بخش عمده‌ای از مطالبات داروخانه ها  از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شده است
بخش عمده‌ای از مطالبات داروخانه ها  از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شده است

نایب رییس انجمن داروسازان ایران از پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر خبر داد و در عین حال درباره بروز برخی اشتباهات در نسخه‌نویسی پزشکان (در نسخه‌نویسی الکترونیک)، گفت: نسخه‌نویسی باید متناسب با تخصص پزشک انجام شود و در عین حال داروخانه‌ها هم باید روی نسخ نظارت داشته باشند. سید علی فاطمی، درباره وضعیت […]

نایب رییس انجمن داروسازان ایران از پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر خبر داد و در عین حال درباره بروز برخی اشتباهات در نسخه‌نویسی پزشکان (در نسخه‌نویسی الکترونیک)، گفت: نسخه‌نویسی باید متناسب با تخصص پزشک انجام شود و در عین حال داروخانه‌ها هم باید روی نسخ نظارت داشته باشند.

سید علی فاطمی، درباره وضعیت پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از مطالبات از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت شده است. باید توجه کرد سازمان تامین اجتماعی بدهی بالایی را به داروخانه‌ها داشت و از مهر ماه سال گذشته مطالبات داروخانه‌ها را نپرداخته بود، اما در حال حاضر مطالبات را از مهر سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال که حدود هشت ماه می‌شود را به صورت یکجا پرداخت کرد. بدهی بیمه سلامت کمتر و حدود سه ماه بود که این سازمان هم تا پایان تیر ماه طلب داروخانه‌ها را پرداخت کرد.
وی با بیان اینکه امیدواریم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها دیگر بیشتر از دو ماه طول نکشد، افزود: در قالب طرح دارویاری نیز سازمان بیمه سلامت بخشی از مطالبات را در تیر ماه پرداخت کرده است، اما سازمان تامین اجتمای در این زمینه پرداختی نداشته است.
وضعیت دارورسانی به مردم
با اجرای دارویاری
فاطمی با بیان اینکه در قالب طرح دارویاری چالش جدی وجود ندارد، گفت: در حال حاضر دارورسانی به مردم دچار اختلال نشده است. در یک هفته آغاز طرح مشکلاتی در رابطه با سامانه‌ای که برای داروخانه‌ها در نظر گرفته شده بود، وجود داشت، اما اکنون نسبتا فرآیند بهتر است و داروخانه‌ها مشکل خاصی ندارند. در عین حال سامانه بیمه‌ها هم متفاوت است. البته یکسری شرکت‌های خدمات کامپیوتر که سیستم انبارداری و خروج را هم برای داروخانه‌ها فراهم می‌کنند، هماهنگی‌هایی را با سازمان‌های بیمه‌گر انجام دادند و در نتیجه نیاز نیست داروخانه‌ها الزاما سراغ همه سامانه‌ها روند. این کار را بخش خصوصی انجام داده است. در حالی که ما انتظار داشتیم این یکپارچه‌سازی در قالب پرونده الکترونیک سلامت اتفاق می‌افتاد که انجام نشد. اکنون بسیاری از شرکت‌های نرم‌افزاری واسط‌های نرم‌افزاری فراهم کردند که مجبور نباشیم سراغ چندین سامانه بیمه رویم. البته در ابتدای طرح دارویاری مجبور بودیم که از سایت خود سازمان‌های بیمه‌گر تایید لازم را دریافت کنیم.
اشتباه در نسخه‌نویسی الکترونیک
