ریاست به تاج رسید
ریاست به تاج رسید

به فاصله ۴۸ ساعت بعد از برگزاری نفسگیر انتخابات کمیته ملی المپیک، که رئیس آن در دور دوم و تنها با یک اختلاف رای به پیروزی رسید، فدراسیون فوتبال نیز رئیسش را برای مدت دو سال و نیم خواهد شناخت. انتخاباتی که ۸۶نفر از اعضای مجمع سرنوشت آن را مشخص می‌کنند و علاوه‌بر انتخاب رئیس، […]

به فاصله ۴۸ ساعت بعد از برگزاری نفسگیر انتخابات کمیته ملی المپیک، که رئیس آن در دور دوم و تنها با یک اختلاف رای به پیروزی رسید، فدراسیون فوتبال نیز رئیسش را برای مدت دو سال و نیم خواهد شناخت. انتخاباتی که ۸۶نفر از اعضای مجمع سرنوشت آن را مشخص می‌کنند و علاوه‌بر انتخاب رئیس، نواب رئیس را به محدوده خیابان سئول، ساختمان فدراسیون فوتبال و ساختمان سازمان لیگ خواهند فرستاد.

قطعا مهمترین سوال برای دنبال کنندگان فوتبال ایران، این است که چه کسانی حق رای دارند و با حضور پای صندوق آرا سرنوشت یکی از پر طرفداران‌ترین رشته‌های کشور را رقم می‌زنند. سوالی که جوابش در این گزارش از ورزش
سه مشخص می‌شود.
مدیران باشگاه‌های لیگ برتری بر اساس لیگ قبل (لیگ ۲۱)
بر این اساس، مدیران عامل ۱۶ باشگاه لیگ برتری طبق جدول لیگ گذشته در مجمع حاضر خواهند شد و رای خود را در صندوق می‌اندازند.
رضا درویش (پرسپولیس تهران)، محمدرضا ساکت (فولاد مبارکه سپاهان)، مصطفی آجورلو (استقلال تهران)، ایوب بهتاج (تراکتور تبریز)، محمد اسفندیارپور (گل گهر سیرجان)، حمیدرضا گرشاسبی (فولاد خوزستان)، حمید عباسی (پیکان تهران)، مجید زین الدینی (مس رفسنجان)، اسماعیل حیدرپور (شهرخودرو مشهد)، جهانگیر کی‌شمس (صنعت نفت آبادان)، محمد رجائیان (آلومینیوم اراک)، ایزد سیف‌الله‌پور (نساجی مازندران)، هدایت یزدی (نفت مسجدسلیمان)، علیرضا احسانی (ذوب‌آهن اصفهان)، محمدجواد رحیمی (هوادار تهران) و محمدحسین مفتاحی
(فجرسپاسی شیراز)
هشت تیم اول لیگ یک بر اساس لیگ قبل
پژمان نوری (ملوان بندرانزلی)، محمد کهندل (مس کرمان)، سیدسلطان حسینی امین (استقلال ملاثانی)، جواد هندیزی‌پور (آرمان گهر سیرجان)، بهرام رضاییان (پارس جنوبی جم)، عباس قشمی (مس شهربابک)، مسعود عبدی (خیبر خرم آباد) و حسین پرویزی (خوشه طلایی ساوه)
چهار تیم لیگ دوم بر اساس جدول دو سال قبل
هادی بلاغی (شهرداری همدان)، کاظم عابدینی (ویستا توربین تهران)، غلامحسین قنواتی
(شهرداری ماهشهر)
نکته مهم این است لیگ دسته دو در سال گذشته درگیر پرونده تبانی شد و در انتظار صدور رای از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بود. در حالی‌که طبق قانون باید از ۷۰ روز قبل از انتخابات، ترکیب مجمع مشخص می‌شد؛ به همین دلیل جدول دو سال قبل محاسبه شده است.
تیم چهارم لیگ دوم مس شهربابک بود که در جدول بالا محاسبه شده است.
دو تیم از لیگ برتر فوتبال ساحلی آقایان
احمد عشقان ملک (مقاومت گلسا پوش) و بهرام رضاییان (پارس جنوبی جم)
یک تیم از لیگ برتر فوتبال ساحلی بانوان
رسول جهانداری (شهرداری بندرعباس)
دو تیم از لیگ برتر فوتبال بانوان
الهام بصیری نیا (شهرداری سیرجان) و بابک اسماعیلی احمدآبادی (خاتون بم)
سه تیم از لیگ برتر فوتسال آقایان
علیرضا جنتی (گیتی پسند اصفهان)، رسول خطیبی (مس سونگون) و محسن نخ باف (کراپ الوند)
دو تیم از لیگ برتر فوتسال بانوان
حمید عباسی (پیکان تهران) و مجید رمضانی (نصر فردیس)
۳۲ هیئت فوتبال استان‌ها
جواد ششگلانی (آذربایجان شرقی)، اصغر ملکانی (آذربایجان غربی)، حسین جعفرزاده (خراسان شمالی)، حسن قهوه چی (خراسان جنوبی)، ابوالفضل کریمیان (خراسان رضوی)، رحیم درزی خلردی (مازندران)، فرامرز الماسخاله (گیلان)، صمد نوتاش (اردبیل)، حسین باجیوند (قزوین)، قدرت الله باقری (قم)، علی طاهری (اصفهان)، حبیب شیرازی (تهران)، محمدرضا غفاری (مرکزی)، قاسم کوهستانی (گلستان)، نادر بلباسی (زنجان)، سعید سیدالحسینی (سیستان و بلوچستان)، قاسم رنجبریان (هرمزگان)، مهدی پاکزاد (ایلام)، رضا رحمانی (کردستان)، ولی الله خسروی (لرستان)، مهدی جهانشاهی (کرمان)، علیرضا محبی زنگنه (کرمانشاه)، علیجان اردشیری (کهکیلویه و بویراحمد)، امیرفرشاد تفکری (یزد)، امیرحسین محتشم (بوشهر)، محمود پازوکی (کیش)، منصور بیک وردی (البرز)، غلامعلی هنرپیشه (فارس)، علی آل کثیر (خوزستان)، عباس صوفی (همدان)، ساسان تیموری (چهارمحال و بختیاری) و سیدحسین زرگر (سمنان)
فدراسیون دانش آموزی
شهامت عباسی
فدراسیون دانشجویی
ابراهیم علی دوست
فدراسیون کارگری
جواد رمضی
فوتبال نیروهای مسلح
جمشید فولادی
کاپیتان تیم ملی فوتبال
احسان حاج صفی
کاپیتان تیم ملی فوتسال آقایان
حسین طیبی
کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی آقایان
مسلم مسیگر

