در گذشته مشاغل سنتی بسیار زیادی در مازندران فعال بوده، مشاغلی که هر یک به تنهایی سبب تامین معاش جمع زیادی از مردم و جلوگیری از مهاجرت بیرویه و مزایای زیادی بوده اما اینروزها به دست فراموشی سپرده شده است. یکی از این مشاغل سنتی و کهن مازندران، تولید جاروی دستی یا جاروبافی بوده […]
در گذشته مشاغل سنتی بسیار زیادی در مازندران فعال بوده، مشاغلی که هر یک به تنهایی سبب تامین معاش جمع زیادی از مردم و جلوگیری از مهاجرت بیرویه و مزایای زیادی بوده اما اینروزها به دست فراموشی سپرده شده است. یکی از این مشاغل سنتی و کهن مازندران، تولید جاروی دستی یا جاروبافی بوده که از حدود ۱۰۰ سال قبل در شهر امیرکلا فعال بوده اما این روزها به دلیل عدم حمایتهای لازم از رونق گذشته برخوردار نیست و ادامه این روند میتواند سبب نابودی این حرفه بسیار قدیمی در استان و بیکاری جمع زیادی از ساکنان این منطقه شود.
مهدی ولینژاد یکی از جاروبافان مازندرانی با بیان اینکه از سنین کودکی پا به پای پدر خود فعالیت در این شغل را شروع کرده است اظهار داشت: متاسفانه هیچ حمایتی از این حرفه صورت نمیگیرد و این موضوع سبب افزایش واسطهگری و کاهش تولیدکنندگان این شغل شده است. وی افزود: مشکلات زیادی در مسیر ادامه یا توسعه این حرفه وجود دارد و هیچ متولی خاصی پیگیر مشکلات و نارساییها ما نیست. ولینژاد ادامه داد: در گذشته وقتی از خیابان امیرکلا در مازندران عبور میکردید جاروهای زیبا در قد و اندازههای مختلف بر دیوار مغازههای زیادی در خروجی این شهر آویزان بوده که امروز دیگر هیچ خبری از آن تصاویر زیبا و قدیمی نیست. وی تصریح کرد: نداشتن صنف مشخص، بیمه و مواد اولیه از مشکلات مهم این شغل بوده که سالها است از سوی هیچ مسئول خاصی پیگیری نمیشود.
خداترس یکی دیگر از جاروبافان مازندران اظهار داشت: بیشتر ساکنان شهر امیرکلا از طریق تولید جارو و عرضه آن به شهرها و استانهای مختلف امرار معاش میکنند. وی افزود: جاروبافی به عنوان شغل آبا و اجدادی ما و اغلب ساکنان این منطقه بوده که متاسفانه به دلیل عدم حمایتهای کافی رو به فراموشی است. خداترس تصریح کرد: با توجه به اینکه این حرفه کاملا” دستی بوده بنابراین از زیرمجموعه صنایع دستی بوده و مسئولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید نسبت به بررسی و برطرف کردن مشکلات ما و سایر فعالان این حوزه تلاش کند.
تحقق ۳۹ درصدی تملک هزینه های سرمایه ای گلستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان گفت: ۳۹ درصد بودجه تملک هزینه های سرمایه ای و عمرانی گلستان در سال ۹۷ محقق شده است. محمدولی روزبهان صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص قانون و لایحه بودجه گلستان، اظهار کرد: گلستان در برخی از زمینه ها مانند گندم، مرغ، کلزا و سویا رتبه خوبی دارد اما در برخی زمینه ها استعدادهای بیشتری برای رشد داریم. وی در ادامه همچنین افزود: در کلزا و سویا رتبه اول و دوم، در شلتوک رتبه چهارم، در تولید مرغ رتبه دوم و در گندم هم رتبه دوم را داریم. روزبهان بیان کرد: در گردشگری محل عبور ۱۰ میلیون نفر هستیم که به عنوان مسیر تردد برای دستیابی به پابوس امام رضا(ع) استفاده می کنند و باید از این ظرفیت استفاده کنیم. وی اضافه کرد: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی سعی کردیم با توجه به قابلیت ها و امکاناتی که درون استان وجود دارد آن ها را بالفعل تبدیل کنیم.
تشکیل ۴۴ جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان ادامه داد: از سال ۹۴ تاکنون ۴۴ جلسه این ستاد تشکیل شده و ۴۲۱ مصوبه داشته عمده آن یا اجرایی شده و یا در حال اجرا است. وی گفت: در زمینه کشاورزی در تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف حرکت کردیم و به عنوان مثال زهکشی اراضی را شروع کردیم که تاکنون ۲۲ هزار انجام شده و می تواند محصول را از زیر ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار به بیش از یک و دو تن برساند.
روزبهان با بیان این که برنامه ما برای رساندن این مقدار به ۲۸۰ هزار هکتار است، افزود: مسأله بعد تأمین آب است که اقدامات خوبی در این زمینه در سال های اخیر صورت گرفته است. تشکیل و تکمیل سد نرماب که پیشرفت ۸۰ درصدی داشته و با پیگیری استاندار و دیدار با نوبخت توانسته ایم بودجه جدیدی هم به آن اختصاص دهیم.
تخصیص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار به تکمیل آب بندان ها
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان در مورد آب بندان ها گفت: به دنبال این هستیم که آب بندان ها را با اعتباری حدود ۶۰ میلیارد تومان به اجرا برسانیم. وی تصریح کرد: در زمینه صنعت اقدامات خوبی انجام شده و افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه گذاری را شاهد هستیم، ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در سال ۹۶ داشتیم که این رقم در حال حاضر به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.