سرویس سیاسی جمله
«جوزف بورل» نماینده عالی سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپایی برای دیدار با وزیر امور خارجه ایران و برخی دیگر از مقامات جمهوری اسلامی به تهران آمد.
روز گذشته و ساعاتی قبل از ورود این مهمان، سخنگوی وزارت امور خارجه گفته بود: این سفر در چارچوب رایزنیهای جاری میان ایران و اتحادیه اروپا انجام ميشود و قرار است مناسبات دوجانبه، برخی موضوعات منطقهای و بینالمللی و همچنین آخرین وضعیت مذاکرات احیای برجام مورد بحث و تبادل نظر
قرار گیرد.
منابع آگاه نیز گفتند مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این سفر علاوه بر بحث انرژی درباره تحولات مربوط به توافق هستهای گفتگو کند و مذاکرات وین را پس از وقفه سه ماهه، از سر بگیرد.
درباره این که آیا بورل حامل پیامی از طرفِ آمریکایی برای تهران است یا خیر، این منابع گفتند: “بورل” و معاونش، “انریکه مورا”، بهویژه در ماههای اخیر مشغول تبادل پیام بین تهران و واشنگتن بودهاند و بر این اساس به احتمال زیاد بورل در این سفر نیز حامل پیامی جدید از طرف آمریکایی باشد هرچند در خصوص محتوای این پیام خبری منتشر نشد اما انتشار تصویری سه نفره شامل “انریکه مورا”، “جوزف بورل” و “رابرت مالی” نماینده ویژه ایالات متحده در صفحه شخصی مورا با عنوان شام کاری که ساعاتی پیش از این سفر انتشار داده شد نیز این احتمال را
تقویت میکند.
لازم است به متولیان حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم یادآور شویم که با توجه به نرخ بالای رکود و تورم و اجرای طرح آزادسازی قیمتها و جراحی اقتصادی و همچنین نیاز دولت به آزادسازی منابع درآمدی از بند تحریمها، باید از این آخرین فرصتها بهره ببریم و به امضای توافق دست یابیم.
مشکلات معیشتی آحاد جامعه به سطحی رسید که اگر تا چندی قبل، معلمان و پرستاران و بازنشستگان تامین اجتماعی از غمِ نان به فغان آمده بودند، روز گذشته معاون قوه قضائیه از مشکلات معیشتی قضات گفت. گسترش مشکلات اقتصادی به بخشهای قابلتوجهی از مشاغل و طیفهای مختلف مردم زنگ خطری است که متولیان دیپلماسی باید بدانند ریشه آن در وین است.
دولت سیزدهم بهخوبی از تعمیق مشکلات معیشتی مردم و شکستن ستون فقرات اقتصاد ملی در زیر تحریمها آگاه است و میداند تشدید اعتراضات مردمی و نوسانات قیمت دلار به این موضوع گره خورده است ضمن اینکه نمیتواند انکار کند که سهم تحریمها و جدایی اقتصاد کشور از اقتصاد جهانی و از دست دادن بازارهای بینالمللی از تبعات ادامه این وضعیت است.
اوضاع فعالان بخش خصوصی، تجار، تولیدکنندگان و صنعتگران نیز در نتیجه این فعل و انفعالات سیاسی، بدتر از شهروندان عادی است چون این افراد، هم سرمایه خود را در معرض خطر میبینند و هم طیفی از نیروهای کار و خانوادههای آنان را تحت پوشش دارند و میبینند به سختی میتوانند حقوق و دستمزد آنان را بپردازند.
دولت سیزدهم لازم است مانند توصیه رهبر معظم انقلاب به یک نرمش قهرمانانه دست بزند و ضمن حفظ عزت ملی و منافع کشور به توافقی سازنده دست یابد تا بخشی از تحریمهای ظالمانه مرتفع گردد و راه فراری برای اقتصاد ملی در این وضعیت خطیر پیدا شود.
امروز هنر وزارت امور خارجه و تیم مذاکرهکننده دولت این است از این حضور راهی به کوچه دیپلماسی باز کند و فرصت جدید را از دست ندهد در شرایطی که همه میدانیم این آخرین فرصتهای باقیمانده است و اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بسیار بیش از ایالات متحده و تروئیکای اروپایی به این توافق نیاز دارد.
برابر اطلاعات قطرهای که از مذاکرات به رسانهها درز کرد و همچنین برابر یکی از آخرین توییتهای “میخائیل اولیانف” نماینده روسیه در مذاکرات، اختلافات بین ایران و آمریکا بر سر چند مورد است و میتوان بر سر آن توافق کرد.
