استاندار تهران گفت: حدود ۳۴ هزار میلیارد بودجه در اختیار کمیته امداد، ۱۱۰۰ میلیارد بهزیستی و ۵۰۰ میلیارد بنیاد شهید قرار دارد که دستگاه‌ها می‌توانند طرح‌های خود را به این نهادها معرفی کنند. انوشیروان محسنی بندپی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی با اشاره به لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: با توجه به […]

 

استاندار تهران گفت: حدود ۳۴ هزار میلیارد بودجه در اختیار کمیته امداد، ۱۱۰۰ میلیارد بهزیستی و ۵۰۰ میلیارد بنیاد شهید قرار دارد که دستگاه‌ها می‌توانند طرح‌های خود را به این نهادها معرفی کنند.

انوشیروان محسنی بندپی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی با اشاره به لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: با توجه به اهمیّت و حجم اعتبارات، در فعال کردن بنگاه‌های اقتصادی و توجه به مشکلات بخش خصوصی شرایط ویژه‌ای حاکم است که برگزاری اقتصاد مقاومتی به صورت عملیاتی‌ و کاربردی‌‌تر را ضروری می‌سازد.

وی همچنین بیان کرد: استان تهران به لحاظ وجود زیرساخت‌ها، مراکز علمی و دانشگاهی، بازار مصرف، اقلیم خوب و همچنین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده ویژگی‌های خاصی دارد که با توجه به این وضعیت وقتی اقتصاد مقاومتی تعریف می‌شود ویژگی‌های مهمی همچون تکیه به درون، رشد تعاونی، حمایت از بنگاه‌های تولیدی، مردمی کردن اقتصاد، توجه به بخش کشاورزی و در کنار آن دانش‌بنیان کردن و نگاه عدالت‌محور را باید لحاظ کرد چرا که شرایط فعلی زیبنده استان تهران نیست و باید بازنگری مجددی صورت گیرد تا ایراد کار شناسایی شود.

استاندار تهران تهران با انتقاد از عدم حضور نمایندگان کمیته امداد و بهزیستی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی افزود: در بودجه ۹۷ برای کمیته امداد ۱۴۰۰ میلیارد تومان وام با بهره کم و برای بهزیستی ۶۰۰ میلیارد تومان وام با بهره کم در نظر گرفته شده است و در زمینه وام اشتغال روستایی نیز ۳ هزار میلیارد در اختیار ۳ نهاد حمایتی بهزیستی، کمیته امداد و بنیاد شهید قرار گرفته که این‌ها باید پاسخگو باشند چرا که در مجموع حدود ۳۴ هزار میلیارد کمیته امداد، ۱۱۰۰ میلیارد بهزیستی و ۵۰۰ میلیارد بنیاد شهید بودجه در اختیار دارند که دستگاه‌ها می‌توانند طرح‌های خود را به این نهادها معرفی کنند.

محسنی بندپی عنوان کرد: در تبصره ۱۸ نیز ۳ هزار میلیارد تومان برای استان تهران در نظر گرفته شده است، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید تغییری در عملکردشان نسبت به جلسه قبلی ایجاد نشده که باید پاسخگو باشند.

وی در ادامه با اشاره به وجود ۱۰۰۰ طرح نیمه‌فعال، غیرفعال و نیمه‌تمام کشاورزی در استان تهران گفت: باید فرمانداران تدبیر لازم را اتخاذ کنند این مصوبه است که به تناسب مشکلات واحدها و مواردی قابل احصا بررسی شده و برطرف شود.

استاندار تهران ادامه داد: در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی تکلیف سرمایه‌گذاری را باید مشخص کرد اما متأسفانه تاکنون هدف‌گذاری‌ها مناسب نبوده است و در زمینه رشد تعاونی‌ها در کار تیمی بسیار ضعیف هستیم که به فرمانداران تکلیف می‌کنیم تا نسبت به تشکیل تعاونی‌ها در شهرستان‌ها همّت به خرج دهند و شرایط مناسب برای فعالیت تعاونی‌ها ایجاد شود.

قلع و قمع درختان ارسباران

رسیدگی به موضوع قطع گسترده درختان در منطقه ارسباران در حالی وارد فاز اجرایی شد که نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی واکنشی تند نشان دادند که به دنبال آن نامه‌ای به‌منظور جلوگیری از قطع درختان در ارسباران صادر شد.