 

 

«خانه تکانی» واقعی در کمیته المپیک
چرا هیچکس از تیم قبلی نماند؟

برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک که با حاشیه های زیادی هم بالاخره برگزار شد، منجر به کنار رفتن تمامی ارکان مدیریتی این کمیته و روی کار آمدن افراد جدیدی شد که در نوع خود جال بود.
شاید اغراق باشد اگر انتخابات اخیر کمیته ملی المپیک را پرحاشیه ترین انتخابات تاریخ این کمیته در نظر گرفت اما قطعا با در نظر گرفتن پروسه طی شده – صفر تا صد مسیر- یکی از متفاوت ترین انتخابات کمیته و در کل ورزش ایران را در همین مجمع اخیر شاهد بودیم به خصوص از حیث نتیجه و سرانجامی که برای چهار سال ورزش ایران تعیین کننده خواهد بود.
برای مجمع انتخاباتی ۶ شهریورماه تلاش های زیادی صورت گرفت که البته بیشتر آنها جهت «تعویق» یا«منافع شخصی» بود تا برگزاری سالم و قانونمند؛ به همین جهت بود که پس از سه بار تعویق همچنان کوتاهی‌هایی با هدف ملغی شدن دوباره انتخابات صورت گرفت، در عین حال اما رایزنی های هم انجام می شد برای قرار گرفتن در ترکیب مجمع و باز شدن راهِ کاندیدا شدن؛ تعیین لحظه آخری کارشناسان خبره، جابه جایی و صدور احکام جدید در فاصله دو سه هفته مانده به انتخابات، سرپیچی از دستورالعمل خودنوشته و اعلام استعفا برای سرپوش گذاشتن روی آن، انکار کردن بازنشستگی و بعد از آن رایزنی جهت اخذ مهلت یک ماهه، اعلام دیرهنگام کاندیداهای تایید صلاحیت شده و …
همه اینها با هدف حضور منعفت طلبانه در انتخابات انجام شد اما نتیجه به دست آمده نشان داد که برخی طبل ها به قدری تو خالی بوده که آخرین تیر صاحب‌شان برای بقا و ادامه حیات در ورزشِ بی قاعده و بی حساب به
سنگ سردِ اعضای مجمع خورد.
«خانه تکانی» پایه ای و اساسی در ساختار هیات رئیسه و هیات اجرایی کمیته ملی المپیک شاید بتواند حق مطلب در این زمینه را ادا کند در حالیکه از مجموع افرادی که طی ۴.۵ سال گذشته متصدی هیات رئیسه و هیات اجرایی کمیته ملی المپیک شدند بودند نفراتی که همچنان مدعی کرسی های خود بودند و بعضا به هر دری هم زدند تا بتوانند به انتخابات ورود دوباره داشته باشند. معرفی به عنوان کارشناس خبره و جابه جایی از صندلی دبیرکلی کمیته به ریاست آکادمی ملی المپیک راه هایی بود که پیش پای برخی از این اعضا گذاشته شد اما در نهایت هیچ یک از آنها نتوانستند برای برای ماندگار شدن در ترکیب هیات اجرایی رای موافق اعضای مجمع را بگیرند.
