بیش از یک دهه از کلنگ زنی فرهنگسرای گرگان می گذرد اما علی رغم تغییر کاربری به مجتمع تجاری فرهنگی همچنان این پروژه در پس بی توجهی مسئولان نتوانسته به بهره برداری برسد. ساخت تالار و فرهنگسرا از ضروریاتی است که هر شهری به آن نیاز دارد، بنابراین ساخت فرهنگسرای گرگان در دستور کار قرار […]

بیش از یک دهه از کلنگ زنی فرهنگسرای گرگان می گذرد اما علی رغم تغییر کاربری به مجتمع تجاری فرهنگی همچنان این پروژه در پس بی توجهی مسئولان نتوانسته به بهره برداری برسد.
ساخت تالار و فرهنگسرا از ضروریاتی است که هر شهری به آن نیاز دارد، بنابراین ساخت فرهنگسرای گرگان در دستور کار قرار گرفت و کلنگ آن در مهرماه ۱۳۸۵ به زمین خورد.
شهرداری متولی ساخت فرهنگسرا شد و چهار سال پس از آغاز پروژه و با تصمیم شهردار وقت، کاربری فرهنگسرایی که قرار بود بزرگترین سالن اجتماعات شهر را داشته باشد به «فروشگاه» تغییر یافت.
۳۶۰۰ مترمربع زیربنای سالن آمفی تئاتر به دو سالن کوچک اجتماعات و یک سالن کنفرانس، کتابخانه، نمازخانه، کلاس و گالری اختصاص یافت و یک شهر بازی کوچک هم در حدود ۷۰۰ مترمربع برای آن پیش بینی شد.
این پروژه از سال ۹۱ تعطیل بود و توسط شهردار سابق به «مجتمع فرهنگی، تفریحی، تجاری، اداری» تبدیل شد تا بخشی هایی مانند سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری هم در آن مکان مستقر شود.
اکنون قریب به دو سال است که پیمانکار آماده تحویل پروژه است اما اما گره هایی در بهره برداری آن وجود دارد که باید سرعت توسط مسئولان امر برطرف شود تا پروژه چند میلیاردی در ورودی شهر گرگان تعیین تکلیف شود.

تغییر کاربری فرهنگسرا
به این منظور با نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر گرگان گفتگو کردیم، محمدابراهیم جرجانی اظهار کرد: عملیات ساخت فرهنگسرا انجام شده اما متأسفانه به دلیل تغییرکاربری که توسط شهردار دو دوره پیش انجام شده بود از شکل و شمایل فرهنگی به صورت اقتصادی و تجاری درآمده است.
وی ادامه داد: مقرر شده بود که فرهنگسرا یک سالن اجتماعات دو هزار نفره داشته باشد اما متأسفانه به فضای تجاری تبدیل شد و در حال حاضر دو سالن آمفی تئاتر کوچک و چند ساختمان اداری محدود دارد و بقیه آن به تجاری تبدیل شده است.
جرجانی با بیان این که این تغییر کاربری کاری اشتباه بود، ادامه داد: سرانه های فرهنگی گرگان پایین است و سالن تالار فخرالدین اسعدگرگانی که حدود ۵۰۰ نفر ظرفیت دارد، جوابگوی شهر نیست.

منتظر هستیم که قرارداد امضا شود
رئیس کارگاه پروژه فرهنگسرای گرگان هم اظهار کرد: ما یک قرارداد با شرکت مهندسی داشتیم و سقف مالی قرارداد پر شد اما پروژه تمام نشد.
علی خیبلی افزود: شهرداری یک مناقصه دیگر برای کارهای باقی مانده برگزار که مجدداً همین شرکت برنده شد.
خیبلی گفت: اکنون بیشتر از یک سال است که تأیید شورا و ابلاغ قرارداد آن باقی مانده است و ما منتظر این هستیم که قرارداد امضا و ابلاغ شود که کار به اتمام برسد.
وی ادامه داد: کلنگ این مجموعه در مهر ۸۵ به زمین خورد و پروژه به شرکت تهرانی سپرده شده بود ولی به دلیل مشکلاتی که داشت تا سال ۹۰ تقریباً تعطیل بود.
خیبلی اضافه کرد: پروژه سال های ۹۰ تا ۹۲ فعال و ۹۲ دوباره تعطیل شد و از سال ۹۴ شرکت تلاش گران ادامه پروژه را به عهده گرفت و دوباره مقداری از کار باقی مانده است.

ورود سازمان بازرسی به پرونده
شهردار گرگان اظهار کرد: اتمام پروژه با مشکلاتی روبرو شده و سازمان بازرسی از مدت ها قبل به پرونده فرهنگسرا ورود پیدا کرده است.
عبدالرضا دادبود ادامه داد: پرونده توسط سازمان بازرسی حدود یک ماه قبل به شهرداری ارسال شده و ما فرآیند تکمیل آن را از نظر قراردادی و حقوقی پیگیری می کنیم و به محض این که کارها را انجام دهیم و مورد تأیید اداره کل بازرسی استان قرار گیرد باید در قالب توافقات جدید مجدداً کار توسط پیمانکار انجام شود.
وی افزود: دلیل توقف کار ورود دستگاه های نظارتی به پرونده فرهنگسرا بوده که بیش از یک سال بوده که از این موضوع می گذرد و همچنان متوقف است.
دادبود گفت: موضوعات مختلف در این پرونده مطرح بوده و هم مشکل حقوقی داشته و بعضی از آیتم ها که برای پرداخت پیمانکار داشتیم از سقف مجازش خارج شده بود بنابراین کمیته فنی و حقوقی تشکیل شده که کارها را انجام می دهد.
وی بیان کرد: تصور ما این بود که این مشکل زودتر برطرف شود و بنابراین قول بهره برداری آن را در دهه فجر دادیم اما کارهای حقوقی آن زمانبر است؛ باید اصلاحات لازم را در پرونده صورت گیرد و بعد بخش هایی که از پروژه باقی مانده را تکمیل کنیم.
یکی از گران ترین پروژه های شهر که عنوان «فرهنگی» را هم با خود یدک می کشد در حال خاک خوردن که امیدواریم با درایت مسئولان هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.