هنر مذاکرهکننده همین است که از میان راههای مسدود و بنبستهای قطعی، راهی بیابد و مسیری جدید باز کند اما “علی باقری کنی” که سرپرست تیم ایرانی است، معلوم نیست از کجا خط گرفته که ذرهای انعطاف در کنشهای دیپلماتیک خود نداشته و هیچ اطلاعاتی به افکار عمومی نداده است آن هم در موضوعی که به زندگی روزمره همه شهروندان مربوط است.
باور ما این است که علی باقری کنی هیچ تمایل قلبی ندارد تا این دوره از مذاکرات به نتیجه برسد و گویا درکی از شرایط خطیر دولت خود بهویژه در حوزه اقتصادی نیز ندارد یا خود را به “تجاهل العارف” زده و به روی مبارک نمیآورد و بیراه نیست اگر بگوییم در مسیر دولت بازی نمیکند و به نفع دولت سیزدهم گام بر نمیدارد و بهتر است کنار گذاشته شود و فردی جایگزین وی گردد که ملاحظات دولت را درک کند.
دولت سیزدهم نیز باید بداند اگر نام نیک یا بدنامی از وی در تاریخ بماند، به موضوع اقتصاد برمیگردد و موضوع اقتصاد نیز به مذاکره و تحریم گره خورده است و با حرف و سخن، این دو مقوله از هم جدا نمیشوند.
این مطالبه طیفهای گسترده مردم که این روزها در فقر و فشار مالی هستند از دولت سیزدهم و شخص آیت الله رییسی است که از حضور
“جوزف بورل” نماینده عالی سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپایی که گویا حامل پیامی از دولت جو بایدن است در تهران بهره ببرند و برجام را به امضا برسانند تا یک بار دیگر نقشههای اسرائیل و بدخواهان منطقه را نقش بر آب کنند و خود نیز در پیشگاه ملت و نزد مردم سربلند و خوشنام بماند.
قالیباف در دیوان محاسبات کشور:
نیازمند «جهاد تصمیم» هستیم
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین آیین رونمایی از گزارش ارزیابی عملکرد قانون برنامه پنجساله ششم توسعه که با مقامات دیوان محاسبات کشور، روسای کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات، کمیسیون اصل ۹۰، اقتصادی، اجتماعی و جهش و رونق تولید، و اعضای هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس برگزار شد، ضمن تشکر از اینکه در آستانه تنظیم برنامه هفتم، گزارشی از عملکرد برنامه ششم توسط دیوان محاسبات کشور ارائه شده است، گفت: امروز دیوان محاسبات کشور در مسیر تحول قرار گرفته است؛ طبیعی است که تحول مسیری طولانی است اما همین که بر این ریل سوار شده و به عنوان یک نهاد نظارتی پیشرو در این مسیر حرکت میکند حائز اهمیت است.
وی افزود: باعث افتخار همه ماست که رهبر معظم انقلاب از عملکرد دیوان اظهار رضایت کردند اما توجه داشته باشیم همانقدر که این امر افتخارآفرینی دارد به مراتب بیش از آن برای ما مسئولیت در پی دارد؛ لذا باید توجه بیشتری به وظایف خود داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی قرار است برنامه سیاستهای کلان نوشته شود کار با دولت است و طبیعتاً مجمع، مجلس و قوه قضائیه باید به دولت در اجرای برنامهها کمک کنند. همچنین در مرحلههایی نیز وقتی برنامه توسعه برای تصویب و ابلاغ به مجلس می آید، مسئولیت در آن مقطع با مجلس است ولی نیاز به همراهی سایر دستگاهها وجود دارد.