این در حالی است که پیش از این هیات رئیسه و هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، اعضایی در اختیار داشت که «دو دوره ای» به حساب می آمدند مانند محمد علیپور و فضل الله باقرزاده که در دوره ریاست کیومرث هاشمی عضو هیات اجرایی بودند و در انتخابات سال ۹۵ که به ریاست سیدرضا صالحی امیری منجر شد هم به ترتیب به عنوان عضو هیات اجرایی و نایب رئیس از مجمع رای گرفتند. این دو نفر برای انتخابات دو روز پیش هم کاندیدا شدند اما تعداد آرای آنها حتی به حدی نرسید که وارد رقابت برای دور دوم شوند. کمااینکه مجید شایسته، مجید کیهانی و کیکاوس سعیدی هم با وجود تمام تلاش هایی که برای باز شدن راه انتخاباتی خود داشتند، نتوانستند یکی از ۱۲ کرسی هیات رئیسه و هیات اجرایی (بدون احتساب نماینده کمیسیون ورزشکاران) را
در اختیار بگیرند.
بدین ترتیب در اتفاقی جالب، کمیته ملی المپیک با یک «خانه تکانی» اساسی و بدون حضور هیچ بازمانده ای از دور قبل، مرحله ای جدید از حیاتش را آغاز می کند و این مسئله بیشتر از هر موضوعی می تواند بیانگر نارضایتی نسبت به عملکرد اعضای هیات اجرایی قبل باشد، نفراتی که بیشتر حضورشان در گردهمایی ها، نشست ها، سفرها و عکس ها چشمگیر بود و اصل عملکردشان زیر سایه اقدامات ماندگار شخصِ صالحی امیری طی چهار سال گذشته پنهان شده بود اما برگزاری مجمع انتخاباتی و برگه های رایی که به صندوق انداخته شد، پرده از
واقعیت آنها برداشت.
به هر حال «عملکرد» یکی از فاکتورهای تعیین کننده در تعیین سرنوشت افرادی است که کاندیدای انتخابات می شوند. شاید وعده و وعید و جمع کردن سیاهی لشکر برای رسیدن به هدف کمک حال باشد اما عملکرد و قرار دادن نتیجه بررسی آن روی کفه ترازو می تواند حرف آخر را در بلی و خیر یک رای بدهد.
از طرفی ردپای برخی تدبیرها یا همان مهندسی انتخابات هم در این رفت و روب یکباره در ساختار مدیریتی کمیته ملی المپیک دیده می شود. مجمعی که یکشنبه گذشته در آکادمی ملی المپیک برگزار شد، بدون تنش اما به دنبال رایزنی های زیرپوستی به سرانجام رسید و به خصوص در مورد گزینه اصلی که ریاست بود به نتیجه دلخواهش دست یافت و همین روال تقریبا تا آخرین رای گیری ادامه پیدا کرد.
البته که رایزنی و مذاکره جزو ذات هر انتخاباتی است و هر یک از قطب های درگیر در انتخابات به این واسطه، هدف مورد نظر خود را جستجو می کنند. ریشه مهندسی شدن انتخابات هم از همین جا ایجاد می شود و نمی توان نقدی به آن وارد کرد وقتی بدون تخطی از قانون و زیر پاگذاشتن اصولش انجام شده است.
آنچه مسلم است، اعضای قانونی مجمع کمیته ملی المپیک کرسی های هیات رئیسه و هیات اجرایی این کمیته برای چهار سال آینده را در اختیار کسانی قرار دادند که هیچ ریشه ای در ترکیب قبلی ندارند، قطعا این واگذاری صد در صدی با این نیت انجام شده که نفرات جدید با نگاه فراگیرتر و همه جانبه روی صندلی خود قرار بگیرند نه بهره شخصی و رشته ای مختص خود و نهایتا کنار دستی‌های‌شان.

