عدل، چه افتاد که منسوخ شد؟!
عدل، چه افتاد که منسوخ شد؟!

ابراهیم سحرخیز ‌یکی از مدیران کل باتجربه و دوست داشتنی آموزش و پرورش با پرداختن به سخنان حاجی میرزایی در افتتاحیه سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور در باره اهمیت جایگاه تامین و تربیت معلم در سند تحول، در صفحه اینستاگرامی خود دریافتی ۱۱ میلیونی خود را به رغم […]

ابراهیم سحرخیز
‌یکی از مدیران کل باتجربه و دوست داشتنی آموزش و پرورش با پرداختن به سخنان حاجی میرزایی در افتتاحیه سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور در باره اهمیت جایگاه تامین و تربیت معلم در سند تحول، در صفحه اینستاگرامی خود دریافتی ۱۱ میلیونی خود را به رغم ۲۸ سال سابقه با داشتن مدرک دکتری با حقوق ۲۰ میلیونی یک استادیار تازه کار دانشگاه یا حقوق ۲۹ میلیونی معاون فلان استاندار مقایسه کرده به این مصرع از خوشه پروین سپهر ادبیات ایران بسنده کرده است که « هرچه کنی کشت، همان بدروی».
اما پاسخ نگارنده به ایشان، چهار کلمه بیش نیست که آن را از همین مثنوی پروین اعتصامی شاعره معاصر کشورمان به عاریت گرفته ام که گفت:« صاعقه ما ستم اغنیاست».
اکنون جا دارد پرسیده شود:
«عدل، چه افتاد که منسوخ شد
رحمت و انصاف، چرا کیمیاست»
شوربختانه عنان کار را به کسانی داده ایم که جز گفتار درمانی، وعده سر خرمن دادن یا روخوانی از کتابچه سند تحول هنر دیگری در چنته ندارند.
در دولت هشت ساله روحانی که جمله به محنت گذشت کار به کسانی سپرده شد که پیش از آنکه در اندیشه جان گرفتن ، معلمی در تراز انقلاب باشند در صدد به تاراج دادن اساس و بنیان آموزش و پرورش دولتی بودند.
کسانی که حتی در مخیله آنها نمی گنجید روزگاری بر سبیل اتفاق، بدون گذر از مسیر دشوار معلمی یا طی کردن پله های نردبان تجربه ، ناگهان خرقه وزارت بر تن کرده ، به تمشیت امور پرداختند.
شد آنچه نباید می شد آموزش و پرورش در این تقسیم غنایم ، نصیب کسانی شد که هشت سال تمام برای رسیدن به این خوان نعیم ، له له می زدند!
آیا از وزیری که به محض ورودش به آموزش و پرورش، آن را سازمانی ورشکسته با انبوهی از نیروی انسانی مازاد معرفی می‌کند که باید بفوریت تعیین تکلیف شده یا به سایر دستگاه ها کوچ داده شوند انتظار معجزه دارید؟
آیا توقع دارید مردی که در سالخوردگی آردش را بیخته الکش را آویخته، خودش حقوق بگیر فلان دانشگاه است که علاوه بر حقوق مکفی، صاحب بزرگترین مدرسه غیردولتی در شهر تهران است دلش به حال معلمان سوخته ، در برابر رییس جمهور عرض اندام کرده از حقوق پایمال شده من و شما دفاع کند ؟! حاشا و کلا!
تازه خدا را شکر کنید که دوام دولتش، دیری نپایید.
مهلت نیافت تا چند صباحی بیشتر وزارت کند و الا آش را با جاش برده ، اکنون همین حقوق بخور و نمیر را هم نداشتیم.
قرار بود در قالب بسته حمایت از مدارس غیردولتی، هرساله ۱۰ درصد از مدارس دولتی را زیر آب کرده ، پس از ده سال اثری از آموزش و پرورش دولتی بر جای نماند .
محسن حاجی میرزایی، خلف شایسته همان وزیر است گرچه بظاهر مدرسه غیر دولتی ندارد اما بر عهد و پیمانی که با جهانگیری یا روحانی بسته است سخت وفادار است.
ای کاش یکی از همین مدیران کل استانی ، دل و جرات به خرج داده به وزیر می گفت، فصل شاهنامه خوانی، گفتار درمانی و جلسات نمایشی بسر آمده، لطفا بروید سر اصل مطلب!
آقای حاجی میرزایی چرا به آقای نوبخت نفرمودید از همان محلی که حقوق و مزایای اعضای هیات علمی وزارتخانه های علوم و بهداشت، درمان و علوم پزشکی را ناگهان از ۱۲ میلیون به ۵۲ میلیون رساندید تفضل کرده، دوسیه هشت سال معطل مانده رتبه بندی را هم به نتیجه می رساندید؟!
در شأن و منزلت معلم نبود که پس از هشت سال،لایحه رتبه بندی به سوژه طنز طنازان یا بازیچه سیاست بازان مبدل شود.
حزب بازانی مانند فرج کمیجانی که تمامی ساعات روز را با جناب وزیر یا معاون رییس جمهور کاپوچینو میل می‌کنند اکنون کجا پنهان شده اند تا بگویند این سرمایه اجتماعی را خرج کجا کرده اند که کسی حاضر نیست برای رتبه بندی معلمان تره خرد کند!
امثال بطحایی نیز بهتر است به جای تجویزهای کارشناسی گاه و بیگاه ، پاسخگوی همان خسارتی باشند که امید را برای همیشه از قاطبه معلمان سلب کرده است.
معاون محترم پارلمانی نیز به عنوان دبیر این اجلاسیه، مهمترین هدف این نشست را تبادل اندیشه برای همگرایی بیشتر بین صف و ستاد دانسته است که در پاسخ باید گفت آنچه این چرخه راهبری آموزشی را معیوب ساخته و از میان گسیخته است نبود تجانس و همگرایی بین خط مقدم صف یعنی معلمان و ستادی است که بر ارگ سلطانی بنشته است.
معلمان و ستاد وزارتخانه بسان دو قطب نا هم نامند که حاصل این گرانش، جز رانش چیز دیگری نیست.
ستاد نشین های نامعلم، درد و سخن معلم برایشان مفهوم نیست. از این پالس های ناآشنا، ارتباطی گرم نمی گیرد.

