محرابیان با اشاره به اجرای موفق طرحهای مدیریت مصرف و قبض رایگان ۵ میلیون مشترک در تابستان، مشارکت مردم را یکی از پایههای مدیریت مصرف امسال عنوان کرد. علیاکبر محرابیان با بیان اینکه یکی از پایههای مدیریت مصرف امسال، مشارکت مردم است، اظهار کرد: برای مشارکت عموم مردم لازم بود مردم را با موارد مدیریت […]
محرابیان با اشاره به اجرای موفق طرحهای مدیریت مصرف و قبض رایگان ۵ میلیون مشترک در تابستان، مشارکت مردم را یکی از پایههای مدیریت مصرف امسال عنوان کرد.
علیاکبر محرابیان با بیان اینکه یکی از پایههای مدیریت مصرف امسال، مشارکت مردم است، اظهار کرد: برای مشارکت عموم مردم لازم بود مردم را با موارد مدیریت مصرف آشنا کرده و اقشار جامعه را به مشارکت در این باره دعوت کنیم.
به گفته وزیر نیرو، واسطه اصلی فرهنگسازی و رساندن پیام به مخاطب، رسانهها بودند که به عنوان یکی از مهمترین رکن مجموعه مدیریت مصرف، نقش خود را به نحو احسن اجرا کردند.
وی با اشاره به نتیجه اجرای طرح مدیریت مصرف گفت: از ابتدای فصل گرم حدود ۴۰ میلیون قبض صادر شده که ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک به عبارتی دیگر بیش از ۴۰ درصد مشترکان مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش دادهاند. این موضوع نشان دهنده مشارکت عمومی مردم و موفقیت طرحهای مدیریت
مصرف است.
محرابیان یادآور شد: بر اساس قولی که به مردم دادیم، قرار شد در کنار این طرح برای مشترکان کممصرف پاداش صرفهجویی در نظر گرفته شود که از این بابت حدودا ۸۵۰ میلیارد تومان پاداش مدیریت مصرف به مشترکان صنعت برق داده شده که پیشبینی میشود این رقم از هزار میلیارد هم تا آخر فصل تابستان
عبور کند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: از ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قبضی که شامل دریافت پاداش صرفهجویی شدند، حدود ۵ میلیون قبض، رایگان یا بستانکار شد که نشان میدهد پاداش صرفهجویی این مشترکان بیش از هزینه قبض آنها بوده است.
وی با اشاره به برنامه مدیریت مصرف در ادارات تصریح کرد: در بخش اداری مصوبه هیئت دولت مبنی بر کاهش ۳۰ درصدی مصرف نسبت به سال گذشته را داشتیم که با همکاری همه دستگاههای دولتی توانستیم این طرح را با موفقیت اجرا کنیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم اضافه کرد: بر این اساس مقرر شد ساعت اداری یک ساعت زودتر شروع شود تا در ساعات گرم روز ادارات دولتی تعطیل شوند، کاهش دمای حرارت دستگاههای سرمایشی و استفاده از مولدهای خودگردان از دیگر راهکارهای کاهش مصرف ادارات در طرح مدیریت مصرف بود.
محرابیان با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز برنامههای مجزایی در پیش گرفته شد، افزود: مثلا در بخش کشاورزی قرار شد چاههای کشاورزی از بازه زمانی ساعت ۱۱ تا ۱۸، به مدت ۵ ساعت خاموش شوند و در ازای این تعامل، قبض برق چاههای کشاورزی رایگان شود.
وی برنامه مدیریت بار مصرف صنایع را برنامهای منعطف و متنوع دانست و خاطرنشان کرد: از ۶۳۰ هزار صنعت فعال در کشور، متعهد شدیم که برق ۵۸۰ هزار صنعت را که عمدتا صنایع خرد یا حیاتی مثل داروسازی بودند، بدون محدودیت تأمین کنیم. همچنین برق ۴۹ هزار و ۵۵۸ مشترک صنعتی دیگر نیز که در سال گذشته به صورت روزانه و از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۰ قطع میشد، امسال تنها به مدت ۱۲ ساعت در هفته طی یک روز، آن هم تنها از ساعت ۱۱ تا ۲۳ به صورت گردشی محدود میشد.