 

 

مذاکره پرسپولیس با بازیکن استقلال رد شد

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس نسبت به مذاکره با بازیکن استقلال واکنش نشان داد.
رضا درویش در مورد لغو و برگزاری مجدد انتخابات فدراسیون فوتبال اظهار داشت: وقتی صبح بلند شدم و دیدم چنین چیزی نوشته شده فکر کردم شاید شوخی باشد، اما با تماس‌هایی که گرفتم متوجه شدم جدی است. این برنامه‌ریزی در نوع خودش منحصربه‌فرد است. همان طور که فوتبال ما با همه عالم متفاوت است انتخاباتمان هم احتمالا باید متفاوت باشد.مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در مورد اینکه فوتبال ایران تا مرز تعلیق هم رفت، اظهار داشت: بله، شنیدم، پرسیدم علتش چیست، گفتند یکی از مواردی که شاید باعث محرومیت ما می‌شد این بود. امیدواریم این بار به سرمنزل مقصود برسد. ‌‌تیمی که قرار است در جام جهانی با تیم‌های بزرگ بازی کند و از آن نتیجه خوب می‌خواهیم باید برنامه‌ریزی صحیح و درست داشته باشد. امیدواریم این پایان تمام بی‌برنامگی‌ها باشد و از این به بعد فصل جدیدی با برنامه‌ریزی خوب آغاز شود.وی در مورد اینکه آیا دلیل تاخیرش همین اتفاق بود، عنوان کرد: بله. من بعد از ساعت ۹ صبح متوجه شدم گوشی همراه من هم در حال سکوت بود. وقتی گفتند که انتخابات برگزار نمی‌شود، قراری گذاشته بودم. یکی از دوستان به منزلمان زنگ زد و در خانه به من پیغام دادند. ‌‌گفتم شوخی می‌کند و اینها مطلع نیستند. بعد متوجه شدم جدی است.درویش در خصوص اینکه آیا این تصمیمات به ضرر منافع فوتبال نیست، تصریح کرد: اصلا نمی‌دانم علت اینکه انتخابات را لغو کردند چه بود و چرا آن را اصلاح کردند. این بی‌برنامگی روی فوتبال ملی ما تأثیر می‌گذارد. الان موقعیت بسیار حساسی برای حضور در جام جهانی داریم، این بی‌برنامگی‌ها لطمه می‌زند. امیدوارم به نتیجه‌ای که باید برسیم تا برنامه‌ریزی کنیم و فردا نگوییم ای کاش آن کار را انجام داده بودیم تا اینطور نتیجه ضعیف نگیریم.
وی در مورد جذب دیاباته گفت: الان در مورد فوتبال صحبت کنیم.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در مورد اینکه آیا با کاوه رضایی مذاکره‌ای داشتند گفت: اصلا.
درویش در مورد اینکه آیا دیاباته چهارشنبه می‌آید، اظهار داشت: معلوم نیست.
وی در مورد اینکه آیا با مدیر برنامه کاوه رضایی صحبت کرده، گفت: اصلا.