قالیباف گفت: اگر چنین رویکردی در تدوین برنامه توسعه صورت نگیرد و هر کس برای خود جداگانه تصمیم گیری کند، نهایتاً در اجرا دچار مشکلاتی میشویم و نمیتوانیم برنامهها را اجرایی کنیم. بنابراین در کنار مسئله محوری، مسئولیتهای خود را بادقت ببینیم و تحلیل دقیقی از محیط داخلی و خارجی داشته باشیم.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در رابطه با جهاد تبیین، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به جهاد تبیین نیازمندیم. و باید آن را در میان خود به پیش ببریم. ما مکلف هستیم امید را در جامعه زنده نگهداریم. این امکانپذیر نیست که با باورهای دینی و روح انقلاب اسلامی زندگی کنیم
و ناامید باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ناامیدی از جنس شیطان است و امید از جنس معنویت و باورهای دینی، روح و مبانی انقلاب اسلامی است. این ظرفیتها برای ما وجود دارد. ما در نظام حکمرانی دچار اشکالاتی هستیم. در جلسه با دولت نیز به این موضوع اشاره کرده ام که ما نیازمند «جهاد تصمیم» هستیم. وقتی حرف از جهاد تصمیم می زنیم یعنی باید اهل گذشت باشیم، از آبروی خود بگذریم و در تصمیم گیری، شجاعت و همچنین قدرت «نه» گفتن داشته باشیم. ما نباید همه را از خود
راضی نگهداریم.
وی عنوان کرد: وقتی منابع کم است اولویت بندی یعنی اینکه به یک بخش منابع بدهیم و به یک بخش دیگر نه. ضروری است به فهم مشترکی در مسائلی که باید روی آنها متمرکز شویم برسیم و اولویتهای مشترک را پیدا کنیم. حتی من اعتقاد دارم که باید در اجرا نیز روشهای مشترکی
در نظر بگیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: جهاد تصمیم یعنی اینکه معطوف به رأی تصمیم نگیریم بلکه معطوف به حق و ظرفیتها تصمیم گیری کنیم. چنین رویکردی کشور را نجات میدهد. لذا امروز نیازمند تصمیم گیری شجاعانه و پیشروی مداوم هستیم.
قالیباف گفت: کارشناسان دیوان محاسبات کشور بهتر از هر کسی میدانند که ما چه سرمایههای هنگفتی داریم که از دستمان خارج هستند. البته در بخش شرکتهای دولتی همانطور که رهبر انقلاب اشاره کردند نتوانسته ایم کارنامه قابل قبولی در دو سال گذشته داشته باشیم.
وی ادامه داد: آیا مشخص است چه میزان بودجه عمرانی در دو سال گذشته هزینه شده است؟ امروز شرکتهای نیمه دولتی داریم که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان سود آنها است. سال ۹۹ که مجلس یازدهم روی کار آمد سهم دولت از حقوق مالکانه معادن ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است اما آیا سهم دولت از حوزه معدن همین قدر است؟ به جرأت میتوان گفت سهم دولت بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد دلار است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امسال یعنی سال ۱۴۰۱ سهم دولت از حوزه معدن به ۴۲ همت افزایش یافته است اما چطور از رقم ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به ۴۲ هزار میلیارد تومان رسیدیم. همه این ناترازی ها باید
حل و فصل شود.
قالیباف تاکید کرد: همه اینها ظرفیتهایی است که اگر در یک حکمرانی درست، مدیریت صحیح و نظارت دقیق آنها را به کار بگیریم به عنوان کسی که ۴ دهه خدمتگزاری کرده و تجربه میدان دارد می گویم به سرعت میتوانیم به این وضع سروسامان دهیم و هیچ جای تردیدی در موفقیت اقتصادی وجود نخواهد داشت.
وی افزود: وقتی قانونی مینویسیم باید بدانیم اجرای آن بر عهده دولت اما اجرایی ساختن آن بر عهده مجلس است. باید بفهمیم تصمیمی که قابلیت اجرا ندارد را نباید اتخاذ کنیم.
مخبر در جلسه کارگروه ترانزیت:
ترانزیت میتواند به اندازه نفت برای کشور درآمد داشته باشد
معاون اول رئیسجمهور گفت: ترانزیت می تواند به جایگزینی مناسب برای درآمدهای نفتی تبدیل شود.محمد مخبر در جلسه کارگروه ترانزیت کشور با اشاره به موقعیت جغرافیایی استثنایی ایران، ترانزیت را یکی از مزیتهای اصلی کشور دانست و از اهتمام جدی دولت سیزدهم برای توسعه ترانزیت خبر داد.معاون اول رئیسجمهور به ضرورتهای متعدد برای توسعه ترانزیت کشور و آثار و پیامدهای مثبت آن اشاره و خاطرنشان کرد: اگر چه دولت های گذشته نیز به دنبال این کار بودند اما عملکرد و اقدامات صورت گرفته با ضرورت های توسعه ترانزیت تناسب نداشته و اهداف مورد نظر محقق نشده است. معاون اول رییس جمهور از توسعه ترانزیت به عنوان امری پردرآمد و اشتغالزا برای کشور یاد کرد و گفت: اگر ظرفیت های ترانزیتی کشور به شکل مناسب فعال و عملیاتی شود، ترانزیت می تواند به جایگزینی مناسب برای درآمدهای نفتی تبدیل شود.
