مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی گفت: روی تعدادی از شهرهایمان که پر مسافر هستند بررسی کردیم و شهرهای مکمل برای سفر گردشگران معرفی شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی وزارت میراثفرهنگی، «سید مصطفی فاطمی» مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی و دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر درباره اینکه چه شهرهای […]
مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی گفت: روی تعدادی از شهرهایمان که پر مسافر هستند بررسی کردیم و شهرهای مکمل برای سفر گردشگران معرفی شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی وزارت میراثفرهنگی، «سید مصطفی فاطمی» مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی و دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر درباره اینکه چه شهرهای مکمل و جایگزینی برای نوروز ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده است و ضریب اشغال اقامتگاهها در شهرها و استانهای مختلف کشور به چه صورت است، گفت: شهرهایی که شلوغ میشوند و تعداد بالای مسافر را در آنجا داریم بیشتر نیمه جنوبی کشور است. روی تعدادی از شهرهایمان کار کردیم و شهرهای مکمل معرفی شده است.
وی ادامه داد: در اصفهان، شاهینشهر و خمینیشهر به عنوان شهرهای مکمل دیده شده است، در بوشهر، عسلویه جاذبههای خیلی خوبی در کنار دریا دارد و هم امکان اسکان و اقامت را دارد و مردم همین الان میتوانند هتلها را رزرو کنند. دلوار و دشتستان هم در بوشهر به عنوان شهرهای مکمل سفر انتخاب شده است. توصیه ما به مردم این است که به این استان خوزستان سفر کنند، دزفول، شوشتر، شوش، آبادان، خرمشهر و مسجد سلیمان نیز شهرهای مکمل مرکز این استان هستند. فاطمی افزود: در سیستان و بلوچستان، کنارک، دشتیاری (بیز و نوبندان)، زر آباد (روستای تنگ، درک) شهرهای مکمل هستند. در استان فارس، شهرهای کازرون، داراب، اقلید، مرودشت، در استان خراسان رضوی، نیشابور، سبزوار، قوچان، گناباد و تربت حیدریه. در تهران شهرستان دماوند، فیروزکوه و ری پیشنهاد سفری ما به مردم است. در استان البرز، طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد.
در استان کرمان، شهر جیرفت و راین، در مازندران شهرهای ساری، کیاسر، بهشهر، گلوگاه، نکا، در هرمزگان، میناب، سیریک و بستک، در یزد، مهریز، بافق، اردکان میبد شهرهای مکمل هستند. همچنین استانهایی هستند که مردم میتوانند از ظرفیتهایشان استفاده کنند برای مثال استان گلستان قابلیت این را دارد که مکمل سفر استانهای مازندران و گیلان باشد و استان خراسان شمالی و استانهای محور غرب نیز به همین صورت است. وی در ادامه بیان کرد: استان هرمزگان، بوشهر، چابهار و مناطق آزاد ضریب اشغال ۱۰۰ را دارند. البته منطقه آزاد کیش مشکل پرواز دارد و اگر این مشکل مرتفع شود خیلی بهتر میتواند اسکان مسافران را داشته باشد. در استانهای جنوبیمان همین الان ظرفیت در هرمزگان به ۹۰ درصد رسیده و همین الان که داریم صحبت میکنیم ضریب اشغال خوبی را دارد. فاطمی ادامه داد: خوشبختانه سازمان بنادر و کشتیرانی همکاریهای خوبی را در تأمین لندی کرافت و خدمات دریایی برای قشم ایجاد کرد که موقعیت قشم، موقعیت خوبی خواهد شد. البته بحث اسکان آن هنوز جای کار دارد و باید برای اسکان اضطراری اقدامات بیشتری انجام شود.
سازمان بنادر اقدامات خوبی را منطقه آزاد قشم انجام داده و در دیگر مناطق مشکلی نداریم. مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی گفت: در زهک و چابهار برنامههایی داریم. در استان هرمزگان نیز بازیهای ساحلی و ورزشهای ساحلی را به تورهای گردشگری اضافه کردند. نکتهای که در جنوب کشور وجود دارد و در شهر بندرعباس، ما فقط نگرانی ترافیک شدید در بندر پل را داریم و از مسافرینی که به استان هرمزگان سفر میکنند و قصد سفر به جزیره قشم را دارند، درخواست داریم وقتی میخواهند از بندرعباس به سمت بندر پل حرکت کنند حتماً ترافیک را چک کنند و زمانی را درنظر بگیرند که امکان انتقالشان به جزیره قشم با سرعت مهیا باشد. فاطمی درباره اینکه در ستاد سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۲ چه تغییرات جدیدی به وجود آمده و مهمترین هدفگذاریهای ستاد چیست، گفت: مهمترین هدفگذاریهای ستاد برای نوروز ۱۴۰۲ هماهنگیهایی بود که باید بین دستگاههای مختلف به وجود میآمد و ما خیلی زودتر جلسههایمان را از مهرماه شروع کردیم و این به هماهنگیهای بیشتر کمک کرد.
تقریباً تمام تلاشمان بر این شد که با حداکثر ظرفیت بتوانیم خدمات خوبی در بحث هماهنگی بین مسیر به مسافران بدهیم. وی ادامه داد: در بحث ستاد هماهنگی خدمات سفر، بحث ماه مبارک رمضان را داریم و در این تقارن نوروز و رمضان بایستی شانیت ماه مبارک رمضان نیز حفظ شود. برای همین دستورالعمل ویژهای را برای استانها ابلاغ کردیم که بر آن اساس بتوانند در ماه مبارک رمضان خدماترسانی مطلوبی داشته باشند. فاطمی در توضیح کمپینهای ۶۰۳۰ نیز گفت: کمپینهای ۶۰۳۰ از ۲۴ اسفند ماه در مبادی ورودی شهرها استقرار پیدا میکنند و با همکاری سازمان امور عشایر فعالیت دارند. آنها فروش صنایع دستی عشایر را به عهده دارند و در کنار پلیس، هلال احمر و اورژانس در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها که عمده حوادث یعنی ۶۰ درصد حوادث جادهای در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرهاست با همین هدف تشکیل شدهاند.
فاطمی با بیان استقرار ستاد خدمات سفر در شهرها نیز گفت: ستاد خدمات سفر امسال زودتر فعالیتشان را شروع میکنند و قبل از نیمه شعبان در خود شهرها مستقر میشوند که ما بتوانیم آنجا خدماترسانی را داشته باشیم. مهمترین سمت و سوی امسال ما به سمت گردشگری تخصصی است، اینکه ما در خوزستان تورهای تخصصی پرنده نگری، تورهای تخصصی دریایی، تورهای تخصصی کودک یا تورهای تخصصی عشایر را داریم نشان میدهد که امسال بیشتر به سمت گردشگری تخصصی و میراث ناملموس متمرکز شدیم.