه تاکنون ۲۰ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز واکسن به کشور وارد کرده است.
کریم همتی با تاکید براینکه جمعیت هلال‌احمر روند واردات هفته‌ای دوبار واکسن کرونا را همچنان ادامه می‌دهد، افزود: هلال‌احمر واکسن‌های کرونا را از کشور چین به ایران وارد می‌کند و محموله دریافتی در فرودگاه امام خمینی(ره) تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌شود.
او گفت: در مجموع تاکنون ۱۷ محموله شامل ۲۰ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز واکسن کرونا توسط ۱۹ پرواز به کشور منتقل شده است.
همتی با تقدیر از تاکیدات رییس جمهور مبنی بر افزایش سرعت واکسیناسیون هموطنان گفت: طبق وعده‌ای که داده بودیم میزان واردات واکسن را در شهریور به دوبرابر افزایش دادیم که این امر با تمهید و رهنمودهای ویژه رئیس جمهور محقق شد و تلاش می‌کنیم این روند ادامه داشته باشد.
رییس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر اینکه تنها راه مقابله با بیماری منحوس کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون جامعه است، افزود: تسریع در واردات واکسن، تشکیل قرارگاه مرکزی کرونا و مشارکت در امر واکسیناسیون، برپایی بیمارستان‌های صحرایی در استان‌های مختلف کشور، اجرای طرح‌های بهداشتی به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری، کنترل بهداشتی مسافران ورودی در ۱۶ مرز زمینی، دریایی و هوایی کشور، تجهیز و توسعه بانک‌های امانات تجهیزات پزشکی هلال‌احمر برای کمک به بیماران نیازمند کرونایی، افزایش ساعات کاری و خدمات داروخانه‌های هلال‌احمر در تهران و همچنین توسعه تولید سرنگ با توجه به نیاز کنونی کشور از جمله اقدامات هلال‌احمر برای کمک به کنترل بیماری کرونا و نجات جان هموطنان در بحران ناشی از این بیماری است.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور تا (‌۳ شهریورماه ) به ۴ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۳۷۷ نفر رسید و مجموع جانباختگان کرونا نیز ۱۰۴ هزار ۲۲ نفر رسید، تاکنون ۴ میلیون و ۲۰ هزار و ۸۴۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده‌اند.
تاکنون ۱۷ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۸۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۸۳۴ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دُز رسید.
تا روز گذشته سوم شهریورماه با تزریق ۷۶۴ هزار و ۱۸۵ دز واکسن کرونا در کشور، رکورد واکسیناسیون روزانه را دوباره شکسته شد.

افزایش احتمال انتشار و انتقال ویروس کرونا با کولر گازی
دکتری ویروس‌شناسی پزشکی با تاکید بر اهمیت باز کردن پنجره‌ها در دوران کرونا گفت: استفاده از برخی خنک ‌کننده‌ها همچون کولر گازی و اسپلیت احتمال انتقال آلودگی کرونا را افزایش می‌دهد.
مهرداد روانشاد افزود: در حال حاضر جهش ویروس کرونا، قدرت اتصال ویروس به سلول‌های ریوی انسان را افزایش داده و بنابراین با ذرات کمی از قطرات آلوده نیز بیماری منتقل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اما استفاده از تهویه مناسب در کنار رعایت توصیه‌های پیشگیرانه کرونا نقشی اساسی در پیشگیری از این بیماری ایفا می‌کند. اکنون با شیوع گسترده این بیماری در کشور باید پنجره‌ها در اماکن بسته باز باشد.
روانشاد ادامه داد: استفاده از برخی خنک ‌کننده‌ها همچون کولر گازی و اسپلیت احتمال انتقال آلودگی کرونا را افزایش می‌دهد، زیرا این خنک کننده‌ها صرفا سبب چرخش هوای داخلی محیط خواهد شد. بنابراین در صورت حضور یک ناقل در محیط بیماری منتقل می‌شود.
وی افزود: در حال حاضر بهترین خنک کننده کولر آبی است که هوا را از بیرون دریافت، خنک و وارد اماکن مسکونی و اداری می‌کند. اما باز کردن پنجره‌ها می‌تواند احتمال انتقال آلودگی را کاهش دهد.
این استاد علوم پزشکی ادامه داد: اکنون کشور در پیک پنجم کرونا قرار گرفته اما با رعایت دو عامل استفاده صحیح از ماسک استاندارد و همچنین حفظ فاصله فیزیکی می‌توان از این پیک عبور کرد.
وی افزود: اکنون با گذشت نزدیک به دو سال از بیماری، عادی‌انگاری اجتماعی در رابطه با کرونا تشدید شده و در برخی اماکن پرجمعیت همچون اماکن خرید فاصله فیزیکی رعایت نمی‌شود، اما این ۲ مولفه رمز گذر از این بحران است.
روانشاد همچنین تاکید کرد: باید در نظر داشت، ماسک زدن جایگزین فاصله فیزیکی نمی‌شود؛ ماسک از انتشار قطرات تنفسی جلوگیری و بنابراین مانع از پراکندگی احتمالی ذرات آلوده خواهد شد.
وی اضافه کرد: استفاده از ماسک همچنین از ورود این ذرات به دستگاه تنفس شخص سالم جلوگیری می‌کند، اما حفظ فاصله فیزیکی سبب می‌شود، قطرات و ذرات احتمالی آلوده به طرفین نرسد و بنابراین، ماسک زدن و حفظ فاصله فیزیکی مکمل یکدیگرند.