تهران- ایرنا- سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون موضوع اصلی تامین مواد اولیه کافی برای تولیدکنندگان است و هر گونه کمبودی از طریق واردات تامین خواهد شد. «مهدی صادقی نیارکی» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: از سه شنبه هفته گذشته و با اعلام وزارت […]
تهران- ایرنا- سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون موضوع اصلی تامین مواد اولیه کافی برای تولیدکنندگان است و هر گونه کمبودی از طریق واردات تامین خواهد شد.
«مهدی صادقی نیارکی» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: از سه شنبه هفته گذشته و با اعلام وزارت بهداشت، جلسه ای با حضور سخنگوی دولت، وزیر صنعت و مسوولان وزارتخانه با تولیدکنندگان اقلام ضروری مقابله با ویروس کرونا برگزار شد و هماهنگی های لازم با انجمن ها و تشکل ها برای افزایش تولید انجام شد.
وی اظهار داشت: پیشنهادات این جلسه به سازمان غذا و دارو برای چگونگی تامین و توزیع اقلام ارائه شد و امروز نیز با حضور در این سازمان، تشکیل کمیته «تامین و توزیع» در دستور کار قرار گرفت.
این مقام مسوول بیان داشت: اینکه مواد اولیه مورد نیاز برای محصولات ضدعفونی کننده چگونه و در قالب چه فرآیندی در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد، مصارف عمومی و بیمارستانی آنها، همچنین تولید ماسک، لباس، نظارت بر آنها، ظرفیت های تولیدی و غیره در قالب تشکیل این کمیته سازماندهی شد و در حوزه تامین و توزیع اقلام نیز این کمیته مسوول است.
وی تاکید کرد: اگر در مواردی نیاز به واردات وجود داشت نیز به موارد مسوولیت این کمیته اضافه می شود.
صادقی نیارکی یادآور شد: پیش از شیوع کرونا، واحدهای تولیدکننده الکل طبی با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت کار می کردند، اما اکنون با توان کامل تولید می کنند.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت در عین حال گفت: در روزها و هفته های گذشته با مصرف بالای الکل در سطح جامعه مواجه شدیم و شاید کمبودهایی وجود داشت، اما به مرور و با اضافه شدن تولیدات جدید شرکت ها در چند روز آینده شرایط پایداری را در این حوزه تجربه خواهیم کرد و مصرف نرمال می شود.
وی بیان کرد: در موضوع شوینده ها، مشکلی وجود ندارد و واحدهای مختلف با همه توان پای کار هستند و اعلام کرده اند که تا پایان فروردین ماه افزایش قیمتی نخواهند داشت، همچنین این واحدها صادرات محصولات خود را بسیار محدود کرده اند.
صادقی نیارکی یادآوری کرد: در این حوزه سه برابر نیاز کشور ظرفیت وجود دارد، اما باید مواد اولیه مورد نیاز در اختیارشان قرار بگیرد که در این زمینه وزارت صنعت همه تلاش خود را برای تامین نهاده ها از جمله مواد شیمیایی و غیره انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: در حوزه تجهیزات پزشکی نیز وزارت صنعت در کنار سازمان غذا و دارو به موضوع نظارت خواهد پرداخت، هر چند مشکلاتی در این حوزه وجود دارد.
این مسوول وزارت صنعت اضافه کرد: مقرر شده تا زمان عادی شدن شرایط، جلسات کمیته یاد شده به طور متناوب یک روز در میان ادامه یابد و هر گونه مشکل و کمبود احتمالی به این کمیته ارجاع شود.
وی هشدار داد: بدترین چیز در این شرایط اجحاف در حق عامه مردم و جامعه است و با متخلفان از طریق ابزارهای قانونی اشدّ برخورد انجام خواهد شد.
بررسی های ایرنا حاکی از تلاش همه دست اندرکارن امر در سراسر کشور برای تامین اقلام و مایحتاج مصرفی مردم برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا است.
پیشتر مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران اعلام کرده بود: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و تأمین لوازم بهداشتی مورد نیاز مردم و مراکز درمانی، ظرفیت همه کارخانجات تولید کننده محصولات شوینده و ضدعفونی کننده استان تهران افزایش یافت.
همچنین تولید کنندگان محصولات بهداشتی و شوینده ورامین با افزایش ظرفیت تولید و سه شیفت کردن فعالیت خود، نیاز مواد مورد نیاز مردم در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا را تأمین میکنند.
شرکت تولیدی سینره با توجه به شیوع ویروس کرونا در برخی از استان های کشور برای تولید ژل ضد عفونی اعلام آمادگی کرده و ارسال تولیدات خود به سایر استان ها را آغاز کرده است.
مدیر غذا و دارو سازمان منطقه آزاد ارس نیز از مساعدت سازمان غذا و دارو برای تولید سریع ژل و محلول های پاک کننده و شستشوی دست خبر داده و گفته بود: بر این اساس برای واحدهای تولیدی ژل و محلولهای پاک کننده و شستشوی دست در صورت وجود ادعای مشترک پاک کنندگی و ضدعفونی کنندگی دست، مجوز تولید موقت سه ماهه صادر میشود.
در روزهای گذشته، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: در حال حاضر در هر شیفت ۱۰۰ هزار محلول و ۳۵ هزار ژل در حال تولید است و تا رفع نیاز مردم تولید ادامه خواهد داشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز نیز اعلام کرده بود: مجوز ۲ خط تولید ژل و محلول ضدعفونی کننده در اهواز صادر شد که خط تولید محلول ضدعفونی کننده روز چهارشنبه گذشته وارد مدار شد و خط ژل ضد عفونی کننده پنجشنبه هشتم اسفند آغاز به کار کرد.
ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به حدود ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
به گزارش ایرنا، آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در ایران تا ظهر جمعه (نهم اسفند) به ۳۸۸ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۳۴ نفر رسیده است همچنین۷۳ نفر از مبتلایان بهبود یافتهاند.