مخبر بر لزوم اولویت بندی پروژه های مرتبط با توسعه ترانزیت به همراه زمان بندی مشخص و تعیین مجری طرح ها تأکید و اظهار امیدواری کرد: با رویکرد جدی دولت، شاهد تکمیل زیرساخت ها و اصلاح رویه ها برای توسعه ترانزیت در ابعاد مختلف ترانزیت بار، مسافر، انرژی و اطلاعات باشیم.معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به مسایل اخیر بین المللی و بسته شدن مسیرهای برخی کشورهای همسایه به دلیل تحریم های بین المللی، گفت: فرصتی استثنایی پیش روی ایران قرار گرفته تا با توسعه ظرفیت های موجود بتواند خلأ پیش آمده در منطقه را جبران و به درآمدهای بیشتری دست پیدا کند.
مخبر به وزیر راه و شهرسازی مأموریت داد ظرف سه ماه طرح جامع توسعه ترانزیت کشور را تدوین و یک برنامه عملیاتی کامل به گونه ای که مجری، زمان بندی اجرا و منابع مالی آن مشخص باشد را ارائه کند. همچنین مقرر شد طرح های ریلی اولویت دار برای اتصال شبکه راه آهن کشور به مسیرهای بین المللی معین و برنامه ریزی لازم برای تسریع در اجرای آنها انجام شود.معاون اول رئیسجمهور با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه و مطرح شدن شش راهکار پیشنهادی کوتاه مدت برای جهش در این حوزه افزود: این راهکارها باید به صورت ضربتی در دستور کار قرار گرفته و لازم است ظرف یک ماه مجری هر یک از این اقدامات تعیین شود.مخبر با تأکید بر اینکه باید از بخش خصوصی برای توسعه ترانزیت حداکثر استفاده صورت گیرد از دستگاه های اجرایی ذیربط خواست بسترهای لازم را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم و شرایط را برای آنها تسهیل کنند.
در نشست خبری مشترک با «لاوروف» مطرح شد؛
ابراز امیدواری امیرعبداللهیان بر از سرگیری مذاکرات وین
وزیر امور خارجه کشورمان برای از سر گیری مذاکرات وین ابراز امیدواری کرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: ملاقات خوبی با آقای لاوروف داشتم.
وی افزود: راجعبه مهمترین مسائل روابط دوجانبه، موضوعات منطقهای و بینالمللی گفتوگو کردیم. از جمله موضوعات مورد بررسی معاهده همکاریهای جامع بلندمدت و راهبردی دو کشور است.وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این ایده از قبل از سفر آقای رئیسی به مسکو در دستور کار ما قرار داشت، امیدواریم به زودی جلسات کارشناسی برای نهایی کردن مفاد این موافقتنامه را پشت سر بگذاریم.
امیرعبداللهیان تأکید کرد: دو سند دیگر از سندهای زیربنایی برای ایجاد و فعالیت مراکز فرهنگی و همکاری در زمینه امنیت بینالمللی اطلاعات بین دو کشور هم در روزهای گذشته در هیئت دولت به تصویب رسید و برای تصویب نهایی به مجلس ارسال شد.وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: ایران یک مسیر ترانزیتی مطلوب در دنیای امروز است، واقع شدن در مسیر ترانزیت شمال – جنوب و شرق به غرب مزیتی است که ایران دارا است.
وی با تأکید بر اینکه در حوزههای منطقهای، تحولات افغانستان، سوریه و یمن و اجلاس سران کشورهای حوزه دریای خزر در هفته آینده گفتگو کردیم، اظهار کرد: از کشورهای دوست، روسیه و چین تشکر میکنیم که مخالفت خود را با قطعنامه اخیر شورای حکام اعلام کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: همچنین از حمایتهای مستمر روسیه در ادامه کار در آژانس در قبال حمایت از منافع و مواضع منطقی ایران تشکر میکنیم.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: با همتای روسیی بار دیگر بر سر این موضوع گفتگو کردیم که در صورت ادامه گفتگوها که امیدوارم در آینده نزدیک از سر گرفته شود و برنامهریزیهایی در دستورکار وزارت خارجه است، با واقعبینی طرف آمریکایی بتوانیم در آینده نزدیک به نقطه نهایی توافق برسیم.