رئیس سازمان حج و زیارت:
اعزام عمره گزار با احیای روابط ایران و عربستان مهیا می‌شود
رئیس سازمان حج و زیارت ابراز امیدواری کرد با احیای روابط بین ایران و عربستان زمینه اعزام زائران عمره گزار ایرانی به سرزمین وحی نیز فراهم شود.
نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.
در این نشست اکبر رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت گفت: عربستان با پایان یافتن مراسم حج، دستورالعمل برگزاری عمره و مجوز ورود عمره گزاران را صادر کرده است.
در ادامه این جلسه، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت ابراز امیدواری کرد با احیای روابط بین دو کشور زمینه اعزام زائران عمره گزار ایرانی به سرزمین وحی نیز فراهم شود.
این جلسه با گزارش حجت الاسلام والمسلمین صحبت الله رحمانی معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت درباره پیگیری های صورت گرفته برای راه اندازی سفر به عتبات عالیات و مفاد تفاهم نامه ای که قرار است میان مسئولان حوزه گردشگری عراق و سازمان حج و زیارت کشور امضاء شود، ادامه یافت.
رئیس سازمان حج و زیارت نیز با مهم خواندن تعمیق فرهنگ دینی در جامعه گفت: امیدواریم با تلاش هایی که صورت می گیرد قبل از اربعین زمینه اعزام دوستداران اهل بیت(ع) به عراق و سوریه با رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی فراهم شود.
در این جلسه همچنین حجت الاسلام والمسلمین علی خیاط معاون بین الملل بعثه مقام معظم رهبری در گزارشی به ابعاد بین المللی پیام مقام مظم رهبری به زائران حج امسال و مفاهیم و مضامین بسیار روشنگر آن اشاره کرد و گفت: این پیام به ۳۴ زبان ترجمه و منتشر شده و اطلاع رسانی لازم صورت گرفته است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز لزوم استخراج راهبردهای حج از بیانات رهبرمعظم انقلاب اسلامی در ۳۲ سال گذشته را یادآور شد و خواستار پرداختن به آن در سمینارها، وبینارها و فعالیت های مکتوب به صورت عمیق شد.