وزیر نیرو در پایان یادآور شد: همچنین با ۴۴۲ صنایع بزرگ که مشمول طرح محدودیت شدند، اینگونه به تفاهم رسیدیم که اولا در طول سال میزان برق مورد نیازشان را برای تولید استاندارد تأمین کنیم، ثانیا ایامی را که مشمول محدودیت مصرف میشوند به دوران تعمیر و نوسازی و تعطیلات سالانه اختصاص دهند و ثالثا تا آنجا که برایشان مقدور است کسری برق روزانه را در ایام محدودیت با برق نامحدود شبانه جبران کنند.
این گزارش میافزاید، مشارکت همگانی مردم در طرح مدیریت مصرف برق، برای عبور موفق از پیک بار و تحقق شعار تابستان بدون خاموشی نقش بسزایی ایفا کرد.
سال آینده از واردات گندم بی نیاز هستیم
رئیس بنیاد ملی گندمگاران قیمت اعلام شده برای گندم را بسیار مناسب خواند و گفت: در صورت وجود بارندگی متعادل، سال آینده از واردات گندم بی نیاز هستیم.
عطاالله هاشمی اعلام قیمت ١٣ هزار تومان را برای خرید تضمینی گندم، بسیار مناسب عنوان کرد و گفت: قیمت ١١ هزار و ۵٠٠ تومان نیز بعد از عید برای گندم اعلام شده بود که با توجه به نرخ تورم، افزایش قیمتهای جهانی، افزایش هزینههای تولید و … در نظر گرفته شده بود و قیمت بسیار خوب و بالایی بود بنابراین با این اوصاف نرخ ١٣ هزار تومان نیز قیمتی بسیار مطلوب و مورد رضایت
کشاورزان است.
وی افزود: تجربه ثابت کرده هر گاه قیمت به موقع و مناسب اعلام شده، جهش خوبی را در تولید داشتیم و با توجه به اینکه امسال نیز قبل از آغاز سال زراعی قیمت اعلام شده و نرخ اعلامی نیز بسیار مناسب است، انتظار میرود تجربیات سالیان گذشته تکرار شود.
هاشمی گفت: امسال علاوه بر این دو مسأله، وزارت جهاد کشاورزی طرح جهش تولید در دیم زارها را در دست اجرا دارد و سطح زیر کشت گندم دیم افزایش است و در صورتی که شرایط بارندگی متعادل و مثل سال جاری باشد، جهش خوبی را در تولید خواهیم داشت.
اختصاص سهمیه سوخت اضافی برای ۳۵۰۰ اتوبوس بین شهری
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همزمان با برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی و بهمنظور جابهجایی زائران، از اختصاص سهمیه سوخت اضافی برای ۳۵۰۰ اتوبوس بین شهری خبر داد.
صنعت نفت ایران همزمان با برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی در کشور عراق اقدامهایی برای تسهیل حضور زوار انجام میدهد و ارائه خدمات در مرزها تداوم دارد.
همسو با تداوم این خدمترسانی، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در مناطق مرزی کشور با عراق در مجموع ۱۴ دستگاه جایگاه سیار بنزین (۲ دستگاه در مرز خسروی، ۵ دستگاه در مرز مهران، ۲ دستگاه در اهواز، ۲ دستگاه در شلمچه، یک دستگاه در خرمشهر، یک دستگاه در مرز تمرچین و یک دستگاه در مرز باشماق) نصب کرده یا در حال بهرهبرداری است که سوخت اتوبوسهای شرکت واحد که در مسیر ۲۰ کیلومتری زائران را به نقطه صفر مرزی میرسانند از این جایگاهها تامین میشود.
از سویی افزون بر تامین بنزین جایگاهها در مناطق مرزی غرب کشور، ذخیرهسازی بنزین در انبارهای مناطق اشارهشده هم انجام گرفته است و در عین حال مازاد بر سهمیه ماه جاری، ۳۵۰۰ اتوبوس بین شهری ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ لیتر سهمیه اضافه دریافت کردهاند که این مقدار تا شب گذشته به کارت سوخت آنها شارژ شده است.
صادرات خودرو از ۱۴۰۲ امسال بر بازار داخل تمرکز کردهایم
وزیر صمت با بیان اینکه امسال صادرات خودرو کمتر از ۲۰ هزار دستگاه خواهد بود، گفت: امسال بر بازار داخل تمرکز کردهایم و برنامه صادرات خودرو از سال آینده اجرایی میشود.
سید رضا فاطمی امین در مورد صادرات خودرو اظهار کرد: ما یک برنامه ۴ ساله برای صنعت خودرو طراحی کردیم که بر اساس این برنامه تدوین شده، از سال ۱۴۰۲ اقدامات لازم را برای صادرات خودرو آغاز میکنیم.