وی در ادامه درباره نسخه‌نویسی اشتباه در قالب نسخه‌نویسی الکترونیک، گفت: گاهی ممکن است پزشک نسخه‌ای را اشتباه نوشته باشد، اما خود داروساز در داروخانه مجددا نسخه را چک می‌کند. به عنوان مثال همکار دندان‌پزشکی بودند که به اشتباه دارویی را که انتخاب کرده بودند، داروی آریتمی قلبی بوده و اگر بیمار آن را مصرف می‌کرد، دچار مشکل می‌شد. در اینجا خود داروساز زمانی که داشت نسخه را چک می‌کرد، متوجه شد که این دارو اصلا به نسخه دندان‌پزشکی نمی‌خورد یا مثلا به جای اینکه کورتون پنج را انتخاب کنند، برای کودک ۵۰ را انتخاب کرده بودند که دز بالایی است. وظیفه داروساز و داروخانه همین است که نسخه‌ای که از سوی پزشک می‌آید، متناسب با وضعیت بیمار و تخصص پزشک بسنجند و بررسی کنند که ممکن است اشتباهی در نسخه‌نویسی رخ داده باشد یا خیر.
منشی‌های نسخه‌نویس!
فاطمی ادامه داد: با این حال این ریسک همچنان وجود دارد و برخی از پزشکان ممکن است دارویی را به اشتباه وارد کنند یا اینکه برخی پزشکان هنوز نسخه را به دست منشی می‌دهند تا برای بیمار نسخه بنویسد. برای اینکه این ریسک به حداقل برسد، باید چند اقدام انجام شود، اولا نسخه‌نویسی باید متناسب با تخصص پزشک انجام شود؛ به طوری که شرکت‌های نرم‌افزاری در نرم‌افزار متناسب با تخصص پزشک داروها را فیلتر کنند. باید تعریف شود که پزشکان بر اساس تخصص‌شان چه داروهایی را می‌توانند تجویز کنند. البته قرار بود که موضوع از سوی بیمه‌ها برطرف شود تا هر تخصصی نتواند برخی داروها را انتخاب کند و سیستم هوشمند باشد و آلارم دهد تا پزشک متوجه شود که فلان دارو با تخصصش ارتباطی ندارد. در حال حاضر این فیلترگذاری برای برخی اقلام دارویی انجام شده است.
اهمیت نظارت داروخانه‌ها روی نسخ تجویزی
وی افزود: در عین حال داروخانه‌ها هم باید روی نسخ نظارت داشته باشند. نسخه الکترونیک مزایای بسیار زیادی دارد، اما یکسری معایب مانند اشتباه در انتخاب دارو هم دارد. این اشتباه هم می‌تواند در یک بیمار کودک، بیمار بدحال و… منجر به مرگش شود. بنابراین هم پزشکان و هم داروخانه‌ها باید دقت کنند و شرکت‌های نرم‌افزاری هم فیلترهای لازم را متناسب با تخصص پزشک یا حتی سن بیمار در نظر بگیرد تا در صورت اشتباه پزشک، هشدار دهد. در عین حال پزشکان نباید نسخه‌نویسی را به منشی واگذار کنند و داروخانه‌ها نیز باید با دقت نسخ را بررسی کنند و پزشک داروخانه هم بر روی نسخ نظارت کافی
داشته باشد.
کمبودهای دارویی کماکان وجود دارد
فاطمی درباره وضعیت کمبودهای دارویی نیز گفت: کمبودهای دارویی کماکان وجود دارد و گشایش محسوسی هم برای داروخانه یا بیماران ایجاد نشده است، اما وضعیت باثباتی شده و آنطور نیست که بگوییم وضعیت رو به وخامت است، ‌اما کمبودها همچنان وجود دارد. به عنوان مثال به دلیل موج جدید اُمیکرون برخی آنتی‌بیوتیک‌ها، شربت‌هایی که برای کودکان استفاده می‌شود، ‌برخی سرم‌ها و … دچار کمبودهایی است. امیدواریم این وضعیت در دو ماه آینده رو به بهبود رود.
وی با بیان اینکه این کمبودها هم در داروهای داخلی و هم در داروهای وارداتی دیده می‌شود، گفت: داروهای بیماران خاص عمدتا خارجی هستند که وارد طرح دارویاری نشدند و افزایش قیمتی هم نداشتند. در حوزه کمبودهای دارویی هم وضعیت سابق وجود دارد. برای سایر بیماران که داروهای ایرانی مصرف می‌کنند، قرار است که از شهریور و مهر کمبودها برطرف شود.
فاطمی درباره وضعیت پرداخت از جیب مردم برای دریافت داروی ایرانی در قالب طرح دارویاری، گفت: در حال حاضر مردم در حوزه داروهای ایرانی و در قالب طرح دارویاری با داشتن نسخه پزشک نه‌تنها پرداختی‌شان افزایش ندارد، بلکه برای برخی داروها مانند داروهای OTC یا ۳۶۶ قلم دارویی که قبلا تحت پوشش بیمه نبودند و اکنون تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند، کاهش قیمت هم اتفاق
افتاده است.

 

 

 