وی اضافه کرد: در این چارچوب «لاوروف» بر حمایت از مواضع سیاسی ایران در مذاکرات و در صورت رسیدن به نقطه توافق بر حمایت روسیه تأکید کرد.وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: در موضوع اوکراین معتقدیم اقدامات آمریکا با ابزار ناتو صورت میگیرد و ایران با رعایت موضع سیاسی مشترک در قبال جنگ و عدم سیاست استاندارد دوگانه جنگ را در اوکراین راهحل نمیداند.
امیرعبداللهیان تأکید کرد: در این دیدار درباره برخی عربدهکشیهای سیاسی رژیم صهیونیستی صحبت کردیم و اینکه منطقه اجازه نخواهد داد این رژیم امنیت و پیشرفت منطقه را مورد تهدید قرار دهد.
سردار سرلشکر سلامی؛
سپاه امسال به ۸ هزار روستا آب رسانی میکند
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه امسال ۸ هزار روستا توسط سپاه آب رسانی خواهد شد، گفت: عبور موفق از جنگ اقتصادی موضوع ورود سپاه به صرفه جویی آب و برق است.
سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین آغاز رزمایش مشترک صرفه جویی مصرف آب و برق که با حضور «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو و جمعی از فرماندهان و مسئولین در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، اظهار داشت: این که در جنگ اقتصادی قرار داریم واقعیتی پذیرفته شده است، از این رو ادراک ما از شرایطی که در آن هستیم بیانگر قرار داشتن در این جنگ آنهم با تمام مشخصاتی که برای یک جنگ متصور باشد، است.
وی افزود: جنگها با هر ماهیتی که تحمیل میشوند هدف شان شکستن اراده طرف مقابل است و امروز ما در یکتهاجم اقتصادی از سوی دشمن قرار داریم.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: هر چند این تحریمها تاکنون موجب رویشهای ارزشمند برای گسستن تمام بندهای وابستگی از بیگانگان شده است لذا از آنجایی که ما در حصر و جنگ اقتصادی هستیم این کشور باید قادر باشد با استفاده از منابع داخلی استمرار حیات و استقلال خود را تداوم بخشد.
سرلشکر سلامی افزود: عبور موفق از جنگ اقتصادی موضوع ورود سپاه به صرفه جویی آب و برق است البته در صرفه جویی همیشه برداشتن بار اضافی مدنظر است؛ کشوری که میخواهد پیشرفت کند لازمه آن برخورداری از آب است به همین جهت هیچ کس حق ندارد سرمایههای خود را با مصرف بیهوده هدر دهد.
وی با بیان اینکه امسال ۸ هزار روستا توسط سپاه آب رسانی خواهد شد، افزود: سپاه همواره اهل عمل است لذا در اجرای مصرف بهینه انرژی نیز مصمم است، زیرا بدین وسیله تلاش داریم توطئههای شوم دشمن در سیاه نمایی در حوزه آب و برق را شکست دهیم و از زحمات کسانی که در سرما و گرما تلاش میکنند تا انرژی در دسترس همگان قرار گیرد، قدردانی کنیم.
سخنگوی سپاه خبر داد؛
سردار سرتیپ پاسدار محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه شد
سردار رمضان شریف از انتصاب سردار سرتیپ پاسدار محمد کاظمی به سمت رئیس سازمان اطلاعات سپاه خبر داد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد: با حکم سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ پاسدار محمد کاظمی به سمت ” رئیس سازمان اطلاعات سپاه” منصوب شد.وی افزود: حجتالاسلام والمسلمین حسین طائب رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه نیز با حکم سرلشکر حسین سلامی به سمت “مشاور فرمانده کل سپاه ” منصوب گردید.
سردار شریف همچنین یادآور شد: رییس جدید سازمان اطلاعات سپاه سالها عهده دار مسئولیت” ریاست سازمان حفاظت اطلاعات سپاه” بودند و تجارب فراوانی در امور حفاظتی، امنیتی و اطلاعاتی دارد.
سخنگوی سپاه خاطر نشان کرد: حجت الاسلام والمسلمین طائب علاوه بر سالها نقشآفرینیهای موثر و ارزشمند در سازمان اطلاعات و معاونت فرهنگی اجتماعی سپاه ، ریاست سازمان بسیج مستضعفین را نیز در کارنامه خود دارد.