وزیر صمت افزود: طبق برنامهریزی انجام شده امسال روی بازار داخل تمرکز کردهایم و سال آینده برنامههای مربوط به صادرات را اجرایی خواهیم کرد.وی ادامه داد: بر همین اساس نیز امسال صادرات خاصی در حوزه خودرو نداریم و میزان صادرات کمتر از ۲۰ هزار دستگاه خواهد بود.فاطمی امین تصریح کرد: بازار داخل و بهبود فرایند تولید از جمله برنامههای امسال ماست؛ چه بسا که در مورد خودروهای ناقص به نتایج قابل قبولی هم رسیدیم.وزیر صمت گفت: طبق آمار از ابتدای سال تاکنون میزان تولید خودروی کامل ۲۷۹ درصد رشد کرده است؛ یعنی از ۸۸ هزار و ۳۱۲ خودروی کامل تولید شده به ۳۳۴ هزار و ۴۶۳ خودروی کامل در سال جاری رسیدهایم و فقط ۴۱ هزار دستگاه خودروی ناقص داریم در حالی که این رقم در مدت مشابه پارسال ۲۹۱هزار دستگاه خودرو بود.
وزیران اتحادیه اروپا بر سر سقف قیمت گاز روسیه به توافق نرسیدند
وزیران انرژی اتحادیه اروپا در نشست شامگاه جمعه خود بر سر سقف قیمت گاز روسیه به توافق نرسیدند.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از روسیا الیوم، «کادری سیمسون» کمیسر انرژی اتحادیه اروپا پس از نشست اضطراری وزرای انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرد که کشورهای این اتحادیه قادر به توافق بر سر تعیین سقف قیمت گاز روسیه نیستند.
سیمسون گفت: در نشست اضطراری وزرای انرژی اتحادیه اروپا هیچ تصمیمی گرفته نشده است.او با اشاره به میزان سود روسیه از فروش گاز به اتحادیه اروپا گفت: اتخاذ سقف قیمت به درآمد مسکو آسیب میرساند.روسیه به نوبه خود قبلاً هشدار داده بود که هرگونه تلاش برای قیمتگذاری نفت یا گاز این کشور را مجبور به کاهش عرضه میکند که میتواند قیمتها را شعلهور کند و به اقتصاد اروپا و جهان آسیب برساند.وی افزود: هرگونه اقدامی برای اعمال سقف قیمتی منجر به کسری در بازارهای خود (کشورهای آغازگر این سیاست) و افزایش نوسان قیمت خواهد شد.
بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی، قبل از درگیری نظامی روسیه و اوکراین در ماه فوریه، حدود نیمی از صادرات نفت خام و فرآوردههای نفتی روسیه به اروپا ارسال میشد.
رشد ۳۱ درصدی تجارت ایران با اعضای شانگهای در سال جاری
سخنگوی گمرک از رشد ۳۱ درصدی تجارت غیرنفتی کشورمان با ۱۱ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
«سید روح اله لطیفی» اظهار داشت: از ابتدای امسال تا پایان مردادماه، ۲۱ میلیون و ۴۱۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۷ میلیارد و ۵۶ میلیون دلار بین ایران و اعضای سازمان همکاری شانگهای تبادل شد که این میزان ۳۱ درصد بیشتر از پنجماهه نخست سال قبل بوده است.
وی افزود: سهم صادرات کالای ایرانی به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، در پنج ماه نخست امسال، ۱۷ میلیون و ۳۸۱ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۷۸ میلیون دلار بود که با رشد ۱۰ درصدی همراه بوده و واردات از این کشورها نیز در این مدت، با رشد ۶۸ درصدی به چهار میلیون و ۳۴ هزار تن کالا به ارزش هفت میلیارد و ۹۷۸ میلیون دلار رسیده است.
لطیفی گفت: چین با خرید ۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون دلار (رشد ۱۴ درصدی)، هند با ۷۲۹میلیون دلار (رشد ۲۰ درصدی)، افغانستان با ۶۴۱ میلیون دلار (کاهش ۲۵ درصدی)، پاکستان با ۴۷۵ میلیون دلار (رشد ۱۳ درصدی) و روسیه با ۲۹۱ میلیون دلار (رشد ۳۲ درصدی) در رتبههای اول تا پنجم مقاصد صادراتی ایران به اعضای سازمان همکاری شانگهای قرار دارند.