مطابق تازهترین ارزیابی وبسایت «نامبئو»، کیفیت زندگی در شهر کانبرا، پایتخت استرالیا، از ۲۲۷ شهر مورد مطالعه در آغاز سال ۲۰۲۰ بالاتر است. این ارزیابی تهران را از نظر ۸ شاخص مورد مطالعه برای تعیین سطح کیفیت زندگی در رده ۲۲۵ جهان قرار داده است. این ارزیابی که بر پایه محاسبه میانگین شاخصهای امنیت، آلودگی […]
مطابق تازهترین ارزیابی وبسایت «نامبئو»، کیفیت زندگی در شهر کانبرا، پایتخت استرالیا، از ۲۲۷ شهر مورد مطالعه در آغاز سال ۲۰۲۰ بالاتر است. این ارزیابی تهران را از نظر ۸ شاخص مورد مطالعه برای تعیین سطح کیفیت زندگی در رده ۲۲۵ جهان قرار داده است. این ارزیابی که بر پایه محاسبه میانگین شاخصهای امنیت، آلودگی هوا، قیمت مسکن، ترافیک، هزینه زندگی، امکانات بهداشتی، قدرت خرید و اوضاع جوی انجام شده نشان میدهد که ۱۰ شهری که ساکنان آن بالاترین کیفیت زندگی را در سال ۲۰۲۰ تجربه میکنند در چهار کشور استرالیا، آمریکا، سوئیس و نیوزیلند قرار دارند. این بررسی نشان میدهد که کیفیت زندگی در اغلب پایتختها از بسیاری از شهرهای کشورها پایین تر است. به عنوان نمونه در شرایطی که کیفیت زندگی در لیون فرانسه در رتبه جهانی ۹۴ قرار دارد، پاریس، پایتخت این کشور در رده ۱۶۹ قرار گرفته است.
در میان پایتختهای موجود در این بررسی، کاراکاس مرکز ونزوئلا در انتهای فهرست ۲۲۷ شهر جهان قرار گرفته است. شاخص تهران در ارزیابی ۵۴.۷۳ است، در حالی که شاخص کیفیت زندگی در شهر نخست این رتبه بندی یعنی کانبرا ۲۱۳.۷۹ است. در مقایسه با کانبرا، تهران از نظر متوسط قدرت خرید شهروندان، امنیت، امکانات بهداشتی، قیمت مسکن، ترافیک، آلودگی هوا و اوضاع جوی در شرایط بدتری قرار دارد. «نامبئو» بانک جامع داده و شاخصهای کمی و کیفی زندگی در شهرها و کشورهای مختلف جهان است و پایگاه بینالمللی داده سنجی محسوب میشود که در سال ۲۰۰۹ و در کشور صربستان پایهگذاری شده است.
آغاز سلطنت ملكه اليزابت دوم در انگلستان
الیزابت دوم یا الیزابت الکساندرا مری ویندسور (زاده ٣۱ فروردين ۱٣۰۵ خورشيدی برابر با ۲۱ آوریل ۱۹۲۶) رئیس دولت در بریتانیا و پانزده کشور دیگری است که وی بر آنها سلطنت میکند.این پانزده کشور که به عنوان «قلمروهای همسود» نیز شناخته میشوند، عبارتاند از کانادا، استرالیا، نیوزلند، جامائیکا، باربادوس، باهاما، گرانادا، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین، آنتیگوا و باربودا، بلیز و سنت کیتس و نویس. پس از مرگ پدرش شاه جورج ششم در ۶ فوریه ۱۹۵۲، الیزابت دوم به مقام ریاست دولت در پادشاهی متحد، کانادا، استرالیا، نیوزلند، سیلان، پاکستان و آفریقای جنوبی رسید. امروز بیش از ۱۲۸ میلیون نفر در کشورهایی زندگی میکنند که او صدر حکومت آنان است. او در ضمن مقامهای صدر همسود، فرماندار عالی کلیسای انگلستان، لرد مان و دوک لانکستر را نیز به عهده دارد. الیزابت دوم در حال حاضر پس از شاه بامیبول در تایلند طولانیترین دوره صدارت حکومت در جهان را به عهده دارد.ملکه الیزابت دوم، تاکنون در بریتانیا شاهد فعالیت یازده نخستوزیر بوده است و دیوید کامرون، نخستوزیر کنونی بریتانیا، دوازدهمین نخستوزیری است که در زمان سلطنت او دولت تشکیل داده است.
كشف سردترين نقطه جهان در سيبري
سردترين نقطه كره زمين در ششم فوريه ۱۹۳۶م توسط يك هيأت علمي و پس از چهار سال تلاش و جستجو در نقاط سردسيرِ جهان، شناخته شد. اين گروه پس از تحقيقات بسيار، دريافتند كه سردترين ناحيه جهان، شهر ورخويانسك در منطقه سيبري واقع در شمال روسيه است. اين شهر تا پيش از فروپاشي شوروي و به ويژه در زمان تزارها تبعيدگاه محكومان سياسي اين كشور بود و داراي جمعيت بسيار كمي ميباشد. سرماي اين منطقه در زمستان به هفتاد درجه زير صفر ميرسد. لازم به ذكر است كه اين منطقه از مراكز داد و ستد خَز ميباشد و رشته كوههاي ورخويانسك با ارتفاع ۲۵۰۰ متر داراي معادن زغال سنگ، نقره، قلع و روي است.