هر روزی که مردمان منطقه ارسباران در فضای مجازی کشت و گذار می‌کنند تصاویر و فیلم‌هایی دردناک از قطع درختان را می‌بینند، درختانی که به این منطقه لقب بهشت گمشده آذربایجان را می‌دهد و هر روز از خود می‌پرسند متولی نیست تا مانع از نسل‌کشی درختان شود؟ آری این‌گونه است متولی وجود ندارد و اگر قطع درختی را قتل نفس حساب کنیم همگی قاتل درختانی هستیم که به ما زندگی بخشیده‌اند.

مردم با تعجب از همدیگر  می‌پرسند درختانی که بار خودروهای سواری، وانت‌ها، کامیون‌ها و تریلی‌هاست از کجا می‌آید؛ می‌گویند از باغات شخصی مردم، می‌گویند چرا مردم راضی به قطع درختانشان شده‌اند؟ می‌گویند بی‌پولی و معیشت ضعیف مجبورشان کرده است، می‌پرسند این مردم تا دیروز چطور گذران زندگی می‌کردند که حال تصمیم به فروش درختان برای تأمین معیشتشان گرفته‌اند؟ می‌گویند چون کسی به فکرشان نیست و دردشان را کسی نمی‌فهمد.

حکایت این روزهای منطقه ارسباران مشاهده بار خودروهایی است که درختان قطع‌شده را حمل می‌کنند و مسئولانی در پاسخ به افکار عمومی می‌گویند؛ درختان پوسیده و غیرمثمره هستند که قطع‌شده‌اند این را کسانی می‌گویند که متولی حفظ طبیعت هستند و ادامه تأکید دارند که وظیفه همه حفظ منابع طبیعی است، این جمله را قبول داریم اما شما برای انجام‌وظیفه همه‌گیرتان چه می‌کنید؟!

در رابطه با قطع درختان منطقه قره‌داغ تنها رسانه‌ها به این نوع نسل‌کشی واکنش نشان ندادند بلکه تک‌تک مردمان منطقه با حساسیت و به‌عنوان شهروند خبرنگاران رسانه‌ها عمل کردند به‌گونه‌ای که چند روزی پیش‌تر شهروند خبرنگاری هنگام عبور از محل دپوی درختان قطع‌شده کنار جاده فیلم‌برداری می‌کرد که ناگهان سنگی از سوی دلال یا قاچاقچی چوب پرتاب شد و این واکنش نشان داد سنگی که مردم به سمت دلال یا قاچاقچی چوب به هدف اصابت کرده و آن‌ها شاکی از حساسیت مردم به قطع درختان شده‌اند.

بعد از واکنش‌های مردم به قطع گسترده درختان در منطقه ارسباران، حال نوبت به حجت‌الاسلام سید محمدعلی آل هاشم نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز رسید، ایشان در خطبه‌های نماز جمعه هفتم دی‌ماه تبریز در واکنشی به قطع درختان ارسباران، با نقل سخنان مدیران دستگاه‌های مربوطه، دروغ آنان را افشا کرد و گفت: بر اساس گزارش‌های رسیده به ما، یکی می‌گوید اصلاً درختی قطع نشده؛ یکی دیگر می‌گوید درختان قطع‌شده بیمار و پوسیده بودند؛ یکی هم می‌گوید درختان قطع‌شده از باغات شخصی بوده است و بعضی‌ها می‌گویند قاچاقچیانی آمده‌اند و درختان ارسباران را می‌برند، من نمی‌دانم کدام‌یک از این سخنان صحت دارد.

دکتر محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی: کمیته‌ای ویژه در رابطه با قلع و قمع درختان در منطقه ارسباران با حضور تمامی مدیران دستگاه‌های ذی‌ربط در استانداری آذربایجان شرقی تشکیل می‌شود.

جلال محمودزاده، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قلع و قمع درختان صرفاً مختص به منطقه ارسباران استان آذربایجان شرقی نمی‌شود بلکه بیشتر نقاط کشور مورد هجوم دلالان صنایع چوبی قرار گرفته است، اظهار داشت: متأسفانه این روزها واسطه‌ها و دلالان به قطع درختان غرب کشور از جمله ارسباران و زاگرس روی آورده‌اند.

وی افزود: درختان از استان کردستان تا آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و ایلام در امان نیستند و با توجه به تصویب قانون تنفس ۱۰ ساله جنگل‌های شمال کشور، واسطه‌ها و دلالان صنایع چوبی و کارخانجات تولید کاغذ برای تأمین چوب آلات به این استان‌ها هجوم آورده‌اند.