نیلوفر منصوری دبیر گروه گردشگری شهردار ‌تهران در حاشیه مراسم افتتاح موزه میراث باستان‌شناسی تهران تاکید کرد: اشیای باستانی تهران حاکی از آن است که قدمت تمدنی در این منطقه تا هشت هزار سال است. پیروز حناچی، در حاشیه مراسم افتتاح موزه میراث باستان‌شناسی تهران با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال […]

نیلوفر منصوری
دبیر گروه گردشگری
شهردار ‌تهران در حاشیه مراسم افتتاح موزه میراث باستان‌شناسی تهران تاکید کرد: اشیای باستانی تهران حاکی از آن است که قدمت تمدنی در این منطقه تا هشت هزار سال است. پیروز حناچی، در حاشیه مراسم افتتاح موزه میراث باستان‌شناسی تهران با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که با توجه به تعداد بالای آثار باستانی موجود در تهران آیا برنامه ای برای افتتاح موزه تهران دارید، اظهار کرد: نمایشگاهی که می بینید به این دلیل اهمیت دارد که قدمت تمدن را در منطقه عمومی تهران تا هشت هزار سال پیش نشان می دهد. این عدد یک تخمین نیست و شناسنامه اشیا این را می‌گوید.

درصد هستیم در فضاهای در دست ساخت موزه تهران را راه‌اندازی کنیم. این جمله ای است که شهردار تهران در حاشیه بازدید و افتتاح موزه باستان شناسی تهران در موزه ایران باستان بیان کرد. پیروز حناچی با اشاره به اینکه در این موزه اشیای کشف شده از محدوده تاریخی شهر تهران به نمایش گذاشته شده است، گفت: تهران یک شهر باستانی و تاریخی است که در اسناد، قدمت آن را به دوره‌ طهماسبی برمی‌گردد اما بر اساس اشیای پیدا شده قدمت تهران به بیش از ۸۰۰۰ سال می‌رسد و نشان می‌دهد که تهران یک شهر تاریخی است.
وی با بیان اینکه این اشیاء کشف شده ساده و معمولی نیستند و باید در معرض دید عموم قرار بگیرند تا مردم به قدمت شهر تهران، و ویژگی‌های آن آشنا شوند در مورد قیمت بلیط بازدید اظهارکرد: قیمت بازدید از این قسمت موزه ایران باستان را سازمان میراث فرهنگی مشخص می‌کند. در این موزه بیش از ۲۰۰ شی که متعلق به شهر تهران است به نمایش گذاشته شده است.
شهردار تهران در پاسخ به این سوال که در دنیا کمیته‌ای وجود دارد که در پی حفاری های شهرداری‌ها به کاوش آثار میراثی می‌پردازند، گفت: حساسیت‌های ما در این زمینه بالا است البته پیدا کردن آثار میراثی در حفاری‌ها از ویژگی‌های شهرهای باستانی است. به عنوان مثال در شهر رم در پی حفاری‌ها آثار زیادی را پیدا کردند. که این نافی حفاری نیست و باید موضوع توسعه و میراث باستانی را در کنار هم داشته باشیم.
حناچی با بیان اینکه در نظر داریم فضایی را به عنوان شناسنامه میراث باستانی تهران در نظر بگیریم، ادامه داد: در اسناد رایج، قدمت شهر تهران به عنوان تمدن را می توانیم حداکثر تا زمان قبل از طهماسبی ثابت کنیم، اما این اشیا نشان می دهد که در تهران تا هشت هزار سال پیش تمدن وجود داشته و منطقه تولید تمدن بوده است چرا که این اشیا، موارد ساده‌ای نیستند.
حناچی در پاسخ به این سوال که چه تعداد آثار در موزه میراث باستان‌شناسی تهران به نمایش درآمده است، عنوان کرد: تعداد اشیایی که از این منطقه، اینجا قرار داده شده حدود دویست مورد است که در کاوش های رسمی کشف شده اند. ممکن است در کاوش های بعدی نیز که در حفاری‌های همیشگی داریم چیزهای دیگری هم پیدا شوند.
شهردار تهران ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا فضایی را پیش‌بینی کنیم که به عنوان موزه تهران فعالیت کند و تاریخ این منطقه را به نمایش بگذارد.
وی در ادامه درباره اشیائی که در حفاری‌های مترو کشف می‌شوند، توضیح داد: من تا به حال گزارشی در این زمینه دریافت نکردم، اما حساسیت در این مورد را افزایش خواهیم داد. شهرهای تاریخی همیشه این مشکل را دارند؛ در شهر «رم» با وجود قدمت و امکان کشف شی باستانی در هر حفاری کوچک، باز هم به فکر توسعه مترو هستند و سعی کردند این دو موضوع را با هم پیش ببرند.