 

 

 

شرط نجومی کی‌روش برای مصری‌ها فاش شد
سرمربی سابق ایران برای هدایت الاهلی مصر شرطی نجومی گذاشت.
کارلوس کی روش سرمربی سابق ایران این روزها به عنوان گزینه اصلی هدایت باشگاه الاهلی مصر است.
طبق گزارش های رسیده از قاهره سران باشگاه غول مصر مذاکرات خود را با کارلوس کی روش آغاز کردند. در جدیدترین خبر در این زمینه شرط نجومی مرد پرتغالی برای مصری ها فاش شد.
سایت «الاهلی نیوز» اعلام کرد کارلوس کی روش برای هدایت الاهلی شرط کرده دستمزد ماهیانه ۱۵۰ هزار دلار دریافت کند و ۳ دستیار خارجی بیاورد و محمد شوقی مربی مصری هم به عنوان دستیار چهارم انتخاب شود.
کارلوس کی روش دستمزدی نجومی از باشگاه مصری خواسته و طبق اعلام این رسانه مرد پرتغالی دستمزد سالیانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار درخواست کرده است.
کی روش در سال ۲۰۲۲ برای مدت ۷ ماه هدایت تیم ملی مصر را برعهده داشت و موفق شد فراعنه را نایب قهرمان آفریقا کند.

جریمه ایران به خاطر عدم حضور فوتبال امید در قونیه بخشیده شد
با مکاتبات صورت گرفته توسط سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک و پیگیری های مستمر سرپرست و معاون کاروان ایران، جریمه ۱۰ هزار دلاری کاروان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی به دلیل عدم حضور تیم ملی فوتبال کشورمان باز گردانده شد.
اصغر رحیمی سرپرست کاروان ایران با استدلال هایی که در جلسات متعدد و مستمر داشت موفق به متقاعد کردن نمایندگان فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی و کمیته برگزاری بازیها شد و طی آن جریمه تخصیص داده شده به ایران به صورت نقدی بازگردانده شد.

تاج: امروز، روز تلاش و کار است
گذشته‌ها را دور ریختم
رئیس فدراسیون فوتبال گفت: از فردا همه آنچه گذشته از نظر من دور ریخته شده و فقط باید رفاقت، دوستی، برادری و همکاری باشد.
مهدی تاج پس از کسب ۵۱ رأی در انتخابات فدراسیون فوتبال اظهار داشت:‌ از همه عزیزان تقدیر و تشکر می‌کنم. منت گذاشتند و این مسأله مسؤولیت من را بیشتر می‌کند. جای گله و گله‌گذاری نیست. همه مسائل گذشت. باید برای رفع مشکلات فوتبال دست به دست هم بدهیم.
رئیس جدید فدراسیون فوتبال عنوان کرد:‌ از دو کاندیدای دیگر تقدیر و تشکر می‌کنم از همه عزیزان مجمع، نهادهای نظارتی که می‌دانم خیلی زحمت کشیدند، اعضای کمیته بدوی، فدراسیون فوتبال و هیأت‌های فوتبال که خودم را جزیی از این‌ها می‌دانم، مدیران محترم باشگاه‌ها، دوستان عضو مجمع، نیروهای مسلح، دانش‌آموزی و دانشجویی و … از همه تقدیر و تشکر می‌کنم.
وی افزود: خواهشم این است برای اینکه تیم جدی و منسجمی داشته باشیم به نواب رئیس بنده عنایتی داشته باشد تا تیمی یکدست داشته باشیم. امروز روز کار و تلاش است. از فردا همه آنچه گذشته از نظر من دور ریخته شده و فقط باید رفاقت و دوستی و برادری و همکاری باشد.

