یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اروپا باید داعیه‌دار حمایت از قطعنامه سازمان ملل باشد گفت: وزارت امور خارجه باید ظرفیت گروه‌های پارلمانی و همچنین از تمام لابی‌های کشور از جملع فعالان اقتصادی داخل و خارج کشور در جهت تحقق شروط رهبری برای ادامه برجام با اروپا استفاده کند. عباسعلی منصوری آرانی […]

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اروپا باید داعیه‌دار حمایت از قطعنامه سازمان ملل باشد گفت: وزارت امور خارجه باید ظرفیت گروه‌های پارلمانی و همچنین از تمام لابی‌های کشور از جملع فعالان اقتصادی داخل و خارج کشور در جهت تحقق شروط رهبری برای ادامه برجام با اروپا استفاده کند.

عباسعلی منصوری آرانی با اشاره به  شروط رهبری برای ادامه برجام با اروپا اظهار کرد: این مساله مهم را هم باید وزارت خارجه دنبال کند و هم باید از ظرفیت‌های پارلمانی و همچنین افراد ذی‌نفوذ اقتصادی وسیاسی در داخل و خارج کشور استفاده کنیم. یکی از اشکالات وزارت خارجه این است که صرفا بر توانایی‌های خود تکیه کرده درحالیکه در  عرصه سیاست خارجی باید از  همه اهرم‌های موجود مثل روسای مجالس، یا گروه‌های پارلمانی بهره برد.

وی در ادامه افزود: گروه‌های پارلمانی می‌توانند بر دولت‌های خود اثرگذار باشند و خواسته‌های ما را دنبال کنند. من خیلی بعید می‌دانم که صرفا از طریق وزارت امور خارجه بتوانیم برای تحقق این شروط موفقیتی کسب کنیم. ان‌شاءالله که این چنین باشد ولی باید از ظرفیت گروه‌های پارلمانی هم بهره ببریم و فعالان اقتصادی نیز باید به مسئله ورود کنند. در حال حاضر صیهونیست‌ها از تمامی لابی‌های خود بهره برده وفعالان اقتصادی خود را در اروپا و آمریکا فعال کرده اند و ما نیز باید از لابی‌های خود برای پیشبرد اهدافمان بهره ببریم.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر برجام تضمینی برای اجرا نداشته باشد بدان معنا است که در عرصه بین المللی به هیچ توافق و عهدنامه‌ای نمی‌شود اعتماد کرد و هیچ مشکلی با مذاکره حل نخواهد شد تصریح کرد:  ایران تاکید دارد که تمام تعهدات منطقه‌ای و بین المللی اجرایی شود و اگر مذاکرات و قراردادها ضمانت اجرایی نداشته باشد، دیگر در عرصه  بین‌الملل نمی‌شود به کشوری اعتماد کرد. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که  اتفاقی در عرصه بین المللی رخ داده است  که یک نفر، توافق بین المللی را پاره کرده است و در این شرایط دیگر نمی‌توان برای حل مشکلات منطقه‌ای و بین‌المللی به مذاکره امید داشت.

منصوری آرانی همچنین خاطر نشان کرد: صدام با پاره کردن قطعنامه ۱۹۷۵ الجزایر موجب ایجاد هشت سال جنگ شد که در اثر این جنگ، ما  صدها هزار شهید و جانباز داشتیم. هزینه سنگین  پاره‌کردن این قرارداد به ما آموخته است که اگر قراردادی ابتدا امضا و بعد پاره شود هزینه بسیار سنگین دارد و بنابر این مسولان کشور و رهبر انقلاب برای ادامه برجام بر شروط خود تاکید دارند تا این قرارداد عملیاتی شود. امروز ترامپ همان کاری را می‌کند که در گذشته صدام کرده است. صدام با پاره کردن قرارداد الجزایر یک تنش منطقه‌ای ایجاد کرد و ترامپ هم با خروج  از برجام در حال ایجاد یک تنش بین المللی است. ایران و دستگاه دیپلماسی ما تلاش می‌کنند این موضوع را جا بیندازد که با اجرایی نشدن یک قرارداد بین المللی نمی توان دیگر به طرف دیگر مذاکرات اعتماد کرد.

وی با اشاره به اینکه ایران به تعهدات خود عمل کرده است و آژانس انرژی اتمی هم بارهای به این موضوع اعتراف کرده است گفت: توقع ما این است که کشورهای دیگر حاضر در برجام هم به تعهد خود عمل کنند. اگر قرار باشد تعهد اروپا عملیاتی نشود ، چیزی از برجام نمی‌ماند. اگر اروپا به تعهدات خود عمل نکند، تفاوتی بین آمریکا که از برجام خارج شده و اروپا که از برجام خارج نشده است وجود نخواهد داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه اروپا در طول جنگ جهانی اول و دوم میلیون‌ها کشته داده است اظهار کرد: هر اتفاقی در سطح بین المللی بزرگ‌ترین آسیب را به اروپا می‌زند، بنابراین اروپا باید داعیه‌دار حمایت از قطعنامه‌های سازمان ملل باشد. اگر اروپا برجام را نادیده بگیرد، دنیا به سمتی سوق پیدا می کند که تنش‌های بین المللی و منطقه‌ای افزایش می‌یابد.