شتاب در صادرات سیمان جوین با اتصال ریلی به بندر امیرآباد
شتاب در صادرات سیمان جوین با اتصال ریلی به بندر امیرآباد
در گامی مهم برای تسهیل صادرات سیمان، همکاری مشترک میان شرکت سیمان جوین، اداره‌کل بنادر و دریانوردی امیرآباد و راه‌آهن شمال آغاز شد، فلذا با بهره‌گیری از حمل‌ونقل ریلی، این توافق نوید رشد چشمگیر صادرات سیمان به کشورهای حوزه CIS را می‌دهد،مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد با تأکید بر تقویت زیرساخت‌ها و هماهنگی‌های سازمانی، از ارتقاء ظرفیت‌های بندر و ریلی به‌منظور تسریع در فرآیند صادرات و کاهش هزینه‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار روزنامه جمله، محمدعلی موسی‌پور گرجی، مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان این‌که صادرات سیمان به کشورهای آسیای میانه از اولویت‌های تجاری این بندر است، اظهار کرد: صادرات پایدار نیازمند برنامه‌ریزی منسجم، بهره‌گیری از ظرفیت حمل‌ونقل ریلی و تعامل نزدیک میان بندر، کارخانه و راه‌آهن است، فلذا ما در بندر امیرآباد با تکیه بر این سه‌ضلعی، زمینه‌ساز جهش در صادرات سیمان خواهیم بود.

«بهره‌برداری از مزیت‌های بندر امیرآباد در مسیر صادرات»
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک بندر امیرآباد افزود: این بندر به‌دلیل نزدیکی به مراکز تولید سیمان، دسترسی مستقیم به شبکه ریلی سراسری و برخورداری از زیرساخت‌های مدرن تخلیه و بارگیری، یکی از دروازه‌های صادراتی مهم کشور به شمار می‌رود، ولو این‌که ما آمادگی کامل داریم تا با پشتیبانی لجستیکی و فضای انبارش، نقش مؤثری در صادرات این محصول ایفا کنیم.

«حرکت هم‌زمان چند استان به سوی
صادرات ریلی»
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در ادامه با بیان این‌که ظرفیت تولید سیمان در استان‌های سمنان، تهران، خراسان و مازندران بالاست، خاطرنشان کرد: اکنون زمینه برای اتصال کارخانه‌های این استان‌ها به بندر امیرآباد از طریق ریل فراهم شده است، فلذا با همکاری دستگاه‌های مسئول، در حال شناسایی گلوگاه‌ها و بهینه‌سازی مسیر هستیم تا حمل ریلی به‌صورت منظم و مستمر انجام شود.

«هم‌افزایی دستگاه‌ها برای روان‌سازی
مسیر صادرات»
موسی‌پور گرجی در ادامه با تأکید بر ضرورت همکاری فرابخشی، عنوان کرد: ما فقط به‌دنبال افزایش آمار صادرات نیستیم؛ بلکه هدف ما ایجاد یک زنجیره پایدار حمل‌ونقل ترکیبی است که از لحظه بارگیری در کارخانه تا تخلیه در بندر و صادرات دریایی، بدون وقفه و با کمترین هزینه انجام شود، چرا که این مهم فقط با هماهنگی مستمر میان بندر، راه‌آهن و تولیدکنندگان محقق خواهد شد.

«حمایت راه‌آهن شمال از رونق
صادرات سیمان»
در ادامه این نشست، مسئولان راه‌آهن شمال نیز با استقبال از توسعه صادرات ریلی سیمان اعلام کردند: آماده‌ایم بسته‌های تشویقی برای تولیدکنندگان تدوین کنیم تا حمل بار ریلی از منظر اقتصادی نیز برای صنایع مقرون‌به‌صرفه شود، فلذا تحقق رشد ۲۵ درصدی حمل کالا از بنادر، به‌عنوان هدف برنامه هفتم توسعه، مستلزم چنین اقدامات حمایتی است.

«تجربه موفق سیمان جوین در صادرات از بندر امیرآباد»
به گزارش جمله، سیمان جوین که از صادرکنندگان باسابقه سیمان به حوزه CIS محسوب می‌شود، در سال ۱۴۰۳ موفق شد بیش از ۹۰ هزار تن از محصولات خود را از طریق بندر امیرآباد به کشورهای آسیای میانه صادر کند، فلذا این شرکت با بهره‌گیری از مزایای حمل‌ونقل ریلی و بازاریابی مستمر در منطقه، برنامه‌ریزی کرده است تا در سال جاری میزان صادرات خود را به‌شکل قابل‌توجهی افزایش دهد.

«چشم‌انداز صادرات ترکیبی؛ از کارخانه تا بازار هدف»
گفتنی است در پایان این نشست، مسئولان بندر، شرکت سیمان و راه‌آهن، بر ادامه جلسات فنی، رفع موانع اجرایی، طراحی مسیرهای حمل منظم و استفاده از ظرفیت‌های دیجیتال برای رصد بار تأکید کردند، صادرات ترکیبی، کلید رشد پایدار در بازارهای منطقه‌ای است و بندر امیرآباد با موقعیت ممتاز خود می‌تواند نقطه‌ اتصال تولید ملی به بازارهای بین‌المللی باشد.

  • نویسنده : فرزانه حسنی