درودگر:‌ انتخاب تاج برآیند این جامعه فوتبال بود
نهادهای نظارتی مکاتباتی کرده بودند
صادق درودگر پس از انتخاب مهدی تاج به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال اظهار داشت: هر کسی در رأس کار قرار می‌گیرد برآیند افکار عمومی و آن جامعه‌ای است که به او رأی می‌دهند. برآیند افکار عمومی این جامعه فوتبال مهدی تاج بود. امیدوارم با تمام توانی که دارد مشکلات به وجود آمده را حل کند.وی در مورد اینکه آیا انتخاب تاج از سوی نهادهای بالادستی لغو نمی‌شود، گفت: من در این مورد اظهارنظری نمی‌کنم ولی به هر حال مشکلاتی وجود داشت که نهادهای نظارتی مکاتباتی کردند و آن به ما مربوط نیست.درودگر در مورد اینکه آیا احتمال دارد انتخابات دوباره برگزار شود، عنوان کرد‌:‌نمی‌دانم.

مدیرکل حراست وزارت ورزش: خطر تعلیق فوتبال وجود ندارد
مجمع، انتخابات را برگزار کرد
مجید شهیدی درباره انتخابات فدراسیون فوتبال، اظهارداشت: انتخابات برگزار شد و شب گذشته هم کامرانی‌فر دبیر فدراسیون از طریق رسانه اطلاع داد انتخابات مشکل دارد و هنوز سر حرفش بود. او وسط جلسه انتخابات را ترک کرد و این جلسه توسط کمیته بدوی در حال برگزاری است. با قاطعیت آراء مهدی تاج رئیس شد و از این به بعد او رئیس فدراسیون است و ما هم احترام می‌گذاریم.
مدیرکل حراست وزارت ورزش درباره خطر تعلیق فدراسیون فوتبال، عنوان کرد: قوانین باید رعایت شود. موضع کامرانی‌فر و مکاتبات را پیگیری می‌کنم و اگر لازم باشد صحبت می‌کنیم، اگر لازم باشد برخورد می‌کنیم اما خطر تعلیق وجود ندارد. نمایندگان ای اف سی و فیفا حضور داشتند و دیدند با دموکراسی انتخابات برگزار شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دلیل خاصی داشت انتخابات لغو شد، گفت: کامرانی‌فر اطلاع داد و طبق قوانین این اتفاق افتاد. من هم خواب بودم.شهیدی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید شما بارها در فدراسیون فوتبال حاضر شده‌اید آیا دلیل خاصی دارد، خاطرنشان کرد: من در فدراسیون خیلی حاضر می‌شوم و مسائل مختلفی بوده است که به همه آنها رسیدگی می‌کردم.
مدیرکل حراست وزارت ورزش درباره اینکه گفته شد به خاطر ۴ بند انتخابات لغو می‌شود و آیا کمیته بدوی افرادی که نباید تایید شوند را تایید کرده؟ گفت: کمیته بدوی نظر خودش را داده و الان هم اعلام کرد. باز بررسی خواهد شد که اگر مطابق با قوانین داخلی نباشد حتما صحبت خواهیم کرد.وی درباره اینکه آیا انتخابات از نظر وزارت و انتخاب تاج قانونی است، تصریح کرد: انتخابات برگزار شده و ما هم به احترام مجمع حضور داشتیم. مجمع انتخابات را برگزار کرده و رای داده است.