رئیس کل بیمه مرکزی:
هدفگذاری صنعت بیمه در راستای کاهش دغدغه های دولت و مردم است

کاهش دغدغه های دولت در خصوص جبران خسارت های مردم در حوادث گوناگون از اهداف دارای اولویت صنعت بیمه
به شمار می رود.
مجید بهزادپور در دیدار با معاون اجرایی رئیس جمهور با اعلام این مطلب افزود: افزایش سطح رضایتمندی بیمه گذاران در گرو توانمندی شرکت های بیمه در دو عرصه مالی و فنی است و حق بیمه تولیدی صنعت بیمه کشور نسبت به منطقه از وضعیت رضایت بخشی برخوردار است اما به دلیل وضع تحریم های ناجوانمردانه و مسائل دیگر با متوسط
بین المللی فاصله معناداری دارد.
رئیس کل بیمه مرکزی با تبیین برنامه های آتی برای دستیابی به اهداف پیش بینی شده در قانون، اظهار داشت: افزایش ضریب نفوذ بیمه و همگانی سازی محصولات و خدمات بیمه ای یک نیاز ملی است و همه دستگاه ها و رسانه ها باید در این پروژه فرابخشی در کنار صنعت بیمه تلاش کنند.
بهزادپور با قدردانی از همگرایی قوای سه گانه در خصوص موضوعات بیمه ای و عزم جدی آنان برای رفع مشکلات، تصریح کرد: منابع صنعت بیمه متعلق به بیمه گذاران، سهامداران و بازیگران این صنعت است و باید این منابع صرف زیرساخت های صنعت بیمه گردد.
وی اظهار داشت حمایت ارکان دولت از صنعت بیمه و اختصاص منابع و اعتبارات لازم برای جبران خسارات مردم در حوادث اخیر، از تحقق وعده های دولت مردم محور
حکایت دارد.
رئیس شورای عالی بیمه با تشریح آخرین تحولات، دستاوردها و راهبردهای نهاد ناظر صنعت بیمه، از معاون اجرایی رئیس جمهوری خواست تا زمینه های بیشتر همراهی و هم افزایی های دستگاه های اجرایی را با این صنعت فراهم کند.
بر اساس این گزارش، سید صولت مرتضوی با مثبت ارزیابی کردن روند خدمات رسانی صنعت بیمه به اهمیت گسترش فعالیت این صنعت تأکید کرد و افزود: افزایش ضریب رضایتمندی مردم از مهمترین راهبردهای دولت سیزدهم است که با دقت و حساسیت خاصی پیگیری خواهد شد.
معاون اجرایی رئیس جمهوری با ابراز تأسف از تلفات سیل اخیر با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد و اظهار داشت: با ارزیابی دقیق ریسک و رصد حوادث احتمالی می توان تلفات حوادث آتی را به حداقل رساند که تحقق این امر به تلاش تمامی
دستگاه های اجرایی و بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فن آوری های پیشرفته
بستگی دارد.
شایان ذکر است که این دیدار در راستای ملاقات های راهبردی رئیس کل بیمه مرکزی با مقامات ارشد نظام با هدف تبیین قابلیت های صنعت بیمه و جذب همکاری های بیشتر، صورت گرفته است

 

 

عضو اتاق بازرگانی ایران:
سطح پوشش‌ها بیمه‌ها در صادرات محصولات نامطلوب است

رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران وضعیت پوشش بیمه‌ای در صادرات کشور به ویژه در حوزه محصولات فسادپذیر را نامطلوب توصیف کرد.
به‌روز شدن قوانین بیمه‌ای در کشور، تنوع‌بخشی به پوشش‌های بیمه‌ای و در عین حال ارتقای سطح فرهنگ عمومی در بخش بیمه‌ای، موضوعاتی هستند که همواره مورد تاکید بخش خصوصی بوده است. شاید امروز به دلیل تحریم‌ها، کارکرد بیمه برای تجارت در ایران کاهش چشمگیری داشته باشد؛ اما فعالان اقتصادی بر این باورند که همین امروز و در همین شرایط هم می‌توان به ویژه در بخش صادرات و حمل‌ونقل با تنوع دادن و بازنگری در قوانین، سطح پوشش‌ها و کیفیت آن را ارتقا داد.
در این رابطه رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران معتقد است نه تنها به دلیل تحریم، نمی‌توانیم از مزیت‌های بیمه بهره ببریم، سطح پوشش‌ها به ویژه در صادرات محصولات فسادپذیر نامطلوب است و این مورد باید مورد بازنگری
قرار بگیرد.
امیر عابدی، رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین» مسئله بیمه تجاری را بسیار مهم و ضروری دانست و تاکید کرد: شاید امروز به دلیل تحریم‌ها شرایط استفاده از بیمه مناسب نباشد و مانند نقل‌وانتقالات بانکی با محدودیت‌های شدیدی مواجه باشیم؛ اما با در نظر گرفتن دو بال تجارت یعنی صادرات و واردات باید اذعان داشت، در واردات این امر غیرممکن است ولی در صادرات با توجه به مذاکرات و موافقت‌نامه اوراسیا تا حدی امکان استفاده از ظرفیت بیمه وجود دارد.
او ادامه داد: صادرکنندگان ایرانی در حوزه کالاهای فسادپذیر با ریسک‌های بالایی دست‌به‌گریبان هستند و متاسفانه بخش بیمه‌ای در این حوزه بسیار ضعیف است تا آنجا که این بخش بیشترین درگیری را با شرکت‌های بیمه دارد و ضریب اطمینان در این حوزه بسیار پایین است.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: اگر قرار باشد در بخش بیمه‌ای رویکرد توسعه‌گرایانه داشته باشیم باید در مذاکرات بین‌المللی در کنار مسائل مالی و بانکی، بیمه را هم لحاظ کنیم. بنابراین باید از ظرفیت اوراسیا بهره گرفت و همکاری با شرکت‌های بیمه‌ای هم‌سطح در کشورهای منطقه به ویژه کشورهایی مانند روسیه را با دیپلماسی فعال در اولویت قرار دهیم.
به اعتقاد عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در این حوزه صندوق ضمانت صادرات می‌تواند نقش موثری داشته باشد.
عابدی خاطرنشان کرد: بانک و بیمه دو رکن مهم و به هم پیوسته در تجارت هستند و می‌توانند زمنیه توسعه صادرات و واردات را مهیا کنند.

 

 

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران در پیامی به مناسبت روز خبرنگار؛
آگاهی بخشی در جامعه مدیون عملکرد صادقانه خبرنگاران است
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: آگاهی بخشی در جامعه مدیون عملکرد صادقانه خبرنگاران است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران، در پیامی ضمن گرامیداشت ۱۷ مرداد روز خبرنگار، از تلاش اصحاب رسانه به ویژه خبرنگاران قدردانی کرد. متن پیام دکتر ناصحی به شرح ذیل است.
هفدهم مرداد ماه به عنوان روز خبرنگار فرصت و بهانه ای است که از تلاش ها و کوشش ارزشمند خبرنگاران که نقش بسیار مهمی را در آگاهی بخشی جامعه و افکار عمومی ایفا می کنند تقدیر نمود؛ خبرنگارانی که در مقاطع مختلف حساس کشور در مسیر افزایش آگاهی آحاد جامعه گام برداشته اند، نمونه بی بدیل آن در دوران همه گیری کرونا همچنین همکاری در روند آگاه سازی جامعه برای اجرای پروژه های مهم و ملی چون نسخه نویسی الکترونیک و پوشش فراگیر بیمه برای خدمات رسانی بهتر به شهروندان است.
به حق، جلب افکار عمومی از اقدامات و فعالیت های شبانه روزی دولت مردمی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در خدمات رسانی به مردم عزیر کشورمان بدون پیگیری های مداوم خبرنگاران میسر نخواهد بود، چرا که خبرنگاران طلایه داران عرصه اطلاع رسانی و ایجاد شفافیت درجامعه هستند .
اینجانب بار دیگر این روز را به خبرنگاران و فعالان حوزه رسانه تبریک عرض نموده و از خداوند سبحان برای ایشان آرزوی توفیق روز افزون دارم.

بیمه آسیا خبرنگاران حوزه صنعت بیمه را تحت پوشش قرار داد
بيمه آسيا براي شانزدهمین سال متوالي خبرنگاران حوزه بيمه رسانه هاي جمعي کشور را تحت پوشش بيمه حوادث گروهي قرار داد.
روابط عمومي بيمه آسيا در اطلاعيه اي با تبريک روز خبرنگار به تمامی فعالان عرصه خبر و اطلاع رسانی، اعلام کرد: خبرنگاران حوزه بيمه رسانه هاي جمعي کشور برای شانزدهمین سال متوالی به مدت يک سال در مقابل فوت و نقص عضو براثر حادثه و هزينه هاي پزشکي ناشي از حادثه تحت پوشش بيمه حوادث گروهي بيمه آسيا قرار دارند.
بنا براين اطلاعيه، از سال ۱۳۸۶ و برای تقدير، قدرداني و همراهی در مواقع بروز حوادث، بيمه آسيا خبرنگاران حوزه بيمه رسانه هاي جمعي کشور را تحت پوشش بيمه حوادث گروهي قرار داده است.

مدیرعامل سرمد عضو شورای سیاست گذاری همایش بیمه و توسعه شد
یعقوب رشنوادی، مدیرعامل بیمه سرمد به عنوان نماینده سندیکای بیمه‌گران ایران، عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین همایش ملی بیمه و توسعه شد.مجید بهزادپور رئیس‌کل بیمه مرکزی، در حکمی یعقوب رشنوادی مدیرعامل این شرکت را به عنوان عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین همایش ملی بیمه و توسعه منصوب کرد.
رشنوادی، از سوی سید محمد کریمی دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران، به عنوان نماینده سندیکا برای عضویت در این شورا معرفی شده بود.
رئیس‌کل بیمه مرکزی هم‌چنین، محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه را به عنوان دبیر و سید محمد کریمی، پرویز خوشکلام خسروشاهی، علی بنیادی نائینی، مفید امینی، حمیدرضا مهدوی کوچکسرائی و مسعود حجاریان را به عنوان دیگر اعضای شورای سیاستگذاری بیست و نهمین همایش ملی بیمه و توسعه